Kanna - paciorecznik - cz.3
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kanna-paciorecznik - cz.3
Ewo. Każdy sposób jest dobry na zdobycie czegoś nowego. Nie zarzekaj się,że nie spojrzysz w sklepie na kanny. Ja też zarzekam się dopóki nie wejdę do ogrodniczego sklepu
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Powiedzcie mi proszę, gdzie kupujecie kłącza kann (poza internetem)? Nie udało mi się spotkać ich w tutejszych sklepach. Wybieram się do W-wy i może przy okazji poszukam.
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- esony1
- Od: 27 lis 2010, o 20:09
W wawie na pewno kupisz w PNOS w Alei Krakowskiej, ale najwcześniej w połowie lutego, wcześniej nie ma co się po nie wybierać, byłam w tygodniu i dopiero co pojawiają się nasiona kwiatów i warzyw, a w przyszłym tygodniu będą pierwsze cebule hipeastrum.
pozdrawiam
Edyta
Edyta
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja mam Stuttgarta ze sklepu właśniemewa pisze:Pewien człowiek ,który ma szkółkę roślin w Holandii obiecał mi ,że rozejrzy się wśród swoich znajomych ogrodników i plantatorów i jeżeli będzie miał pewność że jest to odmiana Pink Sunburst to mi przyśle.
Czy odmiana się sprawdzi czy nie ( o ile w ogóle przyśle) to będzie moja ostatnia próba zdobycia tej kany. W polskich sklepach na pewno już nawet nie spojrzę na kany
Pamelko ,a pokaż sklepową Pinc Sunburst
Pamelko nie piszę tego złośliwie i źle napisałam wcześniej ,ale mnie chodzi tylko o Pinka .
Na inne nie spojrzę tylko dlatego, że nie chcę powiększać już kann . Mam już sporo od bieli po czerwień i te mi wystarczą. Przepraszam
Pamelko nie piszę tego złośliwie i źle napisałam wcześniej ,ale mnie chodzi tylko o Pinka .
Na inne nie spojrzę tylko dlatego, że nie chcę powiększać już kann . Mam już sporo od bieli po czerwień i te mi wystarczą. Przepraszam
Pozdrawiam. Ewa
- zjawka
- Od: 28 paź 2010, o 20:12
Jolu to ja poproszę o namiary na sklep w którym się potwierdzają odmiany
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Dziewczynki niestety nasze ogólnie pojęte - forumowe polowania na Pinka się nie powiodły w tym roku Tu, czy tam nieważne, nigdzie nie udało się otrzymać właściwego kłącza
Ja pisałam wcześniej Stuttgarta kupiłam z produkcji Wiśniewskiego i była zgodna Pink od niego jednak się nie udał Janusz napisla powyżej, ze i jemu już nie można ufać
Mój zaprzyjaźniony szkółkarz zainteresował się ostatnio cannami, nawet podrzuciłam mu kilka sadzonek jesienią
Może wiosną będzie miał jakieś nowości ze sprawdzonego źródła, wtedy z pewnością dam znać
Ja pisałam wcześniej Stuttgarta kupiłam z produkcji Wiśniewskiego i była zgodna Pink od niego jednak się nie udał Janusz napisla powyżej, ze i jemu już nie można ufać
Mój zaprzyjaźniony szkółkarz zainteresował się ostatnio cannami, nawet podrzuciłam mu kilka sadzonek jesienią
Może wiosną będzie miał jakieś nowości ze sprawdzonego źródła, wtedy z pewnością dam znać
- drozd
Drogie Panie. Od początku mojego zainteresowania kannami w ten sposób zdobywałem je.Z zamówionych sprawdzała się jedna dwie a reszta to była indica. Najwięcej odmian zdobyłem na bazarach i te najczęściej się zgadzały odmianowo. Przeważnie proponowane były wg. koloru kwiatów a nie nazw. W ubiegłym roku zakup kann był wyjątkowo nie trafiony. Wydałem ponad 300 zł i syn zrobił mi prezent kupując kłącza za ponad 100 to mogę powiedzieć,że tyle mnie kosztowała jedna trafiona odmiana i to od Legutki. Kupiłem dwie szt. jednakowych, jedna okazała się ta właściwa
Fata Morgana
http://i53.tinypic.com/15pl6qh.jpg
..a druga do tej pory nie rozszyfrowana NN
http://i53.tinypic.com/b9iona.jpg
W tym roku na pewno tyle kasy nie przeznaczę na kanny i będę raczej rozglądał się po bazarach.
Fata Morgana
http://i53.tinypic.com/15pl6qh.jpg
..a druga do tej pory nie rozszyfrowana NN
http://i53.tinypic.com/b9iona.jpg
W tym roku na pewno tyle kasy nie przeznaczę na kanny i będę raczej rozglądał się po bazarach.
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Januszu, mimo przeciwności, udało Ci się zgromadzić wspaniałą kolekcję kann. Nie wiem nawet czy u nas na bazarze bywają kanny, sprawdzę w tym roku.
W ubiegłym roku z wielką rezerwą kupiłam na bazarze trzy krzaczki róż. Okazało się, że we wszystkich przypadkach były zgodne odmianową i przepięknie rosły.
Czyli można tam spotkać ciekawe roślinki w dobrej cenie.
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
To jeszcze gorzej niż w liliowcach. Tutaj większość jest zgodna.
- drozd
Ewo. Przyznaję. Jedna z ciekawszych i w ogrodzie z daleka widoczna ze względu na koloru kwiatów a przecież o to chodzi.
Helenko. Na przestrzeni tylu lat to tak wiele nie mam ale te ciekawsze już zdobyłem. Dużo nowości jest bardzo podobnych do tych z mojej kolekcji. Różnią się wysokością, budową kwiatu czy odcieniem koloru.
Co do bazarów to bardzo sobie cenię. Dużo zdobyłem ciekawych roślin i już w formie kwitnącej
jak i w sadzonkach. Jest większa dyscyplina, bo wiedzą,że jak wsadzą bubla to ktoś się upomni albo drugi raz nie kupi a i opinia też szybko rozchodzi się.
Tadziu. Z liliowcami może trochę lepiej, bo już dużo jest w Polsce hodowców ale też niespodzianki bywają. Doświadczyłem na własnych zamówieniach.
Helenko. Na przestrzeni tylu lat to tak wiele nie mam ale te ciekawsze już zdobyłem. Dużo nowości jest bardzo podobnych do tych z mojej kolekcji. Różnią się wysokością, budową kwiatu czy odcieniem koloru.
Co do bazarów to bardzo sobie cenię. Dużo zdobyłem ciekawych roślin i już w formie kwitnącej
jak i w sadzonkach. Jest większa dyscyplina, bo wiedzą,że jak wsadzą bubla to ktoś się upomni albo drugi raz nie kupi a i opinia też szybko rozchodzi się.
Tadziu. Z liliowcami może trochę lepiej, bo już dużo jest w Polsce hodowców ale też niespodzianki bywają. Doświadczyłem na własnych zamówieniach.
Januszu
kiedy startujemy z kłączami ?;:65 . Wczoraj byłam w piwnicy i juz się karpy niecierpliwią
kiedy startujemy z kłączami ?;:65 . Wczoraj byłam w piwnicy i juz się karpy niecierpliwią
Pozdrawiam. Ewa
Też bym chętnie powysadzała niebawem kłącza.