Ogródek Gosi cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 6

Post »

;:196 Melduję się i ogłaszam 70 dni do wiosny!!!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu czy masz fotki tej róży na żywo? :roll:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Gosiu, doczytałam o co chodzi z tym niezmniejszaniem trawnika. Może coś się jeszcze zmieni, trzymam kciuki.
Bardzo mnie ciekawi, czy w tym roku będziesz też uprawiać pomidory w pojemnikach. Może te większe skrzynie jakie planowałaś powstaną?
Bardzo długo nie zaglądałam do Ciebie i ominęło mnie wiele pięknych zdjęć, zwłaszcza portretów różanych i ciekawych dyskusji.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Gosiu ja też się dopisuję żebyś mi nie zaginęła.
Nowa rabata zapowiada się fajnie a jak się rozrosną roślinki i zakwitną to dopiero będzie widok na tle tych iglaków. ;:138
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Margoś, a ja się dopisuję, żeby nie było Ci smutno ;:196
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Uff jak się cieszę, że odnalazłem Twój nowy wątek, bo widzę, że jakaś plaga zamykania na forum :wink:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Gosiu, wpisuję się by Cię nie zgubić. :wit
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Zapisuje się byś mi nie umknęła. Tym razem wyjątkowa wcześnie spostrzegłam, że masz nowy wątek.
Nowa rabata wysypana kora prezentuje się ładnie. Teraz tylko zostaje nam czekać na kolejne fotki-wiosenne
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Gosiu wspaniałą metamorfozę rabatki uczyniłaś :heja i ja jestem bardzo ciekawa jak wszystko na wiosnę zacznie kwitnąć by zdobić ten Twój zakątek :lol:
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Margo2 pisze:M. już zaczyna mniej grymasić, szczególnie kiedy widzi, że ogród mnie uspokaja.
Po co mu wiedźma w domu, kiedy może mieć anioła :;230
Albo inaczej...Po co mu wiedźma w domu, skoro może ją mieć w ogrodzie! :;230 No to razem z Twoim M. usilnie wypatrujemy wiosny! :lol:
Gosia, nowa rabatka zapowiada się świetnie, takie tło to już wiele, a jak tam puścisz powojniki i róże, będzie pięknie! Oby ja najszybciej! ;:65
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Wpadam i wpisuję póki miejsce na podium... I idę czytać
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jula, ja nie umiem już leżeć i nic nie robić. Dlatego u mnie dużo gości, przynajmniej przy nich mogę posiedzieć. Zaraz po pracy lecę (no może nie zaraz, najpierw obiad) i coś pielę, przesadzam, podlewam, dzielę. Zawsze jest coś do roboty znajdę. Ale nie myśl, że u mnie taki porządek jak u Ciebie. Ja mam artystyczny nieład
Queen powiadasz?
Bardzo podobna faktycznie. Muszę pogooglac więcej.

Ewa, u mnie trawnik też w nie najlepszym stanie, ale o dziwo jest broniony zawzięcie. W tym roku mam nadzieję, że w końcu zaczne go zmieniać. Kawałkami, przy pomocy taty.

Danusiu, to jest Trojeść bulwiasta. Piszą, że dorasta do 100 cm, ale u mnie i u sąsiadki ma najwyżej 50 cm, nawet nie.

Józku, wcale się nie dziwię, że już Cię ciągnie. Przecież mamy przedwiośnie za oknem. Zazdroszczę Jagusi. Ja musze sama się męczyć, ale mimo wszystko lubię te męczarnie :wink:

Nelu, z jednej strony mam nadzieję, ze życzenie się spełnią. Tylko mam nadzieję, że to będzie zmniejszanie pod nowe nasadzenia, a nie przesadzanie starych. Chociaż to też lubię.

Tosiu, 70 :roll: . A może jednak mniej? :wink:

Aniu mam jej zdjęcia, ale nie zawiedź się. Pisałam, że miała u mnie cięzkie zycie

Jazz. Tak kwitła w czerwcu. Potem ją przesadziłam i, żeby mieć pewność, że się przyjmie obcięłam wszystkie gałązki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mimo to zakwitła w październiku. Ma piekne czerwone pędy.
Obrazek

Aniu, mam zamiar także w tym roku mieć swoje pomidorki. Chyba skrzyń nie uda mi się zrobić, ale donice będą na pewno. Chciałabym jeszcze spróbować uprawy doniczkowych truskawek. Muszę tylko kupić plastikową beczkę zrobić w niej otwory na sadzonki, a w środek włozyć rurę perforowaną, żeby woda docierała równomiernie do dna beczki. Zresztą taką rurke wsadzę we wszystkie większe donice. Mam nadzieję, ze to usprawni podlewanie.

Maju, ja też czekam na to rozrośnięcie. Na razie nie widać pięter, co mnie strasznie denerwuje. Wszystko prawie na zerowym poziomie. Dlatego czekam z niecierpliwością na wiosnę, żeby zobaczyć jak to będzie wyglądało.

Jolu, już mi weselej. ;:196
Mam nadzieję, że nie bedziesz omijała mojego ogródka.

Igor, mam to samo co Ty.Czyjś ogród można zaplanować i wykonać zgodnie z planem.
Swojego ja nie potrafię. Może gdybym posadziła wszystko od razu, ale wiadomo, że na to trzeba by mieć dużo kasy.
A w dodatku ja tez działam spontanicznie. Ogólny zarys planu został, ale roślinki w dużej mierze są inne, a dodatku jest ich więcej niz zaplanowałam.
A z obrzeżami to za dużo roboty. Ciągle tylko wkopywanie i wykopywanie. mam kilka takich rabat z obrzeżami. Ile ja musze się przy nich namęczyć :roll:
A jeśli chodzi jeszcze o to, że w swoim ogrodzie nie umiesz trzymac się projektu to normalne, bo przeciez podchodzisz do ogrodu emocjonalnie. Nie można wtedy myśleć racjonalnie. Musi być spontan.

Paweł, ja też się zmartwiłam tymi zamknięciami wątków. Dobrze, że osoby całkiem się nie zamknęły :;230

Iguś, cieszę się ;:196

Monia, rabata jest wysypana korą tylko w połowie, bo reszta czekała na róże. Potem stwierdziłam, że w tym roku nie będę dalej obsypywać, bo róże mają kopce, więc przy ich rozsypywaniu kora by zniknęła. Rozsypię wiosną. A w następnym sezonie będą kopczyki z kory.

Beatko, Pomysł był taki, żeby cały sezon coś kwitło. Zobaczymy czy to się sprawdzi. Posadziłam rh i róże, a pomiędzy nimi byliny. No i coś zielonego. W tym roku zakochałam się w trawach. Ich tez tam nie zabraknie.

Martuś, może masz i rację :roll:
Wiedźma zawsze zostanie wiedźmą :;230
Róże będą, ale nie pnące. Powojnik ma być, ale tylko na szmaragdach z boku. Tylna ściana zajęta przez psa. To jego ścieżka. Nic się tam nie uchowa.

Izuś, zmieściłaś się i masz mój ulubiony kolor. Powoli dojrzewam do zmiany :wink:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

rispetto pisze:Uff jak się cieszę, że odnalazłem Twój nowy wątek, bo widzę, że jakaś plaga zamykania na forum :wink:
E tam , e tam zaraz zamykania :wink: Porządki zimowe powiedzmy :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”