piwoy - mój ogródek
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: piwoy - mój ogródek
Piotrze a ja u Ciebie wracam do Twoich irysów , ciągle je oglądam nie mogę doczekać się przyszłego roku żeby zobaczyć je na własne oczy , dobrze że teraz jest sucho wiec irysy nie gniją,powinno w przyszłym roku sporo kwitnąć .
2 od Ciebie chyba zginęły , choć nie znam nazw bo oczywiście , nazw z liści nie umiałam odczytać i nie zrobiłam tabliczek .
Masz jeszcze jakieś wcześniej nie wklejane zdjęcia irysów ?, chętnie bym pooglądała.
Genia
2 od Ciebie chyba zginęły , choć nie znam nazw bo oczywiście , nazw z liści nie umiałam odczytać i nie zrobiłam tabliczek .
Masz jeszcze jakieś wcześniej nie wklejane zdjęcia irysów ?, chętnie bym pooglądała.
Genia
geniu - postarm się przejrzeć archiwum i coś się pewnie jeszcze znajdzie ale to juz na przyszły weekend
co do irysów w ogrodzie - po przesadzaniu sierpniowym część odmian wyglada tak sobie ale chyba żadnej nie straciłem Co do kwitnienia - zobaczymy, ale obawiam się, ze ta główna rabata po przesadzaniu będzie kwitła słabiej niż zwykle - oczywiście coś tam do obejrzenia na pewno będzie
zakup od Schreinerw wzglada bardzo przyzwoicie i wszystkie ladnie puscily. Dolozyli 4 gratisy interesujace moze cosz tego zakwitnie...
przykro ze te ode mnie zdechly ale jak zakwitna pozostale to powtorzymy te co ich brakuje
co do irysów w ogrodzie - po przesadzaniu sierpniowym część odmian wyglada tak sobie ale chyba żadnej nie straciłem Co do kwitnienia - zobaczymy, ale obawiam się, ze ta główna rabata po przesadzaniu będzie kwitła słabiej niż zwykle - oczywiście coś tam do obejrzenia na pewno będzie
zakup od Schreinerw wzglada bardzo przyzwoicie i wszystkie ladnie puscily. Dolozyli 4 gratisy interesujace moze cosz tego zakwitnie...
przykro ze te ode mnie zdechly ale jak zakwitna pozostale to powtorzymy te co ich brakuje
pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek
- e-genia
Piotrze ja ciągle mam nadzieję że irysy nie całkiem zginęły że tylko liście zginęły a kłącza są w ziemi , zobaczymy w przyszłym roku , czy wyjdą z ziemi .
Bo zakwitną nie wcześniej niż w 2013
Bo zakwitną nie wcześniej niż w 2013
Witajcie w Nowym Roku
rzadko teraz zaglądam bo zarobiony jestem..., al wpadam do waszych ogródków co jakiś czas
Zanno, Igo, Geniu, Zbyszku, Jagusiu, Jadziu... i wszyscy inni sympatyczni forumowicze - najlepsze żyzcenia dla was i waszych ogródków! Oby do wiosny:)
a za chwilę kilka dzisiejszych fotek. Czy to zima czy jesień czy wiosna? trudno się połapać...
rzadko teraz zaglądam bo zarobiony jestem..., al wpadam do waszych ogródków co jakiś czas
Zanno, Igo, Geniu, Zbyszku, Jagusiu, Jadziu... i wszyscy inni sympatyczni forumowicze - najlepsze żyzcenia dla was i waszych ogródków! Oby do wiosny:)
a za chwilę kilka dzisiejszych fotek. Czy to zima czy jesień czy wiosna? trudno się połapać...
pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek
- E@K66
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Witaj Piotrze ja też jestem i czekam z niecierpliwością na fotki
Zapomniana chryzantmka własnie zakwitła:)
Oczar poczuł zimę i kwitnie nieźle
Obrazki zawsze o tej porze roku są dekoracyjne
Igusine żurawki wciąż urodziwe - nie sądziłem że będzie można ich urodę podziwiać też w styczniu hehe
brokuły nadal w dobrej formie, ostatni zbiór był w połowie grudnia i po mału zanosi się na następny. Te małe "różyczki" sa bardzo smaczne na zupę - krem z lanymi kluseczkami - polecam
Rzeka przebiśniegów zaczyna kiełkować
a nawet widać tu i ówdzie pączki
Nieśmiało zakwita wrzosiec
i to tyle
a do wiosny daleko...
Oczar poczuł zimę i kwitnie nieźle
Obrazki zawsze o tej porze roku są dekoracyjne
Igusine żurawki wciąż urodziwe - nie sądziłem że będzie można ich urodę podziwiać też w styczniu hehe
brokuły nadal w dobrej formie, ostatni zbiór był w połowie grudnia i po mału zanosi się na następny. Te małe "różyczki" sa bardzo smaczne na zupę - krem z lanymi kluseczkami - polecam
Rzeka przebiśniegów zaczyna kiełkować
a nawet widać tu i ówdzie pączki
Nieśmiało zakwita wrzosiec
i to tyle
a do wiosny daleko...
pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek
- e-genia
Witaj Piotrze w nowym roku widzę ze u Ciebie wiosna już przyszłam .
Chyba będę musiała też z aparatem iść do ogrodu .
Genia
Chyba będę musiała też z aparatem iść do ogrodu .
Genia
- amatorka015
- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Początki wiosny już masz za sobą oby tak dalej ..Ja czekam z niecierpliwością na nią w swoim ogrodzie , pomału już się wychylają tulipany, oby ich nie zmroziło i zakwitły
Pozdrawiam i zapraszam do mnie
Pozdrawiam i zapraszam do mnie
- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Piotr mój oczar Diane niestety po maju zszedł może jeszcze zaryzykuję
- E@K66
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Witaj Piotrze w końcu odnalazłam twój wątek bo bardzo chciałam zobaczyć ogród i udało się ,jestem pełna podziwu masz piękne wiosenne kwiaty nie wspominając o irysach na widok których zakręciło mi się w głowie ,super.
- zanna
- Od: 24 maja 2008, o 22:37
Witaj Piotrze w Nowym Roku!
Śpieszę donieść, że irysy od Ciebie mają się dobrze (stan sprzed dwóch tygodni ), chyba tylko jeden ma kłopoty, ale to na wiosnę się zobaczy Obrazki szaleją, piękną kępkę stworzyły, złotnica też ładnie się przyjęła - widać, że od serca sprezentowane A teraz za oknem jakaś połowiczna zima nam nastała, a już myślałam, że ulgowo obleci Oby do wiosny!
Śpieszę donieść, że irysy od Ciebie mają się dobrze (stan sprzed dwóch tygodni ), chyba tylko jeden ma kłopoty, ale to na wiosnę się zobaczy Obrazki szaleją, piękną kępkę stworzyły, złotnica też ładnie się przyjęła - widać, że od serca sprezentowane A teraz za oknem jakaś połowiczna zima nam nastała, a już myślałam, że ulgowo obleci Oby do wiosny!
- e-genia
Witaj Piotrze widzę że jeszcze żadnych zdjęć nie zrobiłeś wiosennych .
Patrzyłeś jak Ci przezimowały iryski ?
Genia
Patrzyłeś jak Ci przezimowały iryski ?
Genia
Witaj Piotrze ! Jakoś przegapilam Twój wątek, w widzę ze mamy podobne szaleństwo irysowe w glowie
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F