Róże w Tajemniczym ogrodzie mrówkiZ
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Róże w Tajemniczym ogrodzie mrówkiZ
Aż mi się w głowie kręci od tej ferii barw
Aniu, ile Ty masz róż?
Aniu, ile Ty masz róż?
Coś koło 120 - niektóre podwójne, poupychane na 3,5 arowej działeczce (dawnym warzywniaku).
Tak więc designu ogrodowego proszę się u mnie nie doszukiwać
Tak więc designu ogrodowego proszę się u mnie nie doszukiwać
Pozdrawiam - Ania
- Atka-a1
- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rany 120 na 3,5ara Tu trzeba się nagimnastykować.
No to dajemy chyba już ostatni transfer fotek z fotosikowych zasobów
Maxima Alba
Crocus Rose
Die Welt
J.Cartier
pięknie pachnąca Petite de Holland
bardzo stara nn prawdopodobnie stulistna zwana "gaciową" - o cudnym zapachu
w bukiecie Winchester Catedral biała i różowa rosnąca na jednym pędzie (pech chciał, że nie miałam aparatu na ogródku więc mogłam sfocić dopiero w domu
Maxima Alba
Crocus Rose
Die Welt
J.Cartier
pięknie pachnąca Petite de Holland
bardzo stara nn prawdopodobnie stulistna zwana "gaciową" - o cudnym zapachu
w bukiecie Winchester Catedral biała i różowa rosnąca na jednym pędzie (pech chciał, że nie miałam aparatu na ogródku więc mogłam sfocić dopiero w domu
Pozdrawiam - Ania
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu, zapomniałam jaki masz śliczny ogródek. A róże , fantastyczne. Ja dopiero w tym roku zakochuję się w nich. Poczytuję różane wątki ale nadal jestem zielona.
Ohohoho, Lusiu, czy Ty to Ty? Witaj w moim ogrodzie!
Pozdrawiam - Ania
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
To ja , to ja . To już trzecie forum, na którym się spotykamy. Tu jest mi chyba najlepiej bo jest dużo osób z Trójmiasta i można się spotkać w realu. Jestem chyba już stara bo wirtualne spotkania mi jakoś nie pasują, wolę rzadziej ale przy parującej i pachnącej kawie porozmawiać o roślinkach.
Mój ogrodniczy wątek jest na razie zamknięty. Mam trochę kłopotów ale bliżej wiosny może będę go kontynuować. A do Twojego ogródka będę zaglądała bo jest co podziwiać i wiele rzeczy mogę się od Ciebie nauczyć. Pozdrawiam serdecznie
Mój ogrodniczy wątek jest na razie zamknięty. Mam trochę kłopotów ale bliżej wiosny może będę go kontynuować. A do Twojego ogródka będę zaglądała bo jest co podziwiać i wiele rzeczy mogę się od Ciebie nauczyć. Pozdrawiam serdecznie
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To się nazywa rewersja. Winchester Catedral jest sportem Mary Rose, stąd te różowe kwiaty. Podejrzyj na helpie - tam też są takie zdjęcia. Sama również miałam okazję widzieć rewersję na Winchester Cathedral na żywo. Nie jestem specjalistą, ale wydaje mi się, że jeśli nie wycięłaś tego pędu to w przyszłym roku sytuacja się powtórzy. Czytałam, że takie przyrosty są silniejsze i mogą z czasem zdominować całą roślinę.mrowkaZ pisze:w bukiecie Winchester Cathedral biała i różowa rosnąca na jednym pędzie
Ja też wolę spotykać sięprzy kawce i cieście ale jakoś dziwnie brakuje mi czasu na wszystkoLusia 57 pisze: wolę rzadziej ale przy parującej i pachnącej kawie porozmawiać o roślinkach.
Pozdrawiam - Ania
Spoko, dopilnuję żeby równomiernie to "dwa w jednym" radowało moje oczy.camellia pisze:jeśli nie wycięłaś tego pędu to w przyszłym roku sytuacja się powtórzy. Czytałam, że takie przyrosty są silniejsze i mogą z czasem zdominować całą roślinę.mrowkaZ pisze:w bukiecie Winchester Cathedral biała i różowa rosnąca na jednym pędzie
Pozdrawiam - Ania
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Moje pytanie brzmi - jak duży urósł Ci Cartier?
To jest ta róża która ma dorastać do 120 cm, a wszędzie widzę ją bardzo dużą - moja ma już 170 cm.
To jest ta róża która ma dorastać do 120 cm, a wszędzie widzę ją bardzo dużą - moja ma już 170 cm.
Moj Cartier dorósł do 1 m ale przestał mi pasować przy angielkach. Poza tym mocno kolczasty kwiaty ma jakby "wciśnięte" w pędy a nie stanowiące ich zwieńczenie, zagniwające po deszczu zostawały takie paskudne więc skróciłam go do wysokości sadzonki i wywaliłam pod płot. W tym sezonie okaże się czy jemu tam się pdoba i jak duży urośnie.Deirde pisze:Moje pytanie brzmi - jak duży urósł Ci Cartier?
Pozdrawiam - Ania
Witaj Aniu.
Piękne masz róże. Ja w tym jestem dopiero początkujący. Zauważyłem że masz Alchymist i Flamentaz i chciałem się coś o nich dowiedzieć jak kwitną czy przemarzają i czy chorują. Alchymist posadziłem w tamtym roku i jeszcze nie kwitła a Flamentaz posadzę na wiosnę. Jeśli możesz napisz na co je stać. Wiesz może coś na temat Amadeusza?
Ta róża nn na poprzedniej stronie wygląda mi na Casanowę.
Pozdrawiam serdeczo nie.
Piękne masz róże. Ja w tym jestem dopiero początkujący. Zauważyłem że masz Alchymist i Flamentaz i chciałem się coś o nich dowiedzieć jak kwitną czy przemarzają i czy chorują. Alchymist posadziłem w tamtym roku i jeszcze nie kwitła a Flamentaz posadzę na wiosnę. Jeśli możesz napisz na co je stać. Wiesz może coś na temat Amadeusza?
Ta róża nn na poprzedniej stronie wygląda mi na Casanowę.
Pozdrawiam serdeczo nie.