Ogród - moje marzenia na jawie (?)
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród - moje marzenia na jawie (?)
Dzisiaj podobną sesyjkę miałam w ogrodzie żonkile jeszcze uchwyciłam i kwitnąca różyczkę.
Pinsapo Aurea robi wrażenie
Pinsapo Aurea robi wrażenie
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moja jedyna róża też jeszcze kwitnie, niebywałe - przecież to koniec grudnia. Zaczynam żałować, ze okryłam niektóre rośliny...
a magnolie podsypałam i dodatkowo mają kapturek z włókniny Może powinnam go zdjąć? Będzie im za ciepło?
a magnolie podsypałam i dodatkowo mają kapturek z włókniny Może powinnam go zdjąć? Będzie im za ciepło?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja swojego ciemiernika muszę odkopać spod liści. Zostawiłam je do późniejszego wycięcia i jakoś tak zeszło. Może w weekend sprawdzę do w liściach piszczy.
Bratki są niezniszczalne
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Żebyś wiedział u mnie także nadal kwitnąrispetto pisze:Bratki są niezniszczalne
Wszelkiej pomyślności dla miłych gości w tym roku życzę
Dzisiejszy dzień słoneczny, ale wczoraj to jakby niebo się nachyliło i wciąż tylko deszcz, +10*...No, wiosna się zbliża - jakby nie patrzeć
Marto, oj, jak się chce popracować w ogrodzie: nawet w sylwestra trochę chwastów powyrywałam
Jolu, wszelkie igiełkowe kulki są teraz tak urocze, wiem to, patrząc na Twoją kolekcję
Agatko, już zgłupiałam z tym odkrywaniem - odkrywać - zakrywać: oto jest pytanie Moje magnolie nieokryte, tylko więcej kory na nóżkach mają.
Gosiu, może pod liścmi coś jeszcze odkryjesz? Teraz to jakoś nieprzewidywalnie się robi w naturze... Znalazłam nawet dziki czosnek kępkami wschodzący nad pobliskim jeziorze Normalnie widuję go pod koniec lutego, w marcu...
Pawle, Jolu, oj, prawda, prawda. Ale ileż radości nadal dają Niby takie maleńkie, a ile sił żywotnych mają
Dzisiejszy dzień słoneczny, ale wczoraj to jakby niebo się nachyliło i wciąż tylko deszcz, +10*...No, wiosna się zbliża - jakby nie patrzeć
Marto, oj, jak się chce popracować w ogrodzie: nawet w sylwestra trochę chwastów powyrywałam
Jolu, wszelkie igiełkowe kulki są teraz tak urocze, wiem to, patrząc na Twoją kolekcję
Agatko, już zgłupiałam z tym odkrywaniem - odkrywać - zakrywać: oto jest pytanie Moje magnolie nieokryte, tylko więcej kory na nóżkach mają.
Gosiu, może pod liścmi coś jeszcze odkryjesz? Teraz to jakoś nieprzewidywalnie się robi w naturze... Znalazłam nawet dziki czosnek kępkami wschodzący nad pobliskim jeziorze Normalnie widuję go pod koniec lutego, w marcu...
Pawle, Jolu, oj, prawda, prawda. Ale ileż radości nadal dają Niby takie maleńkie, a ile sił żywotnych mają
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nadają taką pogodę do połowy stycznia. Jetsem bardzo ciekawa jak to bedzie dalej.
mam nadzieję, że nie rozbudzi się wszytko, a potem nie przyjdzie mróz.
mam nadzieję, że nie rozbudzi się wszytko, a potem nie przyjdzie mróz.
Dziś wyczytałam w gazecie, że posiadacze ogrodów mogą być na razie spokojni, bo roślinom, oprócz dodatnich temp. potrzebny jest dłuższy dzień, więc wegetacja wstrzymana Ale cóż począć, jak to, co widzę,przeczy wiadomościom?
- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
Wiesz Anetko, rośliny chyba nie oglądają wiadomości, więc mogą nie wiedzieć, że im jest potrzebny dłuższy dzień.
W oczekiwaniu na wiosenną radość, może tak ... świeczki?
sosna czarna Nana
sosna czarna Green Rocket
sosna wejmutka Macopin
sosna wejmutka Tiny Kurls (młodziutka, jej pierwsze przyrosty u mnie)
sosna pospolita Globosa Viridis
I może ciut tulipanków na dobre, kolorowe sny?
sosna czarna Nana
sosna czarna Green Rocket
sosna wejmutka Macopin
sosna wejmutka Tiny Kurls (młodziutka, jej pierwsze przyrosty u mnie)
sosna pospolita Globosa Viridis
I może ciut tulipanków na dobre, kolorowe sny?
Zdecydowanie wole te świeczki niż te na stole z okazji Świąt ;) od razu się człowiekowi lepiej zrobiło ;)
... jakoś tak świątecznieSylweste pisze:od razu się człowiekowi lepiej zrobiło ;)
Ta faza, którą pokazałaś na zdjęciu Nany, podoba mi się najbardziej
Paweł, to co, może przekładamy Boże Narodzenie na czerwiec walniemy się w ogrodzie, kutia, karp, uszka itd., kwestia pogody i aury świąt (patrząc na to co obecnie za oknem) nie robi różnicy, ale świeczki będą zdecydowanie przyjemniejsze ;)