Storczyki Natalii
- nowapasja
- 1000p
- Od: 28 sty 2011, o 10:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Natalii
I ty Natalio masz bardzo ładne storczyki, i do tego różnorodne
Ja mam głównie phalaenopsisy, są dla mnie najładniejsze
Ja mam głównie phalaenopsisy, są dla mnie najładniejsze
- 2spanielki
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 7 lis 2011, o 16:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Merghen czy te szaleństwa nie są spowodowane różnicą temperatur o tej porze roku? To chyba ma spory wpływ na pędy kwiatowe...
marzenkaa dziękuję za pochwały dla vandy, nie pomogę Ci w osłonce bo niestety nie posiadam talentu w tych sprawach, sama podpatruję
nowapasja, ja początkowo też miałam tylko phalaenopsisy, wiec nigdy nie mów nigdy
marzenkaa dziękuję za pochwały dla vandy, nie pomogę Ci w osłonce bo niestety nie posiadam talentu w tych sprawach, sama podpatruję
nowapasja, ja początkowo też miałam tylko phalaenopsisy, wiec nigdy nie mów nigdy
- Merghen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Myślę,że masz rację a poza tym u mnie na południu przez całą jesień i tą niby zimę było sporo dni słonecznych więc i utrzymywanie pąków przebiega dużo lepiej niż rok czy dwa temu.
- PolishGal
- 100p
- Od: 20 gru 2011, o 18:37
śliczne masz storczyki .. ja tez choruje na mini falka, ale na razie musi zaczekać
'Flowers are the sweetest things God ever made and forgot to put a soul into...'
Moje storczykowe początki.
Moje storczykowe początki.
2spanielki - czy ta hybryda którą ci mąż wybrał to jakaś mini odmiana storczyka??? Pytam, bo pierwszy raz taką małą widzę, a że podobają mi się mini to bardzo mnie ten kwiat urzekł. ;:83
- 2spanielki
Edytko ale nie wiem o którego storczyka Ci chodzi...
Pisałam że mąż mi wybrał paphiopedilum amerykańską hybrydę z palety... czy o nią chodzi?
Paphiopedilum wcale nie jest małe, to akurat było nawet z tych większych, średnica kwiata to 10 cm A liście są długie i wąskie, dłuższe od liści phalaenopsisow
Pisałam że mąż mi wybrał paphiopedilum amerykańską hybrydę z palety... czy o nią chodzi?
Paphiopedilum wcale nie jest małe, to akurat było nawet z tych większych, średnica kwiata to 10 cm A liście są długie i wąskie, dłuższe od liści phalaenopsisow
Tak, o to mi chodziło Powiem ci, że zdjęcie wygląda jakby to była miniaturka. Mimo wszystko i tak jest śliczny. Za do w oddali widzę również storczyki i jakieś malutkie białe kwiatki. Pewnie też storczyk.
- 2spanielki
Edytko te malutkie kwiatki to Mini Mark a te większe to phalaenopsisy hybrydy, tą którą widać to akurat phalaenopsis Sorrento. Jeśli chodzi o paphiopedilum to polecam, amerykańskie hybrydy są naprawdę ładne, a ten błysk i połysk jakby lakierowane były
A to kwitnienie mojego niezmordowanego białaska, wiem, taki zwyczajny, ale uwielbiam go za jego kwiaty które mają średnice 10 cm, i za okres kwitnienia, ostatnio 7 miesiecy, zrobił sobie 2 miesiące przerwy i już wypuszcza znowu pędzik. Żeby każdy storczyk kwitł tak...
A to kwitnienie mojego niezmordowanego białaska, wiem, taki zwyczajny, ale uwielbiam go za jego kwiaty które mają średnice 10 cm, i za okres kwitnienia, ostatnio 7 miesiecy, zrobił sobie 2 miesiące przerwy i już wypuszcza znowu pędzik. Żeby każdy storczyk kwitł tak...
- Lola-san
- Od: 29 lis 2011, o 23:17
Bardzo ładna kolekcja, podoba mi się różnorodność kolorów i wzorów na płatkach kwiatów
Życzę powodzenia w uprawie!
Życzę powodzenia w uprawie!
Pozdrawiam, Lola
biały po prostu olśniewający...