Witam wszystkich
- adamanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Witam wszystkich
Taki scenariusz mam zamiar zastosować, bochyba nic innego mi nie zostaje ale jak roslinki przekwitna to nie wiem czy nie przesadze ich w przexroczyste doniczki
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękne nowości ;)
Dendrobia phalaenopsis Traktuj, jak zwykłe falki. Jeśli Chcesz, to Przesadź je do przezroczystych doniczek, wtedy łatwiej Ci będzie z podlewaniem. One mają delikatne, białe korzonki. Ja moczę raz na tydzień, czasami - raz na dwa tygodnie. Zależnie od aury i temperatury otoczenia.
U mnie świetnie rosną na oknie zachodnim.
Powodzenia w opiece
Dendrobia phalaenopsis Traktuj, jak zwykłe falki. Jeśli Chcesz, to Przesadź je do przezroczystych doniczek, wtedy łatwiej Ci będzie z podlewaniem. One mają delikatne, białe korzonki. Ja moczę raz na tydzień, czasami - raz na dwa tygodnie. Zależnie od aury i temperatury otoczenia.
U mnie świetnie rosną na oknie zachodnim.
Powodzenia w opiece
- Anjja
- Od: 4 sie 2010, o 20:14
Wreszcie doczłapałam z rewizytą
Bardzo ładne storczysie, ile już liczy Twoja kolekcja? Nowe nabytki urocze a szczególnie białasek .
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- adamanna
- Kontakt:
Jest 20 phalków + 3 denrobia phalaenopsisAnjja pisze: ile już liczy Twoja kolekcja?
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
nowe zakupione okazy są piękne! ta kolorystyka!
powiem szczerze że storczyki maja w sobie coś... co nie pozwala oderwać wzroku od nich! ...
mam już chyba "ciężką chorobę" storczykową ... nieuleczalną
powiem szczerze że storczyki maja w sobie coś... co nie pozwala oderwać wzroku od nich! ...
mam już chyba "ciężką chorobę" storczykową ... nieuleczalną
Pozdrawiam Małgorzatka
Niektóre z moich storczyków ...
Niektóre z moich storczyków ...
- amatorka015
- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Bardzo ładne nowe nabytki
Cała kolekcja też niczego sobie
Pozdrawiam i zapraszam w moje skromne progi
Cała kolekcja też niczego sobie
Pozdrawiam i zapraszam w moje skromne progi
- adamanna
- Kontakt:
dawno nic nie pisałam , jakoś tak czas za szybko leci , doba za krótka albo nie wiem co jeszcze ...
Wczoraj ogarnęło mnie szaleństwo bo inaczej nazwać tego nie można - jednym słowem przytaszczyłam do domu 4 nowe storczyki . Trzy z nich są z wyprzedaży, a jeden w pełni kwitnienia. Zacznę od tych wyprzedażowych
miały nędzne resztki kwiatów to choć kolor nie będzie niespodzianką - takich jeszcze nie miałam
Wczoraj ogarnęło mnie szaleństwo bo inaczej nazwać tego nie można - jednym słowem przytaszczyłam do domu 4 nowe storczyki . Trzy z nich są z wyprzedaży, a jeden w pełni kwitnienia. Zacznę od tych wyprzedażowych
miały nędzne resztki kwiatów to choć kolor nie będzie niespodzianką - takich jeszcze nie miałam
Bardzo Ładne Storczyki takie zdrowe widać to i po spoczynku zakwitną..
Kwitnące tez piękniutkie zdobyłaś_-- Ehh storczyki zawsze mi się podobają
Kwitnące tez piękniutkie zdobyłaś_-- Ehh storczyki zawsze mi się podobają
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
- adamanna
- Kontakt:
Nie Amalio wszystkie które pokazałam są wyprzedażowe , te resztki kwiatów na nich były - dlatego napisałam że kolorek nie będzie niespodzianką
Kwitnący którego kupiłam a w zasadzie dostałam od małża wygląda tak
Pojechaliśmy na zakupy do auchan - bo lodówka zaczynała już świecić pustkami , suki wyżarły cały zapas puszek no i ogólnie jak to po tygodniu pracy.
A że ostatnio zimowa aura nie nastraja mnie optymistycznie to od dawna już chciałam kupić coś zielonego , więc jak znalazlam tego czerwonego .... to sami rozumiecie .... musial wylądować w koszyku.
A potem niby takk od niechcenia polazłam do LM - a tam wyprzedażowe storczysie po 9,99 wydawało mi sie że są w niezłym stanie ..... to chłopu kazałam sie odwrócić ..... coby mi na zawał w sklepie nie zszedł a sama między półki zanurkowałam
Kwitnący którego kupiłam a w zasadzie dostałam od małża wygląda tak
Pojechaliśmy na zakupy do auchan - bo lodówka zaczynała już świecić pustkami , suki wyżarły cały zapas puszek no i ogólnie jak to po tygodniu pracy.
A że ostatnio zimowa aura nie nastraja mnie optymistycznie to od dawna już chciałam kupić coś zielonego , więc jak znalazlam tego czerwonego .... to sami rozumiecie .... musial wylądować w koszyku.
A potem niby takk od niechcenia polazłam do LM - a tam wyprzedażowe storczysie po 9,99 wydawało mi sie że są w niezłym stanie ..... to chłopu kazałam sie odwrócić ..... coby mi na zawał w sklepie nie zszedł a sama między półki zanurkowałam
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
Więc mąż ma dobry gust, kolor powala swoją intensywnością a jednocześnie jest taki aksamitny. Czy na doniczce nie ma przypadkiem jakiejś naklejki wskazującej na nazwę krzyżówki?
- adamanna
- Kontakt:
Jest naklejka , ale mnie ona nic nie mówi wygląda tak:
KAM1503
P100216
c1000153
02 2011
KAM1503
P100216
c1000153
02 2011
- Piotr=)
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ciekawe masz storczyki i ładne kwitnienia ;) (zapraszam do siebie)
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
I nic więcej, nawet małymi literami? A np. nazwa firmy? Może już na innej fiszce?