Na Piastowskim szlaku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
lidaki
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 12 wrz 2011, o 21:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Na Piastowskim szlaku

Post »

[quote="Izabela"]Witam,
Jak na wstępie wspomniałam mój ogród ma 480 m ,jest ogrodem w ROD i z miejsca zamieszkania mam do niego 27 km ,jest na leśnym terenie więc gleba jest piaszczysta i woda znika w zastraszającym tempie ,zwłaszcza wtedy kiedy tego nie chcę :cry: Kiedy go kupiliśmy ,to od 2 lat nie był tknięty ręką człowieka ,ponieważ poprzedni właściciele już w nim nic nie robili a ich pierwotny zamysł zagospodarowania działki był delikatnie mówiąc mało przemyślany ,drzewa i krzewy nasadzone w tak małych odległościach że po tym jak przestali robić w nim cokolwiek ,wejście do niego graniczyło z cudem no i trzeba było wpierw stoczyć bitwę z dzikimi różami ,mirabelkami i innymi zdziczałymi krzewami aby dostać się pod dom. Ponieważ w przeważającej części dominowały dojrzałe sosny,świerki,daglezje to mieliśmy ograniczone możliwości zagospodarowania tego według własnych wizji ,ponadto trudno nam było zdecydować się na jakiś konkretny styl ,wybraliśmy wiec z każdego coś co o nas urzekło. Praca była mordercza ,tylko weeckendami ,więc wiele prac rozkładaliśmy na małe etapy , dodatkowym utrudnieniem była nasza niecierpliwość . Przez pierwszy sezon czyściliśmy wszystko co dziko urosło oraz to dlaczego upływ czasu był nie łaskawy ,gałęzie z iglaków w dolnych partiach były powrastane w ziemię ,więc nie jeden raz były koziołki jak w końcu konar puścił . Sąsiedzi bacznie nas obserwowali ,widząc jak z tygodnia na tydzień coraz więcej było widać z tej dziczyzny domu ,pięknych ale zaniedbanych drzew ,pewnie robili zakłady kiedy odpuścimy .Wszystkie prace wykonaliśmy samodzielnie ,starałam się dotrzymać tempa mojemu mężowi , więc nie raz pęcherze były jak bulwy ,zjednoczyło nas to całe zmaganie bardziej niż kiedykolwiek ,a mój mąż który jest totalnym mieszczuchem i nigdy nie miał z ogrodem nic do czynienia zaskakiwał mnie coraz bardziej . Niestety w tej chwili nie mogę wrzucić zdjęć z tego etapu prac ,więc załączam aktualne zdjęcia ogrodu ,już po wszystkich przemianach ,uzupełnie ten brak do opowieści w najbliższym czasie
Obrazek

-- 19 paź 2011, o 20:39 --

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek[/quot

Izabelko nie siedze ostatno na forum bo zimą mam wiele innych zajec w naszej pracowni,dużo rzezbie i robie decupage oraz szyje ,, pieknie ci dziękuje za cudowne slowa i opinie na temat mojego ogrodu,,to naprawde bardo trudny teren ale przecudowne widoki .Ty masz bajkowy ogród jestem zachwycona u nas dopiero sie rozkreca,hihi wszystkiego najleprzego w nowym roku i samych sukcesow w ogrodzie i w życiu życzę z całego serca,,Lidia,
Lidia
Awatar użytkownika
Izabela
100p
100p
Od: 17 paź 2011, o 21:41

Post »

Lideczko

dziękuję za życzenia i tobie wszystkiego co najlepszę życzę ,wpadaj na forum trochę częściej ,twój ogród bacznie obserwuję ,bo jest mi wyjatkowo bliski ,czemu ? nie wiem ,emanuje z niego przyciagająca dobra energia ;:196

Beatko,

Nasze prace w ogrodzie były jak w animowanych filmikach w przyspieszonym tempie ,jestem raptusem robota pali mi się w rękach jak za coś się biorę ,dziękuję za miłe słowa :)

Halu ,
Może zaczniesz pisać jakieś poradniki, nie zle ci idzie ;:108
Pozdrawiam i zapraszam do mnie Izabela :):)
Na Piastowskim szlaku
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuniu ha, ha... ale dobre... ja i poradniki... ja dopiero "raczkuję" w ogrodzie.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
Izabela
100p
100p

Post »

Halu,
No proszę cię nie bądz taka skromna, instrukcja wysiewu lepsza niż w sklepie ogrodniczym :wink:
Na Piastowskim szlaku
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu to akurat wyczytałam na Forum.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu przeczytaj to co tu jest napisane: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=50503
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
Izabela
100p
100p

Post »

Halu,

Dzięki za info ;:196
Na Piastowskim szlaku
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

:wit Witaj Izo ,w ten mroźny dzień wybrałam się na spacer i ...trafiłam do Ciebie - masz działkę w okolicach Lednogóry-to ja tam ,, z buta '' niejednokrotnie przemaszerowałam odwiedzając znajomych,a orowerze to już nie wspomnę :;230 :;230 :;230-a i też niedaleko mieszkałam. Ślicznie zagospodarowałaś działeczkę ,a z opisu widzę że ogrom pracy w nią włożyłaś,a już naprawdę zaskoczyłaś mnie patentem na krety - skąd go znasz???
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
Izabela
100p
100p

Post »

Witaj Marzenko,

Patent na krety jest od znajomych ,i jest wyprobowany ,u nas działa :wink: A za miłe słowa dziękuję i zapraszam ;:167
Na Piastowskim szlaku
Awatar użytkownika
Izabela
100p
100p

Post »

Witam wszystkich:) Nadrabiam zaległości na Forum,nowe nasadzenia i pomysły
wrzucam fotki z ogrodu z dzisiejszego pracowitego dnia ,to najpiękniejszy okres dla ogrodu ,codziennie się w nim coś dzieje
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Na Piastowskim szlaku
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Witaj Iza wreszcie jesteś juz myślalam że o nas zapomniałaś ,sliczne kolorowo u ciebie na rabatach a te kolorowe kępy co to???
Obrazek
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
Izabela
100p
100p

Post »

Witaj Marzenko,
Nie zapomniałam ani o was ,ani o forum,nie pisałam postów ale cały czas zaglądałam na strony FO,te kolorowe kępy to floks skrzydlaty ,mało wymagająca bylina która jak dywan otula skarpy na wiosnę ,będę się teraz pojawiać częściej :)
Na Piastowskim szlaku
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne kolorowe rabatki...super ci się udały. ;:138 . Wiosna to najpiękniejsza pora roku. Bardzo lubię te floksy..tworzą piękne, barwne dywany. Niestety w tym roku mi trochę podmarzły i nie kwitną u mnie tak pięknie. :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”