Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4
Aga, z ps. bardzo się cieszę. Będzie się działo, a ja to lubię. Nawet wtedy jak nie dotyczy to mojego ogrodu. 

- gutek87
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 26 sty 2011, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki Aga za cenne informacje
Co do inspiracji, to mam bardzo dużo pomysłów i problemem jest bardziej zbyt wiele koncepcji na taką powierzchnię działki niż ich brak
zwłaszcza, gdy napatrzę się na tak piękne ogrody forumowiczów
i te kwiaty...i warzywa...ehh

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Kwiatki i rabatki - po co komu trawa jest potrzebna
No chyba ze w formie szerokiej sciezki
ps Agus jak sie czujesz?

ps Agus jak sie czujesz?
Majeczko, jeszcze nie do końca wykoncypowałam, jak to ma wyglądać, ale się klaruje 
Agnieszko, ja też cierpię na nadmiar pomysłów, a przy funkcjonującym ogrodzie, jeszcze trudniej wybrać który jest najlepszy
Julka, tak właśnie - trawnik będzie łagodnie krętą aleją, jak w ogrodach angielskich - przynajmniej to siedzi mi w głowie najmocniej... a propos głowy, teraz jest nieźle, przed południem łupało mocno... a jak Twoje samopoczucie?

Agnieszko, ja też cierpię na nadmiar pomysłów, a przy funkcjonującym ogrodzie, jeszcze trudniej wybrać który jest najlepszy

Julka, tak właśnie - trawnik będzie łagodnie krętą aleją, jak w ogrodach angielskich - przynajmniej to siedzi mi w głowie najmocniej... a propos głowy, teraz jest nieźle, przed południem łupało mocno... a jak Twoje samopoczucie?

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Moja lepetyna tez spoko - tak mozna zyc
Z taka trawiasta szersza siezka jest tylko jeden problem, trzeba dobrze proporcje zlapac do calosci
a pozniej moze byc tylko pieknie.
Trzeba bylo by zdjecie z lotu ptaka cyknac i na papierze poprobowac

Z taka trawiasta szersza siezka jest tylko jeden problem, trzeba dobrze proporcje zlapac do calosci

Trzeba bylo by zdjecie z lotu ptaka cyknac i na papierze poprobowac

Agusiu, dzisiejsza pogoda - porywisty wiatr i bardzo niskie ciśnienie- sprzyja złemu samopoczuciu
Czytam, że pomniejszasz trawniczek i wiosną będzie się działo
Fajnie masz! Ja, niestety, już nie bardzo mogę likwidować mojego trawniczka, bo M. się nie zgadza, a to również jego ogród i zależy mi na tym, żeby czuł się w nim dobrze :P Moi panowie lubią rozłożyć sobie kocyk czy leżaczki na trawniku, zagrać w bule, czy pobawić się z pieskami...A ja -chcąc nie chcąc - muszę to zaakceptować. Ale nie narzekam, bo ogród mam dosyć duży i mnóstwo pola do popisu (dosłownie i w przenośni) :P
Miłego wieczorku

Czytam, że pomniejszasz trawniczek i wiosną będzie się działo

Fajnie masz! Ja, niestety, już nie bardzo mogę likwidować mojego trawniczka, bo M. się nie zgadza, a to również jego ogród i zależy mi na tym, żeby czuł się w nim dobrze :P Moi panowie lubią rozłożyć sobie kocyk czy leżaczki na trawniku, zagrać w bule, czy pobawić się z pieskami...A ja -chcąc nie chcąc - muszę to zaakceptować. Ale nie narzekam, bo ogród mam dosyć duży i mnóstwo pola do popisu (dosłownie i w przenośni) :P
Miłego wieczorku

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś,domowe podlewam raz w tygodniu,zawsze w niedzielę.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Majeczko, jeszcze nie do końca wykoncypowałam, jak to ma wyglądać, ale się klaruje

- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Agunia, cofnęłam się kilka stron i dopiero teraz doczytałam o pogrzebie, współczuje... 

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Ja dopiero teraz znalazłam nowy wątek
Współczuję żałoby 

oj Aguś współczuje i trzymaj się
oooo trawnik pomniejszony bedzie.....hehe jak u mnie.....
jak byłam kilka dni temu na działce to oglądałam miejsce pod różankę, koło tych już moich obecnych.......i tak kawałek trawnika pójdzie weg....no out.....no zniknie i piwonia i goździki kawaleryjskie bedą miały przymusową przeprowadzkę....no muszę mieć miejsce na nowe.....na 10 nowych róż

oooo trawnik pomniejszony bedzie.....hehe jak u mnie.....

jak byłam kilka dni temu na działce to oglądałam miejsce pod różankę, koło tych już moich obecnych.......i tak kawałek trawnika pójdzie weg....no out.....no zniknie i piwonia i goździki kawaleryjskie bedą miały przymusową przeprowadzkę....no muszę mieć miejsce na nowe.....na 10 nowych róż

- damapi
- 500p
- Od: 15 gru 2008, o 09:13
Witaj Aga
jestem u Ciebie pierwszy raz i widzę, że mam czego żałować, że nie "odkryłam" Cię wcześniej
masz piękny ogród i śliczne zdjęcia, które to pokazują - masz więc we mnie kolejnego stałego gościa od dzisiaj
Serdeczne wyrazy współczucia z powodu śmierci Teścia...
Pozdrawiam Cię serdecznie
Danka

Serdeczne wyrazy współczucia z powodu śmierci Teścia...
Pozdrawiam Cię serdecznie
Danka
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:

Kochani, dziękuję Wam raz jeszcze za wszystkie słowa otuchy - naprawdę są dla mnie ważne i ... jutro czeka nas trudny dzień, ale musimy dać radę, a ja powinnam być opoką i wsparciem...
Kasiu, nic się nie stało
Danusiu, witam Cię po raz pierwszy! tyle miłych słów na początek, za które dziękuję
wypadałoby mieć co wiosną pokazywać, żeby sprostać oczekiwaniom ;) będę się starać i sama jestem ciekawa co tam w ogrodzie urośnie, zakwitnie... dzięki także za wsparcie i zapraszam jak najczęściej...
Marto, z tym zmniejszaniem trawnika i innymi planami typu róże i palenisko - jedziemy na tym samy wózku ;) tylko skąd na to wszystko siłę wziąć ;)
Ewunia, jesteś nareszcie!
Su, dziękuję...
Majeczko, przemyślę, narysuję i zobaczymy co z tego wyjdzie...
Gosiu, taka częstotliwość podlewania jest ok... może jakieś szkodniki rąbią Ci kwiaty?
Dalu, wiatr się dziś uspokoił, ale cały dzień siąpiło... pocieszam się, że już bliżej do wiosennej pogody zwłaszcza, że czytałam dziś prognozy amerykańskich naukowców dla naszej części Europy i w styczniu, lutym będzie już wiosennie, a w maju ma przyjść lato... podoba mi się taka perspektywa!
Julka, moja głowa dziś na pograniczu, ale nie jest źle... co do zmniejszania trawnika kosztem nowej rabaty czy miejsca na palenisko - będę wrysowywać
Kasiu, nic się nie stało

Danusiu, witam Cię po raz pierwszy! tyle miłych słów na początek, za które dziękuję

Marto, z tym zmniejszaniem trawnika i innymi planami typu róże i palenisko - jedziemy na tym samy wózku ;) tylko skąd na to wszystko siłę wziąć ;)
Ewunia, jesteś nareszcie!

Su, dziękuję...
Majeczko, przemyślę, narysuję i zobaczymy co z tego wyjdzie...
Gosiu, taka częstotliwość podlewania jest ok... może jakieś szkodniki rąbią Ci kwiaty?
Dalu, wiatr się dziś uspokoił, ale cały dzień siąpiło... pocieszam się, że już bliżej do wiosennej pogody zwłaszcza, że czytałam dziś prognozy amerykańskich naukowców dla naszej części Europy i w styczniu, lutym będzie już wiosennie, a w maju ma przyjść lato... podoba mi się taka perspektywa!
Julka, moja głowa dziś na pograniczu, ale nie jest źle... co do zmniejszania trawnika kosztem nowej rabaty czy miejsca na palenisko - będę wrysowywać