Mój ogród Sylwesters
Re: Mój ogród Sylwesters
Sylwek,
Jeśli to nie tajemnica ,zdradz z jakiej szkółki korzystasz ,bo okazy iglaków są mega doskonałe
Jeśli to nie tajemnica ,zdradz z jakiej szkółki korzystasz ,bo okazy iglaków są mega doskonałe
Pozdrawiam i zapraszam do mnie Izabela :)
Na Piastowskim szlaku
Na Piastowskim szlaku
oj Sylwku , Sylwku nawet nie obejzysz sie jak to szybko minie ,kiedy ja zakladalam ogrod w 2001 r od razu chcialam miec wszystko duze ,jak patrzylam na 5 letni ogrod u kolezanki to z zazdrosci az zielenialam,chociaz ona mowila mi to samao co ja dzis Tobie :nawet sie nie obejzysz: juz po kilku latach połowe rzeczy przesadzalam albo oddawalam za darmo znajomym,a dzis moja praca w ogrodzie. po 10 latach to wieczne przycinanie i wydawanie roslin, bo nie mieszcza sie w moim 600 m ogrodzie. Czasami po zimie mysle co mi przemarznie(ciesze sie he he a i jestem jednoczesnie smutna jak trace jakis okaz )bo wiem, ze na jego miejsce juz wsadze jakis upatrzony inny.Najgorsze jest przycinanie ,serce sie kraje jak trzeba zdrowe rozlozyste przyrosty likwidowac,bo nie mozna przejsc,pozdrawiam.
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Pozdrawiam Grazyna
- darob66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 sie 2007, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witam;
co prawda My się już troszku znamy ,ale po raz pierwszy na forum- Witam Serdecznie.
Ogród i roślinki cudne...
Pozdrawiam Marzena
co prawda My się już troszku znamy ,ale po raz pierwszy na forum- Witam Serdecznie.
Ogród i roślinki cudne...
Pozdrawiam Marzena
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 sty 2012, o 19:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażyno Moja przygoda z ogrodem również zaczęła się w 2001 roku,na początku powstał trawnik ,wśród którego rosło kilka starych drzew owocowych i tak z biegiem lat przybywało roślin a ubywało trawnika.To o czym piszesz mam już w dużej części za sobą ,przez te lata ogród przechodził różne modernizacje.Ale chyba każdy z nas coś przesadza a nawet trzeba się niestety niektórych roślin czasem pozbyć pod nowe ciekawe nasadzenia i tak bez końca co roku jakieś zmiany w ogrodzie.
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ooo to już 10 latek upłynęło
Kolekcja piękna, ciekawa jestem kiedy miłość do iglaków się zaczęła, ile to już kolecjonerskich lat?
Kolekcja piękna, ciekawa jestem kiedy miłość do iglaków się zaczęła, ile to już kolecjonerskich lat?
Chyba od niedawna ta pasja, bo kulki jeszcze malutkie.pamelka pisze:Ooo to już 10 latek upłynęło
Mój koci raj-zapraszam...
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danuś nie wszystkie chciałam zauważyć
-
dangar1, Pamelka Iglaki mnie od zawsze fascynowały , co zresztą widać w ogrodzie, liściastych jak na lekarstwo , a bylin prawie wcale. W następnych latach chciałbym to nadrobić lecz mam małe obawy że przy tak dużej różnorodności roślin nie dam rady z pielęgnacją.
Natomiast pasja iglakami miniaturowymi zaczęła się jakieś 4 lata temu.
Natomiast pasja iglakami miniaturowymi zaczęła się jakieś 4 lata temu.
Ja osobiście bardzo się cieszę, że przybył na Forum nowy miłośnik iglaków, bo wiekszość ogrodników to raczej są "byliniarze" i "liściarze". Zakręconych "iglakomaniaków" jest jak na lekarstwo.
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka
-
Kilka zdjęć które jeszcze gdzieś wyszperałem.
P.mugo mops midget
P.mugo suzy hexe
P.nigra pitchounet
p.nigra zimmer
P.mugo mops midget
P.mugo suzy hexe
P.nigra pitchounet
p.nigra zimmer
Suzy i kulista nigra- śliczne sosenki i wyraźnie się różnią od innych kulistych form sosen
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka
Możesz mi na pw podać namiary na szkółkę, w której się zaopatrujesz?
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka
-
Paweł -ta sosna to podkładka na której jest nisko zaszczepiona parviflora richard lee,ale co to za sosna to nawet nie wiem, nigdy na to nie zwróciłem uwagi