Hippeastrum(zwartnica) cz.1
Dzięki za odpowiedz,nawóz dostała, jest na oknie od strony wschodniej , z tym zimowaniem to nie wiem bo ja kupiłam, jak myslicie obciac te liście ? w sklepach obcinają, ale ja nie wiem pod wieczór wkleje zdjeciePrzemo pisze:Brak lub zbyt mała dawka nawozu przez to najpierw rosną liście, ewentualnie roślina ma mało światła lub była niepoprawnie lub wcale nie była zimowana - jedna z tych przyczyn.
mój króliczek-tequila
Czekaj czekaj nie bardzo łapię cebula zakupiona teraz a od stycznia w lodówce to się jakoś nie składa do kupy, jeśli ja stwierdziłem kiedyś że nie była zimowana i masz ją w lodówce od stycznia to ma zimować równe trzy miesiące a pęd kwiatowyt dopiero zacznie wybijać jak posadzisz do doniczki, w lodówce nie doczekasz się pędu kwiatowego to przecież normalne.kasapo pisze:A moja charisma od stycznia w lodówce i nic
Dalej czekać na pęd kwiatowy czy posadzić do ziemi . Cebula zakupiona teraz więc nie wiem co się z nią działo wcześniej ale ogromna!
No, wydawało mi się, że jak posadzę do ziemi to doczekam się tylko liściPrzemo pisze:Czekaj czekaj nie bardzo łapię cebula zakupiona teraz a od stycznia w lodówce to się jakoś nie składa do kupy, jeśli ja stwierdziłem kiedyś że nie była zimowana i masz ją w lodówce od stycznia to ma zimować równe trzy miesiące a pęd kwiatowyt dopiero zacznie wybijać jak posadzisz do doniczki, w lodówce nie doczekasz się pędu kwiatowego to przecież normalne.kasapo pisze:A moja charisma od stycznia w lodówce i nic
Dalej czekać na pęd kwiatowy czy posadzić do ziemi . Cebula zakupiona teraz więc nie wiem co się z nią działo wcześniej ale ogromna!