Hosta foto rok 2008

Hosty
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 mar 2008, o 08:38

Post »

Do Pidżamy: Nigdy na zdjęciu nie odróżnię Christmas Tree od Grand Master.Wydawała mi sie za mało karbowana jak na Wielkiego Mistrza. No ale faktycznie- trochę za duża jak na Christmas. Nic.
Twoja Oriana wygląda jak moja Piedmont Gold, może masz młodą ?
Nie widzę różnicy miedzy Francee a Green Gold :(
Abiqua Drinking Gourd jest chyba masywniejsza, niż ta ze zdjęcia. Nie mam jej dobrych fotek, tylko te dwie z maja 2007

Obrazek Obrazek
obok widoczny kawałek żurawki Amethyst Mist
Pidżama
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2008, o 18:33

Post »

Tomaszu,
różnicy pomiędzy młodą Francee a Green Gold ja tysz nie widzę, ale sprawdziłam etykiety, na zdjęciu jest jednak GG. Poniżej wklejam wiosenne foty niby Tokudamy i niby Oriany, bo mam co do nich spore wątpliwości :(
Obrazek Obrazek
Beata
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A skąd u Ciebie ta czysta tokudama? Na drugim Oriana...ale głowy nie dam.
Orianę swoją mam maleńką, by porównywać, ale widziałem takie duże kępy u baby-sępiary, i ta Twoja podobna.
Czy ta Twoja Oriana, droga Pidżamo, ma grube liście? Czy wiosną jest jasnozielona a potem ma takie pzreblyski sezonowe? I jak kwitnie?
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tomasz II pisze:Gabrielo- wyrzuć jakieś:) hosty warte są grzechu i wyrzucenia niektórych wiecznie przewracających się bylin:)
Tomaszu, znalazłam miejsce na kilka host :tan :heja
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kiedyś wszystkiego było mi szkoda, gromadziłem to co się dało, zdobywałem coś czego jeszcze nie mam... wielki czas na skalniak ! A potem walka o utrzymanie porządku, polowa roślin padła, mimo dopieszczania. Był czas na ostróżki ( do dziś je lubię ), aż w końcu zrobił mi sie tu ogród botaniczny bez ładu i składu- i wieczne sterty resztek , które nie mieściły sie w żadnym kompoście, trza było wywozić workami. Miałem już tego dość. Lata płynęły, a efektu zero:(
Niestety nie mam zwyczaju podpatrywania i naśladowania, wszystko co robiłem to metoda prób i błędów...kiedy po raz pierwszy wyrzuciłem uciążliwe i wątpliwej urody byliny, zamiast żalu poczułem ...wielką ulgę.

Gabryśka, wyrzucaj- nie żałuj:)
Pidżama
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2008, o 18:33

Post »

Tomasz II pisze:A skąd u Ciebie ta czysta tokudama? Na drugim Oriana...ale głowy nie dam.
Orianę swoją mam maleńką, by porównywać, ale widziałem takie duże kępy u baby-sępiary, i ta Twoja podobna.
Czy ta Twoja Oriana, droga Pidżamo, ma grube liście? Czy wiosną jest jasnozielona a potem ma takie pzreblyski sezonowe? I jak kwitnie?
Tokudama zakupiona na wystawie kwiatów w Chorzowie, u Pani Kazi (jedyne sensowne stoisko z hostasami i brunnerami).
Oriana krucha jak sałata, poniżej fota z początku kwitnienia i z 2006r po gradzie Obrazek Obrazek
Beata
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No proszę czasem zwykła tokudama może być ładniejsza od form chwytnych tytułów np. BLACK SATIN :)
Ładne sercowate listki, sterczące- no i niebieska, mój typ. Gdyby ktoś nazwał ja Queen of The Seas ... kariera światowa:)

PS. raczej Oriana
Awatar użytkownika
paco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 gru 2006, o 20:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

proszę usunąć!!!

( Do moderatora - usunąć miałem na myśli usunięcie właśnie tego całego postu i słów powyżej. Nie ma możliwości usunięcia przez użytkownika błędnie wstawionego postu jest tylko możliwość wprowadzania zmian)
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Nie :)
Andrzeju, show się dopiero zaczyna !

młoda Lakeside Beach Captain początek czerwca 2007
na dole, duże liście Marion Bachman
Obrazek

młoda TIME TUNNEL
Obrazek
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2007, o 20:28

Post »

Ech... Wątek wpędza mnie w kompleksy. ;)
Znowu trzeba będzie darń zrywać żeby "dorobić" trochę miejsca.

;)
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Witam w klubie zakompleksionych :D
Zawsze lubiłam funkie, mam kilka przypadkowych odmian :? , ale teraz to prawdopodobnie skończy się fobią :P , tylko w któryms momencie może zabraknąc zacienionych miejsc . Wszystkiemu winne forum / patrz: ludzie powyżej :wink: /
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2007, o 20:28

Post »

Pidżama pisze:[
Tokudama zakupiona na wystawie kwiatów w Chorzowie, u Pani Kazi (jedyne sensowne stoisko z hostasami i brunnerami).
Oriana krucha jak sałata, poniżej fota z początku kwitnienia i z 2006r po gradzie
Właśnie. Grad. Oto efekty.

Obrazek
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

ee tam, zaraz zakompleksionych...:) Niektórzy zaczynają tylko nieco później:)

Lepiej późno niż wcale :)

Dla wsiech zakompleksionych piękna i olbrzymia HAMPSHIRE COUNTY
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Hosty”