Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6
Izuniu Ty kupujesz nasionaka ...
Przecież Ty nie lubisz siać i wolisz sadzonki - czyżby coś się zmieniło ?
Przecież Ty nie lubisz siać i wolisz sadzonki - czyżby coś się zmieniło ?
No i mamy zimę
Izuś zakupów zazdraszczam w szczególności wilca
jak woziłam moje dziecię kawał świata na praktyki , po drodze widziałam płot obrośnięty właśnie nim , masa kolorowych kwiatków wyglądało to nieziemsko
portulakę siałam u siebie w ogrodzie , bywało różnie pewnie nasionka czasami były nie teges ale jak już wzeszła to nic tylko oglądać kolorki ma nieziemskie 
W sumie to ja jestem ciekawa co z pozostałymi nasionkami które chomikujesz ?

Izuś zakupów zazdraszczam w szczególności wilca

W sumie to ja jestem ciekawa co z pozostałymi nasionkami które chomikujesz ?
wpisuję się do nowego wątku ,żeby nie zgubić.
Basia
Moje wyzwanie
Moje wyzwanie
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
W końcu zima przypomniała sobie o nas
Mrozów nie ma, ale śniegu napadało. Zrobiło się czysto, biało i puchato.
Małgosiu podziwiam Twoje warzywnicze zacięcie. Mnie warzywa jakoś nie kręcą. Może gdybym miała ogród przydomowy to pewnie i warzywniak bym zrobiła. Miałam mały epizod pomidorowy w swoim ogrodniczym życiorysie. Dostałam od forumek-Agape i Ida74 nasiona różnych odmian i wyhodowałam z nich kilkanaście krzaczków pomidorowych. Pomidory z nich były pyszne, ale sporo zachodu z tym było. Łącznie z zarazą
Może kiedyś znów się porwę na pomidory lub inne warzywa - mniej wymagające. Mówisz "tumiwisizm"...dobrze to znam. Czasem mnie też dopada.
Siberio portulaka jest Ok. Pamiętasz fotki u Oranii. Gdzieś na wschodzie robione, miejskich klombów chyba.
Małgocha - szczerze mówiąc jeszcze nie czytałam o terminach siewu lewkonii. Znając siebie wysieję raczej do gruntu jeśli jest taka opcja. Moje wysiewy parapetowe to w dużej mierze porażka. Lepiej wychodzi mi siew późniejszy np. balkonowy.
Krysiu - w zasadzie nic się nie zmieniło. Nadal wolę kupić sadzonkę niż siać. Mój problem polega na tym, że ja nie lubię siać, ale lubię kupować i mieć nasiona
Elu - nareszcie mamy. Ponoć jednak na długo nie przyszła. Wilca miałam już kilka razy, ale kolorowego. Posiałam go przy siatce od parku. Tam słońca nie ma zbyt wiele i słabo mi kwitł. A marzyła mi się zarośnięta, kwitnąca siatka. Tak się zastanawiam gdzie tego posiać. A może chcesz takiego czerwonego wilca? Mogę kupić i wysłać. Z portulaką jest tylko chyba jeden problem - nie lubi nadmiaru wody. Z nasionami to mam tak - kupuję, rozdaję, wysiewam, sprzedaję, a niektóre tylko po prostu mam i już
Witaj Basiu! Miło wiedzieć, że bywasz na Forum i czasem zaglądasz do mnie. Odezwij się czasem. Trzeba pomyśleć o jakimś spotkaniu elblążanek.
Byłam wczoraj i dziś na działce podkarmić ptaki. Zimowe widoki obłędne. Zrobiłam kilka zdjęć ku pamięci, bo nie wiadomo jak długo potrwa ta zima.

Małgosiu podziwiam Twoje warzywnicze zacięcie. Mnie warzywa jakoś nie kręcą. Może gdybym miała ogród przydomowy to pewnie i warzywniak bym zrobiła. Miałam mały epizod pomidorowy w swoim ogrodniczym życiorysie. Dostałam od forumek-Agape i Ida74 nasiona różnych odmian i wyhodowałam z nich kilkanaście krzaczków pomidorowych. Pomidory z nich były pyszne, ale sporo zachodu z tym było. Łącznie z zarazą

Siberio portulaka jest Ok. Pamiętasz fotki u Oranii. Gdzieś na wschodzie robione, miejskich klombów chyba.
Małgocha - szczerze mówiąc jeszcze nie czytałam o terminach siewu lewkonii. Znając siebie wysieję raczej do gruntu jeśli jest taka opcja. Moje wysiewy parapetowe to w dużej mierze porażka. Lepiej wychodzi mi siew późniejszy np. balkonowy.
Krysiu - w zasadzie nic się nie zmieniło. Nadal wolę kupić sadzonkę niż siać. Mój problem polega na tym, że ja nie lubię siać, ale lubię kupować i mieć nasiona

Elu - nareszcie mamy. Ponoć jednak na długo nie przyszła. Wilca miałam już kilka razy, ale kolorowego. Posiałam go przy siatce od parku. Tam słońca nie ma zbyt wiele i słabo mi kwitł. A marzyła mi się zarośnięta, kwitnąca siatka. Tak się zastanawiam gdzie tego posiać. A może chcesz takiego czerwonego wilca? Mogę kupić i wysłać. Z portulaką jest tylko chyba jeden problem - nie lubi nadmiaru wody. Z nasionami to mam tak - kupuję, rozdaję, wysiewam, sprzedaję, a niektóre tylko po prostu mam i już

Witaj Basiu! Miło wiedzieć, że bywasz na Forum i czasem zaglądasz do mnie. Odezwij się czasem. Trzeba pomyśleć o jakimś spotkaniu elblążanek.
Byłam wczoraj i dziś na działce podkarmić ptaki. Zimowe widoki obłędne. Zrobiłam kilka zdjęć ku pamięci, bo nie wiadomo jak długo potrwa ta zima.

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wcale nie pragnę, aby długo trwała
Mam nadzieję, że wkrótce się skończy i wreszcie będę mogła wyjść do ogrodu. Nasion jeszcze nie kupowałam, ale plany siewu mam, a jakże
Niech tylko dzień się trochę wydłuży.

Iza dzięki za chęć zakupu
poczekamy toż i ja się kiedyś ruszę z chaty
szczerze mówiąc nie pamiętam czy w ubiegłym roku był dostępny bo wtedy szukałam innych, ale skoro sklep był naprawdę porządnie zaopatrzony liczę na to że bez problemu dostanę . Co prawda do maja jeszcze daleko i do targów w Olsztynie ale już mogę napisać że w tym roku wiosenne będą nieciekawe bo przy hali Urania a nie w lesie przy Jagielońskiej
tu szykują się do prac drogowych więc będa objazdy , dopiero jesienne będą warte grzechu

- ktoś
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iza melduję się w nowym wątku
. Częściej odwiedzam niż coś piszę .
Czekam na wiosnę - nie lubię zimy.

Czekam na wiosnę - nie lubię zimy.
- ewamaj66
Dobrze, że się dowiedziałam o targach w Olsztynie. Może wiosną wybierzemy się do Starego Pola
W oba miejsca raczej finansowo nie dam rady, ale na zmianę-czemu nie? Dziś cały śnieg płynie, oby to był koniec zimy.

-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
No to mamy drugie życie pani Izy
Ja też bym chciała żeby jednak ten śnieżek trochę poleżał. Kołderka przyda się naszym kwatuchom. U mnie niestety już chlapa. Nie zdążyłam nawet pójść na sanki
Mam dla Ciebie pomysł na nie wykorzystane nasionka - może nadadzą się na korale
Mam też mały zapas z zeszłego roku... Lobelia raczej się nie nada, ale może jakiś groszek 

Ja też bym chciała żeby jednak ten śnieżek trochę poleżał. Kołderka przyda się naszym kwatuchom. U mnie niestety już chlapa. Nie zdążyłam nawet pójść na sanki

Mam dla Ciebie pomysł na nie wykorzystane nasionka - może nadadzą się na korale

- tu.ja
Ewo - widzisz jak to jest - Ty masz plany wysiewu, a ja kupuję nasiona na żywioł i potem zastanawiam się grzie to ewentualnie posieję
Twój zamiar wypadu do Starego Pola jak najbardziej popieram
To chyba jeszcze nie jest koniec zimy, ale mam obawy że taka pomieszana pogoda będzie do samej wiosny.
Ela wiem, że samodzielne kupowanie daje większą satysfakcję - ale jakby co to mów. To Olsztyn wiosenny z czystym sumieniem można sobie odpuścić. Dobrze mieć "swoich" Ludzi wszędzie
Witaj Danusiu! Wiem, że mało piszesz. Najważniejsze, że jesteś. To do Ciebie też dotarła zima?
Miło gościć imienniczkę
Wiesz te korale to niegłupi pomysł
Ładne byłyby ze słoneczników i nasturcji np. Tych akurat mam sporo. Po kilka odmian nawet. Z tą kołderką może być kiepsko. O pierzynce to chyba nawet nie ma co marzyć, a fakt faktem żeby się przydała.
Zostając w temacie zimy...

Ela wiem, że samodzielne kupowanie daje większą satysfakcję - ale jakby co to mów. To Olsztyn wiosenny z czystym sumieniem można sobie odpuścić. Dobrze mieć "swoich" Ludzi wszędzie

Witaj Danusiu! Wiem, że mało piszesz. Najważniejsze, że jesteś. To do Ciebie też dotarła zima?

Miło gościć imienniczkę

Zostając w temacie zimy...

- ewamaj66
Zimy mam naprawdę dosyć
Zaplanowałam, że tania siła robocza zajmie się przygotowaniem rabaty na nowe róże w lutym. W śniegu nie poryje 

- tu.ja
W lutym
To kiedy spodziewasz się dostawy? Zaplanowałaś
Dobra jesteś. Ciekawe co na to Matka Natura.

- ewamaj66
Dostawa normalnie-w marcu
Tylko wtedy tania siła robocza będzie pomniejszona do jednej sztuki, więc bardziej spracowana. W lutym duży synek przyjedzie po sesji-we dwóch szybko skończą. Matka natura prawie do tej pory dawała nadzieję na realizację planu 

-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Izo!
Lubię oglądać zimę na fotkach i przez okna,zaś nie bardzo mam ochotę na jazdę w plener by zrobić zimowe widoki naszego ogrodu leśnego.A trzeba będzie bo zięć jest poza krajem i to tam gdzie nie ma zimy.
Pozdrowienia Edward
Lubię oglądać zimę na fotkach i przez okna,zaś nie bardzo mam ochotę na jazdę w plener by zrobić zimowe widoki naszego ogrodu leśnego.A trzeba będzie bo zięć jest poza krajem i to tam gdzie nie ma zimy.
Pozdrowienia Edward

- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Izuś ale pędzisz
już 6 część
no to się wpisuje aby mieć na Ciebie "oko"

no to się wpisuje aby mieć na Ciebie "oko"