Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4
Myślę podobnie jak Ty i Julka.
Podoba mi się jej połączenie.
Ewentualnie do mniejszej Larissa i Gentle H. plus niebieskie, granatowe byliny. Wówczas donica nie będzie przeładowana różami.
Do dużej purpurowo, czyli Falstaff+William+Astrid, choć nie wiem, czy też nie będzie im zbyt tłoczno, bo są i większe i szersze od tych jasnych róż.
Do takiego zestawu jasnoróżowe lub białe bylinki. Ewentualnie coś ze srebrnymi liśćmi.
Lub w czerwieni do dużej Ascot+Red Leon+Rotkappchen+Papa M.
Mniej więcej mają podobny kolor, tylko inne nasycenie.
Do czerwieni niebiesko lub biało.
Wszystkie te róże powtarzają kwitnienia, często oprócz głównych kwitnień mają jeszcze pojedyncze kwiaty przez cały sezon.
Papa M. może mieć większą przerwę, jak to wielkokwiatowa róża.
Podoba mi się jej połączenie.
Ewentualnie do mniejszej Larissa i Gentle H. plus niebieskie, granatowe byliny. Wówczas donica nie będzie przeładowana różami.
Do dużej purpurowo, czyli Falstaff+William+Astrid, choć nie wiem, czy też nie będzie im zbyt tłoczno, bo są i większe i szersze od tych jasnych róż.
Do takiego zestawu jasnoróżowe lub białe bylinki. Ewentualnie coś ze srebrnymi liśćmi.
Lub w czerwieni do dużej Ascot+Red Leon+Rotkappchen+Papa M.
Mniej więcej mają podobny kolor, tylko inne nasycenie.
Do czerwieni niebiesko lub biało.
Wszystkie te róże powtarzają kwitnienia, często oprócz głównych kwitnień mają jeszcze pojedyncze kwiaty przez cały sezon.
Papa M. może mieć większą przerwę, jak to wielkokwiatowa róża.
Agusiu, ale u Ciebie dzieje się! Takie mądre dyskusje, takie przyszłe wspaniałe kompozycje różane
Ja w tym temacie, niestety, Ci nie pomogę, bo jestem kompletnym laikiem różanym, ale chętnie poczytam i się trochę podszkolę
Ja mam sporo skrzynek drewnianych, pozostawionych jeszcze przez poprzednich właścicieli - nie są duże, ale jednoroczne wspaniale w nich rosną - moje ulubione to zwykłe, czerwone pelargonie i begonie zwisające, a z nimi plektrantusy, bluszczyk kurdybanek, czy inne liściaste

Ja w tym temacie, niestety, Ci nie pomogę, bo jestem kompletnym laikiem różanym, ale chętnie poczytam i się trochę podszkolę

Ja mam sporo skrzynek drewnianych, pozostawionych jeszcze przez poprzednich właścicieli - nie są duże, ale jednoroczne wspaniale w nich rosną - moje ulubione to zwykłe, czerwone pelargonie i begonie zwisające, a z nimi plektrantusy, bluszczyk kurdybanek, czy inne liściaste

- Atka-a1
- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj, dopisuję się, żeby nie przegapić żadnego zdjęcia z Twojego pięknego ogrodu
Piękne róże zamówiłaś, ciekawa jestem efektu finalnego

Piękne róże zamówiłaś, ciekawa jestem efektu finalnego

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dopiero teraz zaglądam, bo walczę z nałogiem i nie mogę włączać maszyny. Zaraz mi się ręce wyciągają
Mnie się podoba Larissa z Hermione i więcej nic oprócz lobelii. Mogą być białe. Takie kolory najbliżej mojego serca
Wyobrażam sobie wszystkie te donice z już rosnącymi różami-wspaniały widok.

- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
Dziękuję moja droga!

Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Och, Agu u ciebie będzie różankowo
A ja rozmyślam co włożę w tym roku do skrzyń na taras, pewnie tradycyjnie jednoroczne
Z dużą dozą kocanki i lobelii, przetykanych million bells 

Kasiu, jednoroczne, które wymieniłaś to żelazny zestaw... pamiętam, że kocanka u Ciebie była atrakcją do późnej jesieni... ja spróbuję w tym roku z innymi roślinami, bez gwarancji jak to wyjdzie, ale myślę że warto...
Ewa, bardzo proszę
Ewcia, trzymam kciuki
bladawcowa skrzynia na pewno będzie urocza...
Atko, witaj
i ja jestem ciekawa jak te różyce w skrzyniach będą wyglądały i czy będzie im tam dobrze...
Dalu, ja też się kształcę dzięki tym dyskusjom, a eksperymenty różane już niedługo
co nie znaczy, że porzucę jednoroczne ;) liściaste ozdobne lubię szalenie!
Aniu, dziękuję że się odezwałaś i potwierdziłaś, że kierunek, w którym - dzięki radom forumek - chcę pójść, nie jest nietrafiony... pokombinuję z takimi kompozycjami i zobaczymy; najwyżej jesienią będę przesadzać...
Su, dzięki... cieszę się że fotki z 'brylantami' Ci się podobają
Ewa, bardzo proszę

Ewcia, trzymam kciuki

Atko, witaj

Dalu, ja też się kształcę dzięki tym dyskusjom, a eksperymenty różane już niedługo

Aniu, dziękuję że się odezwałaś i potwierdziłaś, że kierunek, w którym - dzięki radom forumek - chcę pójść, nie jest nietrafiony... pokombinuję z takimi kompozycjami i zobaczymy; najwyżej jesienią będę przesadzać...
Su, dzięki... cieszę się że fotki z 'brylantami' Ci się podobają

- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Jasne, że warto, u mnie taras co roku inne ma oblicze i nigdy nie wiem jak to będzie 

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Aguś to mam dla Ciebie do przemyśleń jeszcze różyczki The Prince
Tradescant
Empereur du Maroc

Kasia, w tym cały urok zmian 
Jolu, znam i bardzo mi się podobają
bardzo, to jest mało powiedziane! szalenie mi się podobają! ale jesienią, jesienią, bo dostanę eksmisję... 

Jolu, znam i bardzo mi się podobają

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
The Prince, to jest normalnie czad 

- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
Larissa i Gentle Hermione z niebieskościami to będzie to
Widzę, że i do Ciebie Larissa przywędrowała
Aga, piękne zdjęcia...jak zwykle.

Widzę, że i do Ciebie Larissa przywędrowała

Aga, piękne zdjęcia...jak zwykle.
Julka, nawet mi nie wspominaj o tym Księciuniu ;) całą noc mi się śniły róże, w roli głównej występował Papa M. 
Anetko, cieszę się, że i Tobie przypadło do gustu planowane w skrzyniach różane towarzystwo... niewykluczone, że dołożę do bladawców jeszcze Clair R. - nie wiem, czy polubi się z dwiema pozostałymi paniami, ale może spróbuję... no własnie, różowości, niebieskości albo fiolety (heliotrop, może przetacznik) - to będzie to!
zaskoczył mnie dziś rano lekki snieżek - wszystko jest przybielone, ale temperatura na plusie, więc zapewne śnieg szybko zniknie... chcę koniecznie wiosny! jak i my wszyscy...

Anetko, cieszę się, że i Tobie przypadło do gustu planowane w skrzyniach różane towarzystwo... niewykluczone, że dołożę do bladawców jeszcze Clair R. - nie wiem, czy polubi się z dwiema pozostałymi paniami, ale może spróbuję... no własnie, różowości, niebieskości albo fiolety (heliotrop, może przetacznik) - to będzie to!
zaskoczył mnie dziś rano lekki snieżek - wszystko jest przybielone, ale temperatura na plusie, więc zapewne śnieg szybko zniknie... chcę koniecznie wiosny! jak i my wszyscy...
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Oooo Papa M.
było o czym śnić 

Przeżyłyśmy rano to samo zaskoczenie
Ale teraz zmienia się to w nieprzyjemną breję, a padający deszcz z topniejącym śniegiem, tworzą gigantyczne kałuże...
Jedna właśnie schnie na mnie!
Kierowcy! Uważajcie na tych, co to... per pedes

Ale teraz zmienia się to w nieprzyjemną breję, a padający deszcz z topniejącym śniegiem, tworzą gigantyczne kałuże...
Jedna właśnie schnie na mnie!

Kierowcy! Uważajcie na tych, co to... per pedes