Mój ogród dopiero powstaje
Re: Mój ogród dopiero powstaje
Aniu jesień u ciebie jest tak piękna i kolorowa, że można zachwycać się bez końca, również oszronione roślinki wyglądają przepięknie. Robisz super zdjęcia, rośliny na nich wyglądają niesamowicie jak z bajiki.
-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
mam nadzieje ze u mnie po slubie nie przyjdzie taki czas, ze będę musiala ukrywac przesylki roslinkowe przed mezem poki co sam kazuje zamawiać, ale wiadomo to... moze chce sie podlizac bym sie nie rozmyslila? a potem... będę musiala pisać do Ciebie o porady jak robisz by slipia meża nie ujrzały przesylek
Irenko bardzo ci dziękuję
Elizo oj uważaj dziewczyno, uważaj Zamawiaj przed ślubem ile się da A tak na poważniej troszkę- to co ma się mój biedny M. stresować, "czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal". No i moja głowa spokojniejsza, bo co się nagada przy takich okazjach...
Elizo oj uważaj dziewczyno, uważaj Zamawiaj przed ślubem ile się da A tak na poważniej troszkę- to co ma się mój biedny M. stresować, "czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal". No i moja głowa spokojniejsza, bo co się nagada przy takich okazjach...
-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
wiesz... teraz jesienia to ja jego juz nawet stopowalam, bo jesienia troszku zakupow bylo i mowil ze jak cos chce jeszcze to abym dokupila bo bedzie ladnie w ogrodzie, ale jakos tak serca nie mialam i powiedzialam ze trochu chyba za duzo tych zakupow bylo i sobie odpuszcze . Ale z tym powiedzeniem to w sumie masz racje... on bedzie sobie zyl w blogiej nieswiadomosci, a i Ty nie musisz sluchac "zbednych" pogaduszek i wszyscy sa zadowoleni... oczywiscie Ty bardziej wiadomo czemu
I właśnie o to chodzi, żeby wszyscy byli zadowoleni A następna paczuszka w drodze
No i paczuszka przyszła. Fotki nowych nabytków zrobione, ale..... hhhhym- iglaczki na zdjęciach robionych przy lampie błyskowej nie najlepiej wychodzą. Ale i tak się pochwalę Ci co mają- wiedzą, że są piękne. Reszta musi uwierzyć na słowo.
Thuja occidentalis Golden Tuffet - pięknie przebarwiona (znowu mój M. powie, że uschnięte kupuję )
Trzy kolejne- dwukolorowe
Pinus parviflora Shikoku
Pinus parviflora Goldilocks
Pinus parviflora Fukai
Picea abies Hana- cudny morski kolorek
Thuja occidentalis Golden Tuffet - pięknie przebarwiona (znowu mój M. powie, że uschnięte kupuję )
Trzy kolejne- dwukolorowe
Pinus parviflora Shikoku
Pinus parviflora Goldilocks
Pinus parviflora Fukai
Picea abies Hana- cudny morski kolorek
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu jakie piękne cacuszka Fotka Shikoku rewelacyjna
Goldilocks musi jednak mieć nieco /nie za dużo/ słoneczka, wtedy bardziej wybarwiona
Goldilocks musi jednak mieć nieco /nie za dużo/ słoneczka, wtedy bardziej wybarwiona
Te parviflory lubią być chimeryczne co do kolorów w młodości i czasami trzeba zaczekać, żeby pokazały swoje piękno. Np na moim Fukai'u paski pokazały się po dwóch sezonach A już zacząłem w nią wątpić
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Mój Fukai wykazał się już w pierwszym sezonie, piękny iglaczek
Bardzo dobry zakup Aniu
Bardzo dobry zakup Aniu
Jolu bardzo dziękuję Mam nadzieję, że im się u mnie spodoba. A Goldilocks będzie miał duużo słoneczka
Pawle mam nadzieją, że parviflorki zadomowią się u mnie i kiedyś ( bardzo kiedyś ) doczekam się takiego Fukai-a jak pokazywał Janusz
Pawle mam nadzieją, że parviflorki zadomowią się u mnie i kiedyś ( bardzo kiedyś ) doczekam się takiego Fukai-a jak pokazywał Janusz
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Aniu mnie też bardzo podobają się twoje zakupy, ale co do pierwszego iglaczka, to mam podobne odczucia, jak Twój eM...
Tak to jest, jak dwóch laików się spotka
Tak to jest, jak dwóch laików się spotka
Iwonko bardzo się cieszę, że mnie odwiedziłaś. Ale jaki z ciebie znowu laik A tuja jest super. Bardzo lubię takie zmieniające się iglaki.
Chcąc uchronić ( czyt. ograniczyć) moje roślinki od kolejnych strat zaczęłam załatwiać formalności związane z ogrodzeniem. I już na starcie mam dosyć Miedza sąsiedzka- mały konflikt - ale w żadnym urzędzie nie potrafili powiedzieć jak sprawę rozwiązać. W efekcie umówiona wizyta u prawnika. Od strony drogi gminnej- do UG po decyzję ile od miedzy można stawiać ogrodzenie. Dostałam odpowiedź, że mamy się odsunąć ..... 6 m Przy długości działki około 160 m to 'trochę' za ogrodzeniem by zostało. Stanęło na tym, że mamy złożyć podanie o zmniejszenie tej odległości.
Ale dzisiaj lepszy dzień. Piękna zima. Cudne słoneczko, trochę śniegu. Roślinki w białych czapach.
Chcąc uchronić ( czyt. ograniczyć) moje roślinki od kolejnych strat zaczęłam załatwiać formalności związane z ogrodzeniem. I już na starcie mam dosyć Miedza sąsiedzka- mały konflikt - ale w żadnym urzędzie nie potrafili powiedzieć jak sprawę rozwiązać. W efekcie umówiona wizyta u prawnika. Od strony drogi gminnej- do UG po decyzję ile od miedzy można stawiać ogrodzenie. Dostałam odpowiedź, że mamy się odsunąć ..... 6 m Przy długości działki około 160 m to 'trochę' za ogrodzeniem by zostało. Stanęło na tym, że mamy złożyć podanie o zmniejszenie tej odległości.
Ale dzisiaj lepszy dzień. Piękna zima. Cudne słoneczko, trochę śniegu. Roślinki w białych czapach.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
O tak musisz się odwoływać, ja też mam plot przy drodze. Brałam nawet geodetę to jak mi wymierzył wg drogi gminnej to 3 metry jeszcze z ogródka należy do drogi. Ale u mnie rosły przy drodze stare drzewa, które pradziadek sadził w ogródku i płot zrobiłam jak uważałam. Niby szedł on po starym ogrodzeniu, ale stare było półkoliste to sprostowałam, żeby miało wygląd.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie