Mój ogród...Ann-ka72

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród...Ann-ka72

Post »

Aniu, czasu teraz chyba każdy ma mało :lol: A jesień i zima to dobry czas na nowe ogrodowe pomysły :uszy
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aneczko nauka,nauką ale jakieś relacje ogrodowe też by się przydały ;:224
Napisz coś...jak Ci idzie,zadowolona z wyboru szkoły :?:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Ojej....długo mnie nie było.....przepraszam za słabe udzielanie się na forum i dziękuję za wizyty. ;:196 ;:196 Miło,że pamiętacie jeszcze o mnie. Nie mam na nic czasu, od dawna planowałam wpaść na dłużej na Forum, mam zaległości i chciałam zobaczyć ,co w Waszych ogródkach się dzieje :)
Niestety winny brak czasu....Teraz wpadłam do domu, bo musiałam wydrukować kilka rzeczy -a że mam zmiennika,więc zajrzałam na forum. :)
Grażynko Kochana, nie poszłam na studia....myślałam,że zdążyłam napisać o tym w swoim wątku- zanim znikłam z forum na dłuższy czas :oops: Niestety było mało chętnych i nie otworzyli tego kierunku.Byłam taka zła, że myślałam,że wyjdę z siebie. :evil: :evil: Jest jednak szansa,że może w lutym będzie więcej chętnych, a jak nie - to dopiero na październik 2012 będę się znowu zapisywać.

No cóż- życie zweryfikowało moje plany- może nie był to dobry moment na zaczynanie nauki.... biorąc pod uwagę, co u mnie teraz się dzieje- a mianowicie BUDOWA!!!! Mąż od października całymi dniami na budowie(przenosi firmę i od podstaw wszystko musi pobudować,na razie pracuje przy ogrodzeniu, a jest tego duuuużo metrów), ja w firmie sama, do tego dom, ledwo sie wyrabiam, wieczorami jestem padnięta-chodzę o 21,30 - 22.00 spać!!!! U mnie nie jest to raczej normalne takie wczesne chodzenie spać :lol: Zazwyczaj jestem nocnym markiem.... i kiedyś do 2-3 rano biegałam po necie....

No i któregoś dnia wymyśliłam,że otworzę szkółkę krzewów-na wiosnę. Pomysł wydaje sie dobry,bo w okolicy nie ma szkółki krzewów-najbliższa ponad 20 km. Podpytałam sie kilku klientów a w zasadzie klientek i są za tym, gorąco mnie popierają, bo zawsze muszą prosić męża żeby ich zawiózł , a wiadomo jacy są mężowie w tych sprawach :;230 :;230 Na okolicznych bazarkach bardzo rzadko są jacyś ludzie sprzedający krzaczki,a jeśli już, to oferta jest bardzo skromna i często rośliny są kopane z gruntu.

Nie wiem jak z tym wyjdzie -bo może i kasy zabraknie na zakup wszystkiego...z powodu budowy i podobno światowego kryzysu....ale jestem dobrej myśli :) Muszę tylko przez zimę znaleźć jakiegoś dobrego producenta iglaków, powojników, róż,hortensji,rh,azalii itp(za hosty i żurawki nie biorę się-chociaż pewnie coś tam będę miała na potrzeby lokalnego rynku), dogadać sie i od wiosny(kwiecień,maj) ruszać.
Z czasem(może już latem) założyć sklep internetowy- ale nie mam pojęcia jak zrobić stronę, czy jak to się tam nazywa- no i nie wiem jak założyć sklep internetowy.... Nie będę zakładała własnej firmy,tylko podciągnę krzaczki pod męża firmę.

To tyle co u mnie....
Może ktoś ma jakiś pomysł- zna producenta- najdalej mogę pojechać za względu na koszty paliwa(mąż nawet tira mi oddeleguje :wink: ) pod Lublin i Warszawę- czyli do ok 140 km. Nie chcę jechać na drugi koniec Polski, bo koszty mogą być za duże.... Może ktoś wie, jak sie otwiera sklep internetowy?

Pozdrawiam Wszystkich ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Aniu. Podpowiedzieć niestety nie potrafię ci w tych sprawach, ale na pewno znajdzie się ktoś kto ma doświadczenie i się nim podzieli :D
Widzę, ze u ciebie mnóstwo sie dzieje , wielkie i bardzo fajne plany :D Mam nadzieję, ze wszystko co zaplanowałaś uda ci się :wit
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Aniu, ależ masz plany! Podziwiam i trzymam kciuki, aby się powiodło! Nic, niestety, nie doradzę :?
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Agness,Anetko ;:196 No cóż...na brak zajęć nie narzekam :wink: Mam nadzieję,że coś z tego wyjdzie.Musi wyjść!!!!Jakoś tak mnie ciągnie w tym kierunku-roślinki, ogrody,studia, teraz szkółka....

Niestety nie mam zdjęć z ogrodu,żeby wstawić...tzn mam kilka w aparacie, ale baterie- akumulatorki padły i nie dają sie naładować...muszę kupić nowe. W sumie teraz niezbyt podoba mi sie w moim ogrodzie,tak jakoś szaro, brązowo- buro... przymrozki u nas były nawet -8 st,więc pomarzło wszystko,jedynie lwie paszcze niektóre są zielone i lewkonie-chyba nie boją sie mrozów :)

Bułeczki rosną(po raz pierwszy od 2 miesięcy mam wolny wieczór i nie jestem zbytnio zmęczona), więc mogę trochę czasu poświęcić dla forum :) :wit
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Anuś, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa ;:167
Bardzo się cieszę i gratuluję decyzji o podjęciu studiów!!! Jestem tylko ciekawa, co to za przedmiot humanistyczny I/II?
Na pewno dasz sobie radę, wierzę w Ciebie!!! ;:196 ;:167 ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Aniu wiadomość świetna no i co ruszyłaś z szkółką... :?:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Aniu, trzymam kciuki za szkółkę i z całego serca życzę powodzenia ! :wit
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Aniu trzymam kciuki za Twoje plany,oby wszystko poszło po Twojej myśli ;:215
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Moniu witaj. :wit Nie dopytywałam się szczegółów -jaki to przedmiot- pewnie j.polski.... a później i tak okazało sie,że nici z tego, przynajmniej na razie.. :(
Będzie trochę trudno wszystko mi pogodzić - i szkółka, budowa, nauka-zwłaszcza jak mnie przyjmą na jesień 2012 na studia, ale muszę to przetrwać jakoś. Jak się dąży do czegoś, i nie odpuszcza szybko, to jest szansa,że cel sie osiągnie :wink:

Misiu- szkółka dopiero od wiosny, bo teraz bez sensu kupować i żeby całą zimę stało... :)

Agatko,Grażynko- - dziękuję ;:196 ;:196 Tyle osób na forum trzyma kciuki i życzy powodzenia, więc na pewno będzie dobrze. :)

Dziękuję Wam Kochani za życzliwość. ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Aniu i ja nadrabiam zaległości na forum bo jakoś ten czas mi teraz leniwie leci :roll: .
Pisz mi tu zaraz jak tam się sprawy szkółki mają.No nie spodziewałam się-wielka zmiana -trzymam mocno kciuki!
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

No właśnie- jak sobie radzisz dzielna kobieto?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”