Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic
Geniu i Kochane Forumki witam Noworocznie.
Wątek ten spadł mi z Nieba.
Z Wami odchudzanie będzie cudowne.
Odchudzam się w samotności od 1 listopada.
Schudłam 6 kg do Świąt, ale na dzień dzisiejszy przytyłam 2 kg.
Od dzisiaj na nowo zaczynam kurację i cieszę się, że nie jestem odosobniona.
Odchudzam się nie dla wyglądu, gdyż jestem starszą osobą, ale dla zdrowia i dobrego samopoczucia, a także, żeby całej garderoby nie wymieniać i zaoszczędzić na roślinki.
Trzymajcie się , pa.
Wątek ten spadł mi z Nieba.
Z Wami odchudzanie będzie cudowne.
Odchudzam się w samotności od 1 listopada.
Schudłam 6 kg do Świąt, ale na dzień dzisiejszy przytyłam 2 kg.
Od dzisiaj na nowo zaczynam kurację i cieszę się, że nie jestem odosobniona.
Odchudzam się nie dla wyglądu, gdyż jestem starszą osobą, ale dla zdrowia i dobrego samopoczucia, a także, żeby całej garderoby nie wymieniać i zaoszczędzić na roślinki.
Trzymajcie się , pa.
ależ tu mobilizacja i tyle znajomych nicków trzymam za nas wszystkie razem i każdą z osobna kciuki - w grupie zawsze raźniej i jestem pewna że damy radę ja mam 169cm wzrostu i ważę teraz 68kg... wiosną będę miała 10 mniej, dla większego komfortu poruszania się, lepszej kondycji i wyglądu
póki co, po pierwszym dniu czuję się dobrze i nie mam ciągot... na jutro w planie mam grahamkę z pastą z jajka, serka, orzechów i szczypiorku; na obiad pieczonego łososia a na wieczór sałatka ziemniaczana z pomidorem i ziołami (w międzyczasie mam jabłka i mini-marchewki do przegryzienia)...
powodzenia!
póki co, po pierwszym dniu czuję się dobrze i nie mam ciągot... na jutro w planie mam grahamkę z pastą z jajka, serka, orzechów i szczypiorku; na obiad pieczonego łososia a na wieczór sałatka ziemniaczana z pomidorem i ziołami (w międzyczasie mam jabłka i mini-marchewki do przegryzienia)...
powodzenia!
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguniado nie załamuj mnie .Przecież musisz być piękna jak modelka i z czego chcesz się odchudzać ?
Ale fajnie że będziesz nas wspierać .
Tajko,Bogumiłko witajcie .
Ale fajnie że będziesz nas wspierać .
Tajko,Bogumiłko witajcie .
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aguniu kochana, Genia ma rację.
Wagę masz prawie idealną, choć moja córka twierdzi, która jest biotechnologiem, że cm wzrostu powyżej 100 nie mogą się równać kg, że to jest już przestarzała teza i nie aktualna.
Po mojemu ma prawie idealną wagę, ale była u dietetyka, który zalecił dietę.
Najważniejsze oprócz diety ćwiczenia i wypijanie dużej ilości obojętnych płynów.
Ważne także godziny posiłków z odstępami +, - 15 min.
Córka wraca z biura i biegiem do kuchni, żeby zrobić sobie posiłek, gdyż 5 min zwłoki będzie za późno.
Makarony i kasze można jeść w małej ilości, ale al dente, żeby organizm tracił energię na trawienie.
Wagę masz prawie idealną, choć moja córka twierdzi, która jest biotechnologiem, że cm wzrostu powyżej 100 nie mogą się równać kg, że to jest już przestarzała teza i nie aktualna.
Po mojemu ma prawie idealną wagę, ale była u dietetyka, który zalecił dietę.
Najważniejsze oprócz diety ćwiczenia i wypijanie dużej ilości obojętnych płynów.
Ważne także godziny posiłków z odstępami +, - 15 min.
Córka wraca z biura i biegiem do kuchni, żeby zrobić sobie posiłek, gdyż 5 min zwłoki będzie za późno.
Makarony i kasze można jeść w małej ilości, ale al dente, żeby organizm tracił energię na trawienie.
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Gieniu, Alu, Bogusiu obiecałam Wam że będę trzymać kciuki Może ja też skorzystam z mądrych rad
Tak stosowałam, a właściwie stosuję co pół roku przez 6 tygodni, bez niej bym się turlała.hala67 pisze: Alu, czy stosowałaś tą dietę? Czy została ona ułożona przez dietetyka?
Niepokoi mnie to jabłko na czczo rano.
Jest opracowana przez osobistego dietetyka po medycynie i zdrowiu publicznym (córka) i zaakceptowana przez ....loga i ....loga. Nie powinno Cię nic niepokoić. Jeżeli masz pytania - pytaj.
A jabłko na czczo to błonnik i pektyny, które pobudzają pracę jelit (która nie ma problemów z...?)
- gieru96
- 200p
- Od: 26 mar 2011, o 10:37
Witam bardzo serdecznie mogę polecić dietę south beach pierwszy etap jest bardzo fajny, mi udało się zrzucić w pierwsze dwa tygodnie 4 kg na razie waga stoi, bo przerwały mi święta...
http://www.dietasouthbeach.eu/fazy.html
trzymam za Was kciuki do wakacji mam zamiar osiągnąć odpowiednią wagę
P.S. polecam brzuszki, może jakoś ( tak mi się wydaje) się po nich strasznie nie chudnie, ale się lepiej czuję :P i brzuszek troche bardzije płaski przyjąłem taką taktykę, że zaczynałem od 40 dziennie i mniej więcej co 4 dni dokładam kolejne 10
http://www.dietasouthbeach.eu/fazy.html
trzymam za Was kciuki do wakacji mam zamiar osiągnąć odpowiednią wagę
P.S. polecam brzuszki, może jakoś ( tak mi się wydaje) się po nich strasznie nie chudnie, ale się lepiej czuję :P i brzuszek troche bardzije płaski przyjąłem taką taktykę, że zaczynałem od 40 dziennie i mniej więcej co 4 dni dokładam kolejne 10
Ja robię za jednym zamachem 150 brzuszków, ale na przyrządach
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Romualda Witczak pisze:Gieniu, Alu, Bogusiu obiecałam Wam że będę trzymać kciuki Może ja też skorzystam z mądrych rad
Romo tylko nie pisz że masz 160 i ważysz 60 kg i musisz schudnąć bo się załamię , ale się zapuściłam .
Alu kochana ja nie zrobię ani jednego brzuszka , nie mam siły robić nożyc , kilka rowerków ledwo mogę zrobić
-- Pn 02 sty 2012 18:57 --
Chodzi o godziny posiłków , zawsze o stałej porze +-15 minut .Tajka pisze:Ważne także godziny posiłków z odstępami +, - 15 min.
Genia
- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie znalazłam Was no powiem że co niektórzy to wcale nie powinni się odchudzać
Geniu no sama powiedz kto to widział odchudzać sie przy wzroście 160 i 68 kg wagi
to ja też się zaczynam jeszcze odchudzać chociaż myślałam że nie ma tragedii
Wiem że bardzo ważne są spacery i dla zdrowia i dla zbicia wagi ale systematyczne
Geniu no sama powiedz kto to widział odchudzać sie przy wzroście 160 i 68 kg wagi
to ja też się zaczynam jeszcze odchudzać chociaż myślałam że nie ma tragedii
Wiem że bardzo ważne są spacery i dla zdrowia i dla zbicia wagi ale systematyczne
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Spacery ważne .Właśnie wróciłam z półgodzinnego .Nogi bolą jak cho...a .Znów wieczorne smarowanie będzie konieczne ,aby chociaż troszkę pospać .
Czytam o tych waszych dietach ,ćwiczeniach itp .........Chciała bym się do nich zastosować ,ale mam bardzo słabą ,,silną wolę ,,. Czy macie jakiś sposób i na to .
Nie wspomnę nawet o swojej wadze
Czytam o tych waszych dietach ,ćwiczeniach itp .........Chciała bym się do nich zastosować ,ale mam bardzo słabą ,,silną wolę ,,. Czy macie jakiś sposób i na to .
Nie wspomnę nawet o swojej wadze
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Alu jestem w wielkim szokukokolidek pisze:Ja robię za jednym zamachem 150 brzuszków, ale na przyrządach
Jedenaście lat temu schudłam około 30 kg. Nie stosowałam żadnej diety. Przyczyną tego był tragiczny wypadek w rodzinie. Przemierzam kilometry wzdłuż brzegów Wisły. Niska waga się utrzymała bardzo długo. Dopóki nie zaczęłam brać leków. Zaczęłam tyć. Podejmowałam nie raz dietę. Efekty tego były marne. Waga spadała i wracała do poprzedniego poziomu.
Ważę za dużo i źle się z tym czuję. Z Wami będzie mi raźniej podjąć każdą dietę
Pozdrawiam Hala
- gieru96
- 200p
- Od: 26 mar 2011, o 10:37
teraz ja robię po 140 brzuszków dziennie zazwyczaj miałem równiez słabą "silna wolę", ale jakoś w tym roku wyjatkowo wytrzymałem te dwa tygodnie na ścisłej diecie, teraz tak różnie u mnie gorzej z posiłkami, bo jem 2 dziennie, jeden rano, drugi ok 16-17, po powrocie do domu:) uwielbiam się wygłupiać przy głośnej muzyce