U Jasia i Małgosi czyli megi w mini-ogrodzie
- megi1402
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: U Jasia i Małgosi czyli megi w mini-ogrodzie
Kochani, życzę wszystkim szczęśliwego 2012
Gosiu, ten śnieg to był chwilowy wygłup, w ogrodzie nadal jesienno-wiosennie.
Od kilku dni pada deszcz, ale ciepło, dzisiaj było 13 stopni i przez następne dwa tygodnie nie zapowiadają przymrozków.
Moja hortensja nadal trzyma kwiat, zaczęła rozwijać młode listki
Do kwitnięcia szykuje się też ciemiernik
byłoby mi go bardzo szkoda, gdyby przyszedł mróz i mu zaszkodził
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Samych pięknych chwil , tak w życiu , jak i w ogrodzie .
Gosiu niesamowite zielone pąki ma Twoja hortensja , jak u mnie wiosną , w kwietniu . To jest ogrodowa , czy bukietowa ? Ciemiernik piękny w kolorze bordo , szkoda , gdyby nie daj Boże zniszczył go mróz .
Gosiu niesamowite zielone pąki ma Twoja hortensja , jak u mnie wiosną , w kwietniu . To jest ogrodowa , czy bukietowa ? Ciemiernik piękny w kolorze bordo , szkoda , gdyby nie daj Boże zniszczył go mróz .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu, u Ciebie szybciej wiosna przyszła.
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
Najlepszego
Pogodnie rozpoczął się Nowy Rok, zmartwił mnie jednak pierwszy znaleziony kleszcz na głowie kota, wyobrażam już sobie tę populację ślimaków - pomrowów, które zimują w tak komfortowych warunkach.
To na ten rok zapowiadany jest koniec świata?
Pogodnie rozpoczął się Nowy Rok, zmartwił mnie jednak pierwszy znaleziony kleszcz na głowie kota, wyobrażam już sobie tę populację ślimaków - pomrowów, które zimują w tak komfortowych warunkach.
To na ten rok zapowiadany jest koniec świata?
"Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz tego dokonać"
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
Małgosiu, samych pięknych 364 kolejnych dni w tym roku życzę
Ta hortensja . A ciemiernikowi nic nie będzie nawet gdyby przyszedł mrozik.
Ta hortensja . A ciemiernikowi nic nie będzie nawet gdyby przyszedł mrozik.
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Malgos najlepszego
U mnie niby tez cieplo ale wszystko grzecznie spi. Wydaje mi sie, ze te przymrozki nocne ktore byly dwa tygodnie temu, dobrze im na spanie zrobilo.
U mnie niby tez cieplo ale wszystko grzecznie spi. Wydaje mi sie, ze te przymrozki nocne ktore byly dwa tygodnie temu, dobrze im na spanie zrobilo.
- megi1402
Jagódko, dziękuję, tobie też samych pięknych chwil
Hortensja jest ogrodowa, zimuje u mnie pierwszy raz.
Gosiu, dzięki, nawzajem.
Jakoś trudno mi uwierzyć, że to już prawdziwa wiosna. Ale oglądam fotki na forum i wszędzie mniej lub bardziej wiosennie. Mam nadzieję, że prognozy się sprawdzą i tak już zostanie.
Halszko, najlepszego!
Strach pomyśleć, ile ślimaków wylezie po tak łagodnej zimie. Innych robali i owadów też będzie pewnie więcej, warunki mają rzeczywiście komfortowe. Kilka dni temu utłukłam komara.
Tak, w tym roku zapowiadają koniec świata, ciekawe, kiedy następny
Jolu, przestępny rok, więc przed nami jeszcze 362 dni, też ci życzę samych pięknych
Mam nadzieję, że czeka nas co najwyżej mały mrozik, niegroźny dla roślin.
Jule, najlepszego
U nas też były nocne przymrozki -4, ale w dzień słońce i ciepło, więc moje chabazie nie zapadły w zimowy sen. Jest kilka takich wyrywnych. Ukorzeniona różyczka okrywowa rozwinęła młode listki i ma maleńkiego pąka kwiatowego.
Hortensja jest ogrodowa, zimuje u mnie pierwszy raz.
Gosiu, dzięki, nawzajem.
Jakoś trudno mi uwierzyć, że to już prawdziwa wiosna. Ale oglądam fotki na forum i wszędzie mniej lub bardziej wiosennie. Mam nadzieję, że prognozy się sprawdzą i tak już zostanie.
Halszko, najlepszego!
Strach pomyśleć, ile ślimaków wylezie po tak łagodnej zimie. Innych robali i owadów też będzie pewnie więcej, warunki mają rzeczywiście komfortowe. Kilka dni temu utłukłam komara.
Tak, w tym roku zapowiadają koniec świata, ciekawe, kiedy następny
Jolu, przestępny rok, więc przed nami jeszcze 362 dni, też ci życzę samych pięknych
Mam nadzieję, że czeka nas co najwyżej mały mrozik, niegroźny dla roślin.
Jule, najlepszego
U nas też były nocne przymrozki -4, ale w dzień słońce i ciepło, więc moje chabazie nie zapadły w zimowy sen. Jest kilka takich wyrywnych. Ukorzeniona różyczka okrywowa rozwinęła młode listki i ma maleńkiego pąka kwiatowego.
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Gosia To naprawdę wybryk natury ta Twoja hortensja .Oby dotrwała do wiosny
Właśnie chciałam pochwalić, że masz taki piekny, zielony trawnik i tak wiosennie u ciebie a dotarłam do ostatniej strony i co widzę? ŚNIEG! Dawno nie widziałam śniegu.
Widzę Małgosiu, że masz konkretne plany i nadal myslisz o warzywach, więc zyczę ci ogrodniczych sukcesów w 2012 roku i obfitych plonów
Widzę Małgosiu, że masz konkretne plany i nadal myslisz o warzywach, więc zyczę ci ogrodniczych sukcesów w 2012 roku i obfitych plonów
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Ładna choineczka czy to żywa? Jest bardzo proporcjonalna. U nas także spadł dzisiaj śnieg, a na najbliższe 2 tygodnie zapowiadana jest całkiem przyzwoita zima (do minus kilkunastu stopni w nocy).
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Hortensja z takimi pąkami
Aż się przejdę sprawdzić, jak tam moje
Aż się przejdę sprawdzić, jak tam moje
- megi1402
Gosiu, mam nadzieję, że ta zwariowana hortensja dotrwa bez uszczerbku na zdrowiu do wiosny. W niedzielę zapowiadają przymrozki -3, a w kolejnych dniach do -6. Okryję bidulę.
Iza, śnieg widziałam tylko dwa dni. Ostatnio było dosyć ciepło, słońce na zmianę z deszczem i trawę mam soczyście zieloną, chyba nawet trochę urosła. Warzywek w tym roku nie odpuszczam, dają mi wiele frajdy. Dziękuję za życzenia obfitych plonów.
Olu, choinka sztuczna, mamy ją od prawie dwudzietu lat i ubieramy co roku z sentymentu, bo to prezent od nieżyjącego już ojca M. Spore mrozy będą u ciebie, do nas też idzie ochłodzenie, ale mam nadzieję, że nie będzie zimniej niż zapowiadane -6.
Aniu, bardzo się cieszę, że znowu jesteś
Iza, śnieg widziałam tylko dwa dni. Ostatnio było dosyć ciepło, słońce na zmianę z deszczem i trawę mam soczyście zieloną, chyba nawet trochę urosła. Warzywek w tym roku nie odpuszczam, dają mi wiele frajdy. Dziękuję za życzenia obfitych plonów.
Olu, choinka sztuczna, mamy ją od prawie dwudzietu lat i ubieramy co roku z sentymentu, bo to prezent od nieżyjącego już ojca M. Spore mrozy będą u ciebie, do nas też idzie ochłodzenie, ale mam nadzieję, że nie będzie zimniej niż zapowiadane -6.
Aniu, bardzo się cieszę, że znowu jesteś
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Trzeba koniecznie okryć co nieco , jak zapowiadają mrozy , chociaż ja szczególnie nie mam czego okrywać . Chyba roślinki , które mają pąki wiosenne . Gosiu , u Ciebie łagodniejsze zimy , to nie masz się czym martwić . Ale niezależnie od tego hortensję okryj .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka