ogród Agaty (sure) - cz.3
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: ogród Agaty (sure) - cz.3
Sylwek, jak będzie kwiatek, to się przypomnę, ok?
Aga, śnieg to tylko straszył, wcale go nie widać. No, może gdzieś w cieniu są jakieś ślady, ale zimy dalej to nie przypomina. Już zresztą za nią nie tęsknię, choć pewnie by się przydało trochę zimy, żeby wiosnę szybciej zauważyć! ;)
Aga, śnieg to tylko straszył, wcale go nie widać. No, może gdzieś w cieniu są jakieś ślady, ale zimy dalej to nie przypomina. Już zresztą za nią nie tęsknię, choć pewnie by się przydało trochę zimy, żeby wiosnę szybciej zauważyć! ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Oczywiście
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
A do mnie zima zajrzała-przymroziło. Niedużo, ale za oknem biało od szronu. Jeszcze nie spieszę się z okrywaniem roślin, może przestanie mrozić. Azaliom taki mrozik nie powinien nic zrobić. Róże zakopcowane, wiec się nie martwię.
jak skończą A1 to w jakieś 5 godzin dojedzieszSure pisze:Lesiu, a to szkoda wielka - miałabym blisko! ;)
- Sure
A to Ty na samym końcu autostrady mieszkasz? Oj, daleko. Ciekawa jestem, czy ją w końcu skończą, wątek z ogrodem to i tak pewniejszy sposób!jamles pisze:jak skończą A1 to w jakieś 5 godzin dojedzieszSure pisze:Lesiu, a to szkoda wielka - miałabym blisko! ;)
Ewka, a tu zimy nadal ni ma, no to zdjęcie "wspominkowe"!
w 2004 było tak:
łąka obok mojego mieszkania (teraz tam stoi supermarket)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie wiac przestalo, z samego rana pieknie slonce swiecilo. Teraz sobie gdzies poszlo ale nie jest zle - 6 stopni ciepla
- ewamaj66
Mrozik odpuścił, ale wieje Na pewno nie wyściubię nosa za próg. Oprócz grasowania na forum przeglądam różne oferty sklepów. Chyba mnie całkiem pokręciło
- Sure
Jule, dobrze, że dodałaś "ciepła", bo zrozumiałam -6
Ewka, podobnie jak ja, bo pogoda niezachęcająca. Zresztą dziś mam gości w domu, a wczoraj rajd z gośćmi po sopockich atrakcjach, to się trochę zmęczyłam ;)
A ja już wykonałam zamówienie w necie do spółki z okolicznymi forumkami, będzie okazja do spotkania przy okazji odbioru roślinek
Ewka, podobnie jak ja, bo pogoda niezachęcająca. Zresztą dziś mam gości w domu, a wczoraj rajd z gośćmi po sopockich atrakcjach, to się trochę zmęczyłam ;)
A ja już wykonałam zamówienie w necie do spółki z okolicznymi forumkami, będzie okazja do spotkania przy okazji odbioru roślinek
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Jule
Specjalnie to zrobilam, chcialam Was potrzymac w napieciu
Co nakupowalas? ja jednak wole sama powybierac chabazie, tak ze dopoki nic w ogrodniczych nie bedzie z zakupami musze poczekac.
Co nakupowalas? ja jednak wole sama powybierac chabazie, tak ze dopoki nic w ogrodniczych nie bedzie z zakupami musze poczekac.
- Sure
Zamówiłam różności, same byliny. Taki śmieszny barwinek z dużymi, fioletowymi kwiatkami, dwie jeżówki, różową sasankę, orlika, dwa zawciągi, też różowe i jedna trawę do kolekcji - luzula sylvatica. Zapomniałam o lobelii - różowej. Ogólnie,jak widać, uderzam teraz w róż. No i jeszcze wiosną dojdą dwie różowe róże...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Jule
O to ladnie bedzie Akurat przy rozowym jest tyle odcieni i natezen kolorow - do tego innosc ksztaltow, ze super mozna pokombinowac.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Róż w ogrodzie to mój ulubiony kolor.
Ale lubię dodawać inne kolory dla kontrastu, albo podkreślenia różu.
Mam najwięcej różowych róż.
Ja jeszcze czekam z zamówieniami, bo boję się, ze jak teraz zamówie, to potem znów, zamówię, i potem znów.
A jeszcze zakupy ba żywca lubię. Za mało kaski.
Dlatego na razie jestem twarda. Bo jak już zacznę to nie mogę skończyć.
Ale lubię dodawać inne kolory dla kontrastu, albo podkreślenia różu.
Mam najwięcej różowych róż.
Ja jeszcze czekam z zamówieniami, bo boję się, ze jak teraz zamówie, to potem znów, zamówię, i potem znów.
A jeszcze zakupy ba żywca lubię. Za mało kaski.
Dlatego na razie jestem twarda. Bo jak już zacznę to nie mogę skończyć.
- ewamaj66
Różowej rzeczy nie mam ani jednej, nie cierpię tego koloru w ubraniach. Natomiast w ogrodzie-wręcz przeciwnie. Złapałam się na tym, że zamawiam głównie różowe róże, a kiedy wybieram-na inne nawet nie patrzę. Zmieniam to na siłę, bo ogród cały w różu wyglądałby dziwnie