9. Paluszki rybne
Składniki:
-
- Ryba
- Cebula
- Kilka oliwek
- Jajko całe+żółtko
- Sól,pieprz
- Środek całej bułki
- Duża łyżka miękkiego masła
- Zielenina /pietruszka,koper,bazylia/
Z ryby usunąć wszystkie ości,nasolić i wstawić na ok.2 godziny do lodówki.
Potem zemleć w maszynce,dodać cebulkę drobniutko pokrojoną ,zeszkloną Środek bułki ,namoczonej i odciśniętej,sól,pieprz, jajka,masło i na końcu dużą łyżkę magi oraz oliwki,dużo zieleniny
Wymieszać i formować małe paluszki,
Obtaczać delikatnie rolując na desce,posypanej bułką tartą z mąką.
Smażymy w dość głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Już gotowe,można jeść, do woli i bezkarnie.