Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3
Aguś pielić ja tylko pospacerowałam po ogrodzie ze śniegiem trzeszczącym pod nogami
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zajrzałam do szkółki z linku Majki Jakoś nie mogę dobrze trafić-w zeszłym roku późno uruchomili stronę, potem zapomniałam i nic nie zamówiłam, teraz nawet listy odmian nie widzę A miałabym czas się zastanowić, bo później szpadel i widły w dłoń
Ewcia, lista odmian jest po lewej stronie... tyle, że bez szczegółowych opisów, bo sklep jest teraz zamknięty... cierpliwości musimy sie nauczyć, bo ja już też przebieram nogami ;)
Joluś, a niech to z tym śniegiem! u mnie było dziś cudne przedwiośnie...
Dorotko, witaj możesz śmiało zwiedzić tylko ostatnią część - jeśli masz ochotę... chociaż czytając od początku widać, jak postępował u mnie różankowy wirus ;) zapraszam Cię pod brzozy jak najczęściej a o trawniku będę pisać wiosną (jak go zregenerować po 'zimie', jak nawozić i pielęgnować)...
Joluś, a niech to z tym śniegiem! u mnie było dziś cudne przedwiośnie...
Dorotko, witaj możesz śmiało zwiedzić tylko ostatnią część - jeśli masz ochotę... chociaż czytając od początku widać, jak postępował u mnie różankowy wirus ;) zapraszam Cię pod brzozy jak najczęściej a o trawniku będę pisać wiosną (jak go zregenerować po 'zimie', jak nawozić i pielęgnować)...
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
muszę pewnie zasilic ziemie i wysiac jakis porządnych nasion....ja lubie kawałek trawnika....marzy mi sie ze stokrotkami
będe wdzieczna za wszystkie wskazówki,choc z góry wiem , ze wzorowy to on nigdy nie bedzie mam psiaki i nie ograniczam im bywania w ogrodzie
będe wdzieczna za wszystkie wskazówki,choc z góry wiem , ze wzorowy to on nigdy nie bedzie mam psiaki i nie ograniczam im bywania w ogrodzie
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Teraz dopiero wpadłam na to, że trzeba przesunąć listę w dół No i znalazłam kilka, które mogłabym kupić z przyjemnością Na razie biegam i szukam.
- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
witaj Agnieszko jestem zachwycona twoim ogrodem, spaceruję po nim i jestem dopiero pod koniec pierwszej części, ale zima przede mną. Z ciekawością podpateruję twoje kompozycje, gdyż wiele elementów nasze ogrody mają wspólnych: brzozy, duża przestrzeń trawnika,oba są młodymi ogrodami, zamiłowanie do pracy w nich.
O ile czas mi pozwoli będę zaglądać do ciebie.
O ile czas mi pozwoli będę zaglądać do ciebie.
- klamber
- 100p
- Od: 29 sie 2011, o 06:38
Agnieszko, u mnie trochę powyżej zera,i też piękna pogoda. Nie wytrzymałem i zacząłem dzisiaj swoją wielką rabatę trawiastą. Wywaliłem dół do kolan, nawiozłem ziemi i posadziłem miskanta olbrzymiego i bambusa. Traw do wsadzenia mam b. dużo ale na razie sadzić więcej nie mogę bo skończyła mi się ziemia, ale dół będę systematycznie poszerzał, aby na wiosnę być gotowy, oczywiście jeśli nadal nie będzie mrozu. Mam chrapkę na Twoje trawki, myślę że wiosną jakaś wymianka wypali, prosił bym o wpisanie mnie na listę oczekujących.
Fotek również na narobiłem.
Fotek również na narobiłem.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
No pięknie, w nowy rok plewić chwasty, to się w głowie nie mieści co ta pogoda wyprawia.
U nas też było dzisiaj w miarę ładnie ale wolałam przesiedzieć przy ciepłym kaloryferze niż łazić po ogrodzie.
U nas też było dzisiaj w miarę ładnie ale wolałam przesiedzieć przy ciepłym kaloryferze niż łazić po ogrodzie.
- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Zdjęcia takie nastrojowe..ale ładne..
U mnie dzisiaj pada prawie cały dzień, więc brzydka pogoda..
U mnie dzisiaj pada prawie cały dzień, więc brzydka pogoda..
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
No, Aguniu, widzę, że czwarta część nadchodzi nieuchronnie - trzy części w jednym roku, no nieźle
Małgosiu, to prawda, czas już założyć kolejny wątek, bo ten się już dłuży ;) Kurczę, to już czwarta część - ale jesteście gadatliwi :P
Aga, u mnie dzisiaj pogoda do bani (pochmurno, z mżawką), ale mam dobry nastrój - przeczytałam, że pierwsze dwa tygodnie stycznia mają być ciepłe, a potem chyba już coraz większa szansa na wyglądanie wiosny
Maju, z tym plewieniem to nie przesadzałam (chociaż prawdę mówiąc tez nie pamiętam takiego roku, by pogoda pozwoliła na wyrywanie chwastów w styczniu) - nie chcę całego sezonu spędzić na tej żmudnej czynności...
Robert, nie dziwię się, że nie wytrzymałeś i 'poszedłeś w ogród' aura była wczoraj cudowna! oczywiście, że będę pamiętać o Tobie w kontekście traw, ale moje kępy są jeszcze nie duże - prędzej jesienią.
Aniu, witam Cię serdecznie! miło mi, że tyle łączy nasze ogrody, zajrzę do Ciebie na pewno
Ewcia, jakie róże u Kierzka Cię zainteresowały?
Dorotko, oczywiście podpowiem, co tylko mogę widziałam trawnik ze stokrotkami... przemyśl to jeszcze ;)
Aga, u mnie dzisiaj pogoda do bani (pochmurno, z mżawką), ale mam dobry nastrój - przeczytałam, że pierwsze dwa tygodnie stycznia mają być ciepłe, a potem chyba już coraz większa szansa na wyglądanie wiosny
Maju, z tym plewieniem to nie przesadzałam (chociaż prawdę mówiąc tez nie pamiętam takiego roku, by pogoda pozwoliła na wyrywanie chwastów w styczniu) - nie chcę całego sezonu spędzić na tej żmudnej czynności...
Robert, nie dziwię się, że nie wytrzymałeś i 'poszedłeś w ogród' aura była wczoraj cudowna! oczywiście, że będę pamiętać o Tobie w kontekście traw, ale moje kępy są jeszcze nie duże - prędzej jesienią.
Aniu, witam Cię serdecznie! miło mi, że tyle łączy nasze ogrody, zajrzę do Ciebie na pewno
Ewcia, jakie róże u Kierzka Cię zainteresowały?
Dorotko, oczywiście podpowiem, co tylko mogę widziałam trawnik ze stokrotkami... przemyśl to jeszcze ;)
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Aga, stokrotki na trawniku, niby piękna sprawa, ale one się bardzo rozsiewają i trudno, to opanować.
Raz to zrobiłam, ale szybko zrezygnowałam z tych kwiatuszków. Lubię skoszony trawnik
Robię sprawdzian notatek, i staram się zweryfikować to co zanotowałam. Robię plan kiedy , co i gdzie dostanę
Zastanawiam się czy nie wykonać telefonu do Tuszyńskiego. Może jest za wcześnie? Jak sadzisz
Raz to zrobiłam, ale szybko zrezygnowałam z tych kwiatuszków. Lubię skoszony trawnik
Robię sprawdzian notatek, i staram się zweryfikować to co zanotowałam. Robię plan kiedy , co i gdzie dostanę
Zastanawiam się czy nie wykonać telefonu do Tuszyńskiego. Może jest za wcześnie? Jak sadzisz
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aga,poczekaj trochę z nowym wątkiem,bo według prognoz,które Margo wstawiła z początkiem marca ma byc pełnia wiosny.