Sezon 2011
- LilaRose
- 200p
- Od: 22 paź 2009, o 23:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Sezon 2011
W podsumowaniu ubiegłego roku(żeby nie było, że zaginęłam w akcji... ) : sezon ogólnie był słaby i ...wybitnie... hortensjowy... z racji opadów, opadów, opadów... Nie mniej należał wybitnie do Omoshiro (i tu tradycyjnie niezwykle ciepło pozdrawiam Jurka ) choć niestety nie powtórzył kwitnienia. Omoshiro oczywiście...
Później zakwitł "Dr Ruppel' 3 kwiatami(słownie:trzema)...
Niezawodny, jak dotąd, 'Fujimusume' zakwitł kilkunastoma kwiatkami na początku sezonu. Nie powtórzył kwitnienia.
'Kardynał Wyszyński' zakwitł niechętnie, kwiaty utrzymał jak długo kwitnąca wczesna odmiana(prawdopodobnie dlatego, że przestało padać, padać, padać a zaczęło być pochmurnie i sucho, sucho, sucho... Mimo podlewania zaczął schnąć od dołu.
Kilkunastoma kwiatami powitała u mnie trzeci sezon 'Królowa Jadwiga', powtórzyła kwitnienie i co mnie cieszy była zdecydowanie mocniejsza niż w zeszłym roku
Sezon uratował sadzony wiosną ;Hagley Hybrid' oraz 'PPE"
oraz odmiana, którą pozostawię dla Was jako zagadkę- ktoś zgadnie? Jest w dość nietypowej odsłonie.(Miłego Forumowicza, dzięki któremu wzbogaciłam się o 'Kacpra', za którego jeszcze raz dziękuję, a który niestety nie zdążył zakwitnąć przed mrozami('Kacper oczywiście...)proszę o nie zgadywanie - bo Forumowicz pewnie wie co to jest- proszę nie psuć zabawy innym )
Pozdrawiam bardzo serdecznie wszystkich Forumowiczów w nowym roku, a szczególnie wielbicieli powojników Oby ten rok był wybitnie kwitnący!
Później zakwitł "Dr Ruppel' 3 kwiatami(słownie:trzema)...
Niezawodny, jak dotąd, 'Fujimusume' zakwitł kilkunastoma kwiatkami na początku sezonu. Nie powtórzył kwitnienia.
'Kardynał Wyszyński' zakwitł niechętnie, kwiaty utrzymał jak długo kwitnąca wczesna odmiana(prawdopodobnie dlatego, że przestało padać, padać, padać a zaczęło być pochmurnie i sucho, sucho, sucho... Mimo podlewania zaczął schnąć od dołu.
Kilkunastoma kwiatami powitała u mnie trzeci sezon 'Królowa Jadwiga', powtórzyła kwitnienie i co mnie cieszy była zdecydowanie mocniejsza niż w zeszłym roku
Sezon uratował sadzony wiosną ;Hagley Hybrid' oraz 'PPE"
oraz odmiana, którą pozostawię dla Was jako zagadkę- ktoś zgadnie? Jest w dość nietypowej odsłonie.(Miłego Forumowicza, dzięki któremu wzbogaciłam się o 'Kacpra', za którego jeszcze raz dziękuję, a który niestety nie zdążył zakwitnąć przed mrozami('Kacper oczywiście...)proszę o nie zgadywanie - bo Forumowicz pewnie wie co to jest- proszę nie psuć zabawy innym )
Pozdrawiam bardzo serdecznie wszystkich Forumowiczów w nowym roku, a szczególnie wielbicieli powojników Oby ten rok był wybitnie kwitnący!
Pozdrawiam- Liliana
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Veronica's Choice? Miewa takie bardzo słabo wybarwione kwiaty.
- LilaRose
- 200p
Nie...
Jeszcze raz, bo coś popsułam i sama zdjęcia nie widzę... :
Drodzy powojnikarze! Halooooo! Bo coś sennie u nas.
Jeszcze raz, bo coś popsułam i sama zdjęcia nie widzę... :
Drodzy powojnikarze! Halooooo! Bo coś sennie u nas.
Pozdrawiam- Liliana
- swirogrodowy
- 100p
- Od: 16 wrz 2009, o 23:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam a może Powojnik Maria Skłodowska-Curie ?
Wystarczy mi słonko ,zero śniegu i mój ogród . Marzena
-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Witaj, Liliano;)
Wątek zapadł w zimowy sen, wszyscy czekają z niecierpliwością do wiosny, kiedy to z donic zaczną wyłazić młode odrosty wiadomych odmian;)
Ta biała odmiana to trudna zagadka....mam dwa typy, ale nie będę zgadywał, żeby się nie skompromisować
Wątek zapadł w zimowy sen, wszyscy czekają z niecierpliwością do wiosny, kiedy to z donic zaczną wyłazić młode odrosty wiadomych odmian;)
Ta biała odmiana to trudna zagadka....mam dwa typy, ale nie będę zgadywał, żeby się nie skompromisować
- LilaRose
- 200p
Marzeno- nie...
Jurku. Zagadka jest bardzo prosta, ale jak to mawiał Constantine (John Constantine ) "zawsze gdzieś musi tkwić jakiś haczyk" . I tu też...
Oj tam sen zimowy! Ja sezon powojnikowy już rozpoczęłam pełną gębą. Dziś przy "inspekcji" ogrodu znalazłam dobrej jakości nasiona na dwóch powojnikach. Zebrałam je i elegancko posiałam w zacisznym miejscu, przytomnie nawet zaznaczając to miejsce bambusowymi kijkami. Bo to się już liczy jako rozpoczęcie sezonu?
A dla Pewnego Forumowicza- 'Kacper', jak myślę w dobrym towarzystwie róży Gloria Dei- z pączusiem w środku kadru.
Jurku. Zagadka jest bardzo prosta, ale jak to mawiał Constantine (John Constantine ) "zawsze gdzieś musi tkwić jakiś haczyk" . I tu też...
Oj tam sen zimowy! Ja sezon powojnikowy już rozpoczęłam pełną gębą. Dziś przy "inspekcji" ogrodu znalazłam dobrej jakości nasiona na dwóch powojnikach. Zebrałam je i elegancko posiałam w zacisznym miejscu, przytomnie nawet zaznaczając to miejsce bambusowymi kijkami. Bo to się już liczy jako rozpoczęcie sezonu?
A dla Pewnego Forumowicza- 'Kacper', jak myślę w dobrym towarzystwie róży Gloria Dei- z pączusiem w środku kadru.
Pozdrawiam- Liliana
Lilka - naprawdę dałaś zagwozdkę.
Ja mam 3 typy . Powiem. A co tam! Najwyżej będzie wstyd ...
Tak ,jak Marzena - 'M.Skłodowska-Curie', albo 'Matka Siedliska', ale skoro ma być "haczyk", to bardziej skłaniam się ku drugiej odsłonie wybarwionego 'Doctora Ruppel'a'.
Ja mam 3 typy . Powiem. A co tam! Najwyżej będzie wstyd ...
Tak ,jak Marzena - 'M.Skłodowska-Curie', albo 'Matka Siedliska', ale skoro ma być "haczyk", to bardziej skłaniam się ku drugiej odsłonie wybarwionego 'Doctora Ruppel'a'.
tęsknimy do ogrodów, może dlatego ,żeśmy wypędzeni z raju...
Firletka -Wizytówka
Firletka -Wizytówka
- LilaRose
- 200p
Ha! Wyszła mi zagwozdka, wyszła mi zagwozdka! Noooo, Firletko, dobry tok kombinacji, ale: nie, nie i nie.
Ale mówisz i masz 'Dr Ruppel' w bieli:
Wstydu nie ma ino sympatia do tak przemiłych Forumowiczów, bo to nasze Forum jest niezwykle sympatyczne!
Moi drodzy... Kto da więcej?
Ale mówisz i masz 'Dr Ruppel' w bieli:
Wstydu nie ma ino sympatia do tak przemiłych Forumowiczów, bo to nasze Forum jest niezwykle sympatyczne!
Moi drodzy... Kto da więcej?
Pozdrawiam- Liliana
-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Coś mi się zdaje, że zaczynam się domyślać, gdzie tkwi haczyk.
Biały kolor tego kwiatu ma być zmyłką, tak?;)
Jeśli moje podejrzenia są trafne, to pewną podpowiedzią dla niektórych może być ta bambusowa podpórka......zgadłem?;)
Biały kolor tego kwiatu ma być zmyłką, tak?;)
Jeśli moje podejrzenia są trafne, to pewną podpowiedzią dla niektórych może być ta bambusowa podpórka......zgadłem?;)
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
bokiem wygląda jak Josephine , Lila nie trzymaj w niepewności
- lesioc
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dokładnie to samo miałem napisać, ten bambusik też mi się kojarzy z kolekcją Regal.
Zapraszam: spis treści ogród
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
- LilaRose
- 200p
Nooooo... Proszę Państwa! Józefina po raz pierwszy! Józefina po raz drugi! Czy ... ktoś nazwie inaczej... ?
Pozdrawiam- Liliana