Mój ogród dopiero powstaje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Re: Mój ogród dopiero powstaje

Post »

Aniu jesień u ciebie jest tak piękna i kolorowa, że można zachwycać się bez końca, również oszronione roślinki wyglądają przepięknie. Robisz super zdjęcia, rośliny na nich wyglądają niesamowicie jak z bajiki. ;:138
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:;230 mam nadzieje ze u mnie po slubie nie przyjdzie taki czas, ze będę musiala ukrywac przesylki roslinkowe przed mezem ;:224 poki co sam kazuje zamawiać, ale wiadomo to... moze chce sie podlizac bym sie nie rozmyslila? :;230 a potem... będę musiala pisać do Ciebie o porady jak robisz by slipia meża nie ujrzały przesylek :;230
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irenko bardzo ci dziękuję ;:196

Elizo oj uważaj dziewczyno, uważaj :lol: Zamawiaj przed ślubem ile się da ;:224 A tak na poważniej troszkę- to co ma się mój biedny M. stresować, "czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal". No i moja głowa spokojniejsza, bo co się nagada przy takich okazjach... :roll:
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

wiesz... teraz jesienia to ja jego juz nawet stopowalam, bo jesienia troszku zakupow bylo i mowil ze jak cos chce jeszcze to abym dokupila bo bedzie ladnie w ogrodzie, ale jakos tak serca nie mialam i powiedzialam ze trochu chyba za duzo tych zakupow bylo i sobie odpuszcze :). Ale z tym powiedzeniem to w sumie masz racje... on bedzie sobie zyl w blogiej nieswiadomosci, a i Ty nie musisz sluchac "zbednych" pogaduszek :tan i wszyscy sa zadowoleni... oczywiscie Ty bardziej :;230 wiadomo czemu :tan
anka_
ZBANOWANY

Post »

I właśnie o to chodzi, żeby wszyscy byli zadowoleni :D A następna paczuszka w drodze :lol:
anka_
ZBANOWANY

Post »

No i paczuszka przyszła. :tan Fotki nowych nabytków zrobione, ale..... hhhhym- iglaczki na zdjęciach robionych przy lampie błyskowej nie najlepiej wychodzą. :? Ale i tak się pochwalę :oops: Ci co mają- wiedzą, że są piękne. :heja Reszta musi uwierzyć na słowo. :lol:

Thuja occidentalis Golden Tuffet - pięknie przebarwiona (znowu mój M. powie, że uschnięte kupuję :roll: )Obrazek

Trzy kolejne- dwukolorowe :D
Pinus parviflora Shikoku
Obrazek

Pinus parviflora Goldilocks
Obrazek

Pinus parviflora Fukai
Obrazek

Picea abies Hana- cudny morski kolorek
Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu jakie piękne cacuszka :uszy Fotka Shikoku rewelacyjna :uszy
Goldilocks musi jednak mieć nieco /nie za dużo/ słoneczka, wtedy bardziej wybarwiona ;:108
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Te parviflory lubią być chimeryczne co do kolorów w młodości i czasami trzeba zaczekać, żeby pokazały swoje piękno. Np na moim Fukai'u paski pokazały się po dwóch sezonach :wink: A już zacząłem w nią wątpić :lol:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Mój Fukai wykazał się już w pierwszym sezonie, piękny iglaczek :uszy
Bardzo dobry zakup Aniu ;:108
anka_
ZBANOWANY

Post »

Jolu bardzo dziękuję ;:196 Mam nadzieję, że im się u mnie spodoba. :D A Goldilocks będzie miał duużo słoneczka ;:3

Pawle mam nadzieją, że parviflorki zadomowią się u mnie i kiedyś ( bardzo kiedyś :lol: ) doczekam się takiego Fukai-a jak pokazywał Janusz :D
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aniu mnie też bardzo podobają się twoje zakupy, ale co do pierwszego iglaczka, to mam podobne odczucia, jak Twój eM...
Tak to jest, jak dwóch laików się spotka :;230
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
anka_
ZBANOWANY

Post »

Iwonko bardzo się cieszę, że mnie odwiedziłaś. ;:196 Ale jaki z ciebie znowu laik :roll: A tuja jest super. Bardzo lubię takie zmieniające się iglaki. :D

Chcąc uchronić ( czyt. ograniczyć) moje roślinki od kolejnych strat zaczęłam załatwiać formalności związane z ogrodzeniem. I już na starcie mam dosyć :lol: Miedza sąsiedzka- mały konflikt - ale w żadnym urzędzie nie potrafili powiedzieć jak sprawę rozwiązać. W efekcie umówiona wizyta u prawnika. :roll: Od strony drogi gminnej- do UG po decyzję ile od miedzy można stawiać ogrodzenie. Dostałam odpowiedź, że mamy się odsunąć ..... 6 m :shock: Przy długości działki około 160 m to 'trochę' za ogrodzeniem by zostało. :evil: Stanęło na tym, że mamy złożyć podanie o zmniejszenie tej odległości.

Ale dzisiaj lepszy dzień. Piękna zima. :tan Cudne słoneczko, trochę śniegu. Roślinki w białych czapach. :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

O tak musisz się odwoływać, ja też mam plot przy drodze. Brałam nawet geodetę to jak mi wymierzył wg drogi gminnej to 3 metry jeszcze z ogródka należy do drogi. Ale u mnie rosły przy drodze stare drzewa, które pradziadek sadził w ogródku i płot zrobiłam jak uważałam. Niby szedł on po starym ogrodzeniu, ale stare było półkoliste to sprostowałam, żeby miało wygląd. :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”