Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic

Post »

Geniu i Kochane Forumki witam Noworocznie. ;:138
Wątek ten spadł mi z Nieba.
Z Wami odchudzanie będzie cudowne.
Odchudzam się w samotności od 1 listopada.
Schudłam 6 kg do Świąt, ale na dzień dzisiejszy przytyłam 2 kg.
Od dzisiaj na nowo zaczynam kurację i cieszę się, że nie jestem odosobniona.
Odchudzam się nie dla wyglądu, gdyż jestem starszą osobą, ale dla zdrowia i dobrego samopoczucia, a także, żeby całej garderoby nie wymieniać i zaoszczędzić na roślinki.
Trzymajcie się , pa. :wit
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ależ tu mobilizacja i tyle znajomych nicków :) trzymam za nas wszystkie razem i każdą z osobna kciuki - w grupie zawsze raźniej i jestem pewna że damy radę :) ja mam 169cm wzrostu i ważę teraz 68kg... wiosną będę miała 10 mniej, dla większego komfortu poruszania się, lepszej kondycji i wyglądu :)

póki co, po pierwszym dniu czuję się dobrze i nie mam ciągot... na jutro w planie mam grahamkę z pastą z jajka, serka, orzechów i szczypiorku; na obiad pieczonego łososia a na wieczór sałatka ziemniaczana z pomidorem i ziołami (w międzyczasie mam jabłka i mini-marchewki do przegryzienia)...

powodzenia!
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguniado nie załamuj mnie .Przecież musisz być piękna jak modelka i z czego chcesz się odchudzać ?
Ale fajnie że będziesz nas wspierać .

Tajko,Bogumiłko witajcie .
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu kochana, Genia ma rację. ;:108
Wagę masz prawie idealną, choć moja córka twierdzi, która jest biotechnologiem, że cm wzrostu powyżej 100 nie mogą się równać kg, że to jest już przestarzała teza i nie aktualna.
Po mojemu ma prawie idealną wagę, ale była u dietetyka, który zalecił dietę.
Najważniejsze oprócz diety ćwiczenia i wypijanie dużej ilości obojętnych płynów.
Ważne także godziny posiłków z odstępami +, - 15 min.
Córka wraca z biura i biegiem do kuchni, żeby zrobić sobie posiłek, gdyż 5 min zwłoki będzie za późno. :;230
Makarony i kasze można jeść w małej ilości, ale al dente, żeby organizm tracił energię na trawienie. :)
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Gieniu, Alu, Bogusiu obiecałam Wam że będę trzymać kciuki ;:215 ;:215 Może ja też skorzystam z mądrych rad ;:138 ;:138
x-k-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 paź 2011, o 22:16

Post »

hala67 pisze: Alu, czy stosowałaś tą dietę? Czy została ona ułożona przez dietetyka?
Niepokoi mnie to jabłko na czczo rano.
Tak stosowałam, a właściwie stosuję co pół roku przez 6 tygodni, bez niej bym się turlała.
Jest opracowana przez osobistego dietetyka po medycynie i zdrowiu publicznym (córka) i zaakceptowana przez ....loga i ....loga. Nie powinno Cię nic niepokoić. Jeżeli masz pytania - pytaj.
A jabłko na czczo to błonnik i pektyny, które pobudzają pracę jelit (która nie ma problemów z...?)
Awatar użytkownika
gieru96
200p
200p
Od: 26 mar 2011, o 10:37

Post »

Witam bardzo serdecznie :) mogę polecić dietę south beach :) pierwszy etap jest bardzo fajny, mi udało się zrzucić w pierwsze dwa tygodnie 4 kg :) na razie waga stoi, bo przerwały mi święta...
http://www.dietasouthbeach.eu/fazy.html
trzymam za Was kciuki :) do wakacji mam zamiar osiągnąć odpowiednią wagę :)
P.S. polecam brzuszki, może jakoś ( tak mi się wydaje) się po nich strasznie nie chudnie, ale się lepiej czuję :P i brzuszek troche bardzije płaski :) przyjąłem taką taktykę, że zaczynałem od 40 dziennie i mniej więcej co 4 dni dokładam kolejne 10 :)
x-k-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 paź 2011, o 22:16

Post »

Ja robię za jednym zamachem 150 brzuszków, ale na przyrządach :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Romualda Witczak pisze:Gieniu, Alu, Bogusiu obiecałam Wam że będę trzymać kciuki ;:215 ;:215 Może ja też skorzystam z mądrych rad ;:138 ;:138

Romo tylko nie pisz że masz 160 i ważysz 60 kg i musisz schudnąć bo się załamię , ale się zapuściłam :cry: :cry: .

Alu kochana ja nie zrobię ani jednego brzuszka , nie mam siły robić nożyc , kilka rowerków ledwo mogę zrobić :cry:

-- Pn 02 sty 2012 18:57 --
Tajka pisze:Ważne także godziny posiłków z odstępami +, - 15 min.
Chodzi o godziny posiłków , zawsze o stałej porze +-15 minut .

Genia :wit
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Witajcie znalazłam Was no powiem że co niektórzy to wcale nie powinni się odchudzać ;:185
Geniu no sama powiedz kto to widział odchudzać sie przy wzroście 160 i 68 kg wagi :shock:
to ja też się zaczynam jeszcze odchudzać chociaż myślałam że nie ma tragedii :;230

Wiem że bardzo ważne są spacery i dla zdrowia i dla zbicia wagi ale systematyczne :wink:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Spacery ważne .Właśnie wróciłam z półgodzinnego .Nogi bolą jak cho...a .Znów wieczorne smarowanie będzie konieczne ,aby chociaż troszkę pospać .
Czytam o tych waszych dietach ,ćwiczeniach itp .........Chciała bym się do nich zastosować ,ale mam bardzo słabą ,,silną wolę ,,. :? :( Czy macie jakiś sposób i na to . :?:
Nie wspomnę nawet o swojej wadze :shock: :shock: :shock: :oops:
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

kokolidek pisze:Ja robię za jednym zamachem 150 brzuszków, ale na przyrządach :D
Alu jestem w wielkim szoku :shock:

Jedenaście lat temu schudłam około 30 kg. Nie stosowałam żadnej diety. Przyczyną tego był tragiczny wypadek w rodzinie. Przemierzam kilometry wzdłuż brzegów Wisły. Niska waga się utrzymała bardzo długo. Dopóki nie zaczęłam brać leków. Zaczęłam tyć. Podejmowałam nie raz dietę. Efekty tego były marne. Waga spadała i wracała do poprzedniego poziomu.
Ważę za dużo i źle się z tym czuję. Z Wami będzie mi raźniej podjąć każdą dietę ;:196
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
gieru96
200p
200p
Od: 26 mar 2011, o 10:37

Post »

teraz ja robię po 140 brzuszków dziennie :) zazwyczaj miałem równiez słabą "silna wolę", ale jakoś w tym roku wyjatkowo wytrzymałem te dwa tygodnie na ścisłej diecie, teraz tak różnie :) u mnie gorzej z posiłkami, bo jem 2 dziennie, jeden rano, drugi ok 16-17, po powrocie do domu:) uwielbiam się wygłupiać przy głośnej muzyce :)
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”