Kanna - paciorecznik - cz.3

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kanna-paciorecznik - cz.3

Post »

Ewo. Każdy sposób jest dobry na zdobycie czegoś nowego. Nie zarzekaj się,że nie spojrzysz w sklepie na kanny. Ja też zarzekam się dopóki nie wejdę do ogrodniczego sklepu :wink:
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

:wit
Powiedzcie mi proszę, gdzie kupujecie kłącza kann (poza internetem)? Nie udało mi się spotkać ich w tutejszych sklepach. Wybieram się do W-wy i może przy okazji poszukam.
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
esony1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2010, o 20:09

Post »

W wawie na pewno kupisz w PNOS w Alei Krakowskiej, ale najwcześniej w połowie lutego, wcześniej nie ma co się po nie wybierać, byłam w tygodniu i dopiero co pojawiają się nasiona kwiatów i warzyw, a w przyszłym tygodniu będą pierwsze cebule hipeastrum.
pozdrawiam
Edyta
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

mewa pisze:Pewien człowiek ,który ma szkółkę roślin w Holandii obiecał mi ,że rozejrzy się wśród swoich znajomych ogrodników i plantatorów i jeżeli będzie miał pewność że jest to odmiana Pink Sunburst to mi przyśle.
Czy odmiana się sprawdzi czy nie ( o ile w ogóle przyśle) to będzie moja ostatnia próba zdobycia tej kany. W polskich sklepach na pewno już nawet nie spojrzę na kany :wit
A ja mam Stuttgarta ze sklepu właśnie :wink:
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Pamelko ,a pokaż sklepową Pinc Sunburst :wink:

Pamelko nie piszę tego złośliwie :wink: i źle napisałam wcześniej ,ale mnie chodzi tylko o Pinka .
Na inne nie spojrzę tylko dlatego, że nie chcę powiększać już kann . :wink: Mam już sporo od bieli po czerwień i te mi wystarczą. Przepraszam :oops:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
zjawka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 paź 2010, o 20:12

Post »

Jolu to ja poproszę o namiary na sklep w którym się potwierdzają odmiany :tan
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Dziewczynki niestety nasze ogólnie pojęte - forumowe polowania na Pinka się nie powiodły w tym roku :roll: Tu, czy tam nieważne, nigdzie nie udało się otrzymać właściwego kłącza :cry:
Ja pisałam wcześniej Stuttgarta kupiłam z produkcji Wiśniewskiego i była zgodna ;:108 Pink od niego jednak się nie udał ;:14 Janusz napisla powyżej, ze i jemu już nie można ufać :evil:
Mój zaprzyjaźniony szkółkarz zainteresował się ostatnio cannami, nawet podrzuciłam mu kilka sadzonek jesienią :D
Może wiosną będzie miał jakieś nowości ze sprawdzonego źródła, wtedy z pewnością dam znać ;:108
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Drogie Panie. Od początku mojego zainteresowania kannami w ten sposób zdobywałem je.Z zamówionych sprawdzała się jedna dwie a reszta to była indica. Najwięcej odmian zdobyłem na bazarach i te najczęściej się zgadzały odmianowo. Przeważnie proponowane były wg. koloru kwiatów a nie nazw. W ubiegłym roku zakup kann był wyjątkowo nie trafiony. Wydałem ponad 300 zł i syn zrobił mi prezent kupując kłącza za ponad 100 to mogę powiedzieć,że tyle mnie kosztowała jedna trafiona odmiana i to od Legutki. Kupiłem dwie szt. jednakowych, jedna okazała się ta właściwa
Fata Morgana
http://i53.tinypic.com/15pl6qh.jpg
..a druga do tej pory nie rozszyfrowana NN
http://i53.tinypic.com/b9iona.jpg

W tym roku na pewno tyle kasy nie przeznaczę na kanny i będę raczej rozglądał się po bazarach.
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

:wit
Januszu, mimo przeciwności, udało Ci się zgromadzić wspaniałą kolekcję kann. Nie wiem nawet czy u nas na bazarze bywają kanny, sprawdzę w tym roku.
W ubiegłym roku z wielką rezerwą kupiłam na bazarze trzy krzaczki róż. Okazało się, że we wszystkich przypadkach były zgodne odmianową i przepięknie rosły.
Czyli można tam spotkać ciekawe roślinki w dobrej cenie.
Ogród Heleny cz.3
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

To jeszcze gorzej niż w liliowcach. Tutaj większość jest zgodna. ;:108
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo. Przyznaję. Jedna z ciekawszych i w ogrodzie z daleka widoczna ze względu na koloru kwiatów a przecież o to chodzi.

Helenko. Na przestrzeni tylu lat to tak wiele nie mam ale te ciekawsze już zdobyłem. Dużo nowości jest bardzo podobnych do tych z mojej kolekcji. Różnią się wysokością, budową kwiatu czy odcieniem koloru.
Co do bazarów to bardzo sobie cenię. Dużo zdobyłem ciekawych roślin i już w formie kwitnącej
jak i w sadzonkach. Jest większa dyscyplina, bo wiedzą,że jak wsadzą bubla to ktoś się upomni albo drugi raz nie kupi a i opinia też szybko rozchodzi się.

Tadziu. Z liliowcami może trochę lepiej, bo już dużo jest w Polsce hodowców ale też niespodzianki bywają. Doświadczyłem na własnych zamówieniach.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Januszu
kiedy startujemy z kłączami ?;:65 ;:65 ;:65 . Wczoraj byłam w piwnicy i juz się karpy niecierpliwią :wink:
Pozdrawiam. Ewa
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Też bym chętnie powysadzała niebawem kłącza.
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”