Madzik - moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Drogie panie ,a tak przypadkiem to czy wszystkie storczyki nie są przeurocze,niezależnie od tego ile mają kwiatków
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
No właśnie...każdy kwiatek,każa kropeczka,paseczek,falbanka,kolorek,odcień...itd,itp...po prostu przeurocze
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Jejku, ten pierwszy jest naprawdę wyjatkowy, a kolor przywodzi na myśl lody Algidy Zipp czy jakoś tak (karmelowe)
Ten różowy to brat bliźniak mojego
A seryjnego sabotka chyba już najwyższy czas sobie sprawić 8) ostatnio znalazłam informację że taki egzemplarz może kwitnąć nawet 1,5 roku wypuszczając jednego kwiatka po drugim...
Ten różowy to brat bliźniak mojego
A seryjnego sabotka chyba już najwyższy czas sobie sprawić 8) ostatnio znalazłam informację że taki egzemplarz może kwitnąć nawet 1,5 roku wypuszczając jednego kwiatka po drugim...
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- madzik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Rezultat wyjścia do OBI
Miniaturowy Phalaenopsis - wysokość pędu kwiatowego 34 cm, największy liść ma długość 11 cm, średnica kwiatu to 4 cm. A całość w maleńkiej, 9 cm doniczce Niestety, jak zwykle bywa, ciężko było uchwycić kolor :/ Jest mniej różowy niż na zdjęciach - bardziej fioletowo-różowy. I ma ładny wzór na płatkach - takie żyłki Był to jedyny o dwóch pędach kwiatowych - na dodatek całkiem dobrze rozgałęziających się
Na koniec profesjonalizm sprzedawców- spośród oglądanych przez mnie storczyków było kilka bid kompletnych - m.in. kilka zupełnie luźno leżących w doniczce, praktycznie bez podłoża. I na pytanie czy takie nieszczęścia są w normalnej cenie czy w obniżonej pani stwierdziła, że naturalnie w normalnej - bo kwitną - a ziemi to się zaraz podsypie...
Miniaturowy Phalaenopsis - wysokość pędu kwiatowego 34 cm, największy liść ma długość 11 cm, średnica kwiatu to 4 cm. A całość w maleńkiej, 9 cm doniczce Niestety, jak zwykle bywa, ciężko było uchwycić kolor :/ Jest mniej różowy niż na zdjęciach - bardziej fioletowo-różowy. I ma ładny wzór na płatkach - takie żyłki Był to jedyny o dwóch pędach kwiatowych - na dodatek całkiem dobrze rozgałęziających się
Na koniec profesjonalizm sprzedawców- spośród oglądanych przez mnie storczyków było kilka bid kompletnych - m.in. kilka zupełnie luźno leżących w doniczce, praktycznie bez podłoża. I na pytanie czy takie nieszczęścia są w normalnej cenie czy w obniżonej pani stwierdziła, że naturalnie w normalnej - bo kwitną - a ziemi to się zaraz podsypie...
pani z marketu błysnęła profesionalizmem ,ale maluszek bomba,też ostatnio widziałam miniaturki,powstrzymało mnie wspomnienie moich pełnych parapetów
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
Tak, tak ;:228 naprawdę warto.Jeanne pisze:A seryjnego sabotka chyba już najwyższy czas sobie sprawić 8) ostatnio znalazłam informację że taki egzemplarz może kwitnąć nawet 1,5 roku wypuszczając jednego kwiatka po drugim...
Mam takiego 'Pinocchio', który kończy własnie szósty miesiąc kwitnienia. Tylko u mnie, bo nie wiem ile czasu kwitnął do momentu kupna .
Do półtora roku to mu jeszcze trochę brakuje , ale sądząc po ciągle zawiązywanych pąkach, to z parę miesięcy jeszcze spokojnie pociągnie.
Mysza
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein