Mój kwiecisty zakątek cz. 2
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mój kwiecisty zakątek cz. 2
Witam wszystkich , których jeszcze nie zanudziłem na śmierć w wątku pierwszym.
Poprzedni pod adresem http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41121
Na początek miało być o sianiu Nie będzie, bo nasion nie dowieżli. W ramach rekompensaty wiosna na fotkach . Już niedługo 70 dni.
Poprzedni pod adresem http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41121
Na początek miało być o sianiu Nie będzie, bo nasion nie dowieżli. W ramach rekompensaty wiosna na fotkach . Już niedługo 70 dni.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kwiecisty zakątek cz. 2
jestem i ja ...a cóż za nasionka wysiewasz ?
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Ja również wpadłam się przywitać
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wątek zacząłeś od odliczania? I kolorowo!
Irysy syberyjskie to jakieś odmianowe? czy tylko tak podświetlone?
Irysy syberyjskie to jakieś odmianowe? czy tylko tak podświetlone?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Tadziu!
Melduję się posłusznie w wątku nr 2,bo wszedłem na poprzedni i dopiero napis o zamknięciu przywołał mnie do porządku.Gdzieś przeczytałem,że u Ciebie w ogrodzie jest piasek,zdziwiło mnie to bo masz takie piękne okazy różnych kwiatów i krzewów nie to co u nas.Od Ciebie mamy kilka sadzonek malin,były takie dorodne.
Pozdrowienia Edward
Melduję się posłusznie w wątku nr 2,bo wszedłem na poprzedni i dopiero napis o zamknięciu przywołał mnie do porządku.Gdzieś przeczytałem,że u Ciebie w ogrodzie jest piasek,zdziwiło mnie to bo masz takie piękne okazy różnych kwiatów i krzewów nie to co u nas.Od Ciebie mamy kilka sadzonek malin,były takie dorodne.
Pozdrowienia Edward
-
Halinko Andrzejków dwu, Jola , Ela Edziu
Witam wszystkich , miło Was gościć w nowym wątku.
AndrzejkuDzisiaj miałem posiać prymulki , jutro dostawa sprzedaż pod koniec tygodnia.
Elu , odliczam , bo nie ma komu pilnować licznika. Ten irys to być może wąskolistny. Nie wiem , rósł przy drodze , kartki z nazwą nie było.
Edziu mam ziemię piaszczystą . W tym miejscu , gdzie rosną kwiaty trochę lepsza. Przy sadzeniu do dołka sypię kompost i nawożę. Twoje rośliny na leśnym piasku są także bardzo ładne i wyrośnięte.
Witam wszystkich , miło Was gościć w nowym wątku.
AndrzejkuDzisiaj miałem posiać prymulki , jutro dostawa sprzedaż pod koniec tygodnia.
Elu , odliczam , bo nie ma komu pilnować licznika. Ten irys to być może wąskolistny. Nie wiem , rósł przy drodze , kartki z nazwą nie było.
Edziu mam ziemię piaszczystą . W tym miejscu , gdzie rosną kwiaty trochę lepsza. Przy sadzeniu do dołka sypię kompost i nawożę. Twoje rośliny na leśnym piasku są także bardzo ładne i wyrośnięte.
A te iryski (?) z ostatniego zdjęcia jak się zwą? Widuję takie niedaleko i zawsze mam ochotę poprosić o sadzonkę, ale nigdy nikogo nie spotykam w tym ogrodzi - a dzwonić domofonem nie będę
Jak będę widział co za jedno, to prędzej wyszperam
Jak będę widział co za jedno, to prędzej wyszperam
- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pędzę i dopędziłam najznamienitszych.
Liczę na ogrom kwiecia, jak w poprzednim wątku, na fachową wiedzę i krystaliczne serducho.
Buźki dla Grażynki (niech się nic nie martwi, my Ci tylko tak na odległość słodzimy, w realu przyzwoiciej się zachowujemy -zresztą sama widziała)
Liczę na ogrom kwiecia, jak w poprzednim wątku, na fachową wiedzę i krystaliczne serducho.
Buźki dla Grażynki (niech się nic nie martwi, my Ci tylko tak na odległość słodzimy, w realu przyzwoiciej się zachowujemy -zresztą sama widziała)
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Ja już tez zapatrzyłem sie w paczuszkę wyniosłych
i więcej nie było
i więcej nie było
-
Witam Piterek
Napisałem , że wąskolistny, ale nie jest to ten. Nie mogę doszukać się gatunku . Ma bardzo wąskie liście i bardzo mocne , przy obrywaniu można przeciąć skórę palców. Nigdzie indziej nie widziałem takiego. Właśnie przy drodze rósł i dostałem od starszej pani dużą sadzonkę.
Witam jeszcze jedną Najznamienitszą Forumkę. Dziękuję za , przekażę.
Widziała , ale czy uwierzy
Andrzejku , jeszcze będą . Przy zakupie patrz , czy świeże , z tego roku.
Napisałem , że wąskolistny, ale nie jest to ten. Nie mogę doszukać się gatunku . Ma bardzo wąskie liście i bardzo mocne , przy obrywaniu można przeciąć skórę palców. Nigdzie indziej nie widziałem takiego. Właśnie przy drodze rósł i dostałem od starszej pani dużą sadzonkę.
Witam jeszcze jedną Najznamienitszą Forumkę. Dziękuję za , przekażę.
Widziała , ale czy uwierzy
Andrzejku , jeszcze będą . Przy zakupie patrz , czy świeże , z tego roku.
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Jestem i ja w nowym wątku Mam nadzieję że te 70 dni szybko minie i będzie śliczna wiosenka, choc widziałam że u Uli już zaczyna kwitnąć jakiś krokusik.
-
Witam Iwonko Zapraszam częściej.
Doszukałem się nazwy irysa. To Iris lactea var. chinensis. Rośnie na Dalekim Wschodzie, przeważnie na pastwiskach i dlatego Irys Mleczny. Odmiana botaniczna. Bardzo wytrzymały, może rosnąć na zasolonej ziemi.
http://tabaza.info/modules.php?name=Tab ... o&tid=9336
http://www.ogrod-powsin.pl/kolekcje/pliki/cebulowe.html
Doszukałem się nazwy irysa. To Iris lactea var. chinensis. Rośnie na Dalekim Wschodzie, przeważnie na pastwiskach i dlatego Irys Mleczny. Odmiana botaniczna. Bardzo wytrzymały, może rosnąć na zasolonej ziemi.
http://tabaza.info/modules.php?name=Tab ... o&tid=9336
http://www.ogrod-powsin.pl/kolekcje/pliki/cebulowe.html