Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4

Post »

Oj... hula wietrzysko... po powrocie z zakupów ze zdumieniem odnotowałam fakt, że pokrywa jednej z kratek wentylacyjnych leży na podłodze... wdmuchnęło ją do środka :shock:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

No my w sumie mieszkamy blisko, więc powiem, że u mnie wiatr wywala wszystko.
Patrząc na zdjęcia popadam w kompleksy i dopada mnie nutka zazdrości, że taki okazały twój ogród. Brawo :!: A ja się zbroję w cierpliwość i patrzę jak w żółwim tempie rosną moje roślinki :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak jak Lulka popadam w zachwyt ;:180 wczoraj ogladałam fotki i nie wiedziałam co napisać :roll: uwierzysz :;230
Żylistek pięknie kwitnie, jak duzy to krzaczek?
Czy modrzew to moze Diana? Ile ma wiosenek?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

A u mnie tam nie wieje wcale. Nawet wyszłam do ogrodu, żeby coś tam porobić. Teraz się zrobi, to na wiosnę będzie trochę mniej. Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Wandziu, uspokoiło się, ale w nocy nie mogłam spać przez ten wiatr... ach, jak ja chcę na emeryturę! być w domu, marzenie...
witaj Joluś, nie pisz tak, bo mnie zawstydzasz... dziękuję jednak za wyrazy uznania - to miłe z Twojej strony :)
Żylistki mam posadzone w grupie, rosną obok siebie trzy sztuki (w dwóch miejscach ogrodu; nie, w trzech!)... na pewno przewyższają siatkę ogrodzeniową, chociaż co roku je tnę... bardzo lubię okres ich kwitnienia! Modrzewia sadziłam w maju w 2011r... jest mniej więcej mojego wzrostu (1,7m), a odmiana to 'Blue Rabbit Weeping'...
Madzia, my to się musimy wiosną umówić w Melonie albo Floriallu (może Kasia-Magenta dołączy)... mówisz, że roślinki rosną w żółwim tempie... zapytam, czym je nawozisz? ja stosuję nawozy Osmocote i faktycznie wzrost roślin po nim jest okazały...
w nocy wiało okropnie, spać nie mogłam...
Gosia, no to nieźle... mnie wyrwało kratkę went., ale na zewnątrz... może idzie zmiana pogody, na typowo wiosenną :)
Małgosiu, ja też nie nadążam za wieloma wątkami... nadrobimy w sobotę rano, kiedy domownicy jeszcze śpią :)
Iwonko, nadal u Ciebie spokój od wiatru? u nas urywało głowę... Iwonko, dużo masz tam miejsca, gdzie rosły cyprysy? ja bym posadziła różnobarwne liściaki...
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Kochana nie co sie zawstydzać, cieszyc się trzeba, że masz szczęście mieć taki piękny ogród ;:196
Aguś jak nisko tniesz zylistki? Mój biedaczek miał być jesienią skazany na banicję do dalszych części ogrodu, ale ;:224 wspomniałam jego kwitnienie i znów się zastanawiam, gdzie by tu .... :;230
Ciekawy musi być modrzew w sezonie ;:108 z blue mam tylko Blue Dwarf'a , kolorek pewnie podobny, tylko inny pokrój :?
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agusiu u mnie nadal bezwietrznie, ale za to od rana pada deszcz i to dość rzęsiście. W ogóle taka jakaś "zgniła" pogoda :?
Jeżeli chodzi o miejsce do obsadzenia, to mam jakieś 3 metry na metr. Też myślałam o jakiś krzewach o ozdobnych liściach, a może coś kwitnącego ? bo to w końcu jest przy tarasie :P Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-ag-a
---

Post »

Jolu, Blue Dwarf'a znam i bardzo mi się podoba... zresztą, ja w ogóle bardzo lubię modrzewie i ciagle je głaszczę po włosach ;)
żylistki koryguję o mniej więcej 1/3, na początku marca... uważam że ten krzew zasługuje na dobre miejsce w ogrodzie, bo kwitnie przepięknie. Dzięki za miłe słowa! ;:196
Iwonko, może niezawodne krzewuszki i wspomniany wyżej żylistek szorstkolistny? byłoby miło oglądać ich kwiaty z tarasu...
u nas przejasniło się, ale słońca nie widać... na szczęście nie pada... zgniłej pogody nie znoszę :? również życzę Ci dobrego dnia!
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

U mnie wieje troche ale nie jakos szczegolie, sucho, cieplo, nie najgorzej ;:108
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Ja to jeden i drugi sklep mam po drodze jak z pracy wracam, w sezonie jestem tam przynajmniej 3 razy w tygodniu :;230. Aguś ja swoje nawożę takim preparatem, który sie do węża podłacza, nie pamiętam nazwy..jest do róż, iglaków rododendronów (oczywiście wszytko w innej konewce :D ), w takim razie chyba się zaopatrzę w Osmocote, ale na początek podsypię naturalnym nawozem w odpowiednich proporcjach, przygotowany przez zaprzyjaźnioną (zapaloną) ogrodniczkę :wink:
... ach, jak ja chcę na emeryturę! być w domu, marzenie..
oj tam młoda kobitka jesteś, a za pracą zatęsknisz nie raz na tej emeryturce :D
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Agunia, u nas też wietrzysko hula, ale takie wietrzysko to tutaj nic oryginalnego. Można się przyzwyczaić... :roll:

Oglądam sobie te ostatnie zdjęcia w roli instruktażu, pomyślałam, że zgapię to kółko z kory pod drzewkiem i parę innych rzeczy. I jeszcze zapytam o różowe kwiatuchy za donicami przy schodkach - czy to jakieś astry?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
x-ag-a
---

Post »

Kochani, na ogrodowe posty odpiszę za jakiś czas...
jeśli mogę prosić o modlitwę lub dobre myśli za mojego zmarłego właśnie teścia...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Wyrazy współczucia, pamiętam, że pisałaś kilka dni temu o tym, że może być różnie. Ja do ojca mojego M jestem bardzo przywiązana i domyślam się jakie masz nastroje w domu. Trzymajcie się jakoś... uściski dla M. ;:4

Ps. zawsze sądziłam, że te wiatry nie niosą nic dobrego.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus, wyrazy wspolczucia - trzymajcie sie kochani ;:196
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold