ogród Agaty (sure) - cz.3
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: ogród Agaty (sure) - cz.3
Sporo miejsca na róże Co posadzisz oprócz Pomponelli?
- goferek
- 500p
- Od: 7 lis 2009, o 15:48
- Kontakt:
Ja mam nadzieję, że jednak wiosennych zdjęć się doczekamy Zimowe krajobrazy tez cudne, ale nie ma jak wiosna w ogrodzie
Póki co w czwartek ma być "arktyczny mróz" -10
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Slicznie te zdjecia zawsze wychodza az milo patrzec
Su najpierw zalatw sprawe z M. a pozniej przystapimy do pomocy w planowaniu
Su najpierw zalatw sprawe z M. a pozniej przystapimy do pomocy w planowaniu
Su, zarośla przy tarasie M. na pewno polubi - mężczyźni są wzrokowcami, muszą najpierw zobaczyć, potem przyznają rację, że jest ładnie... poza tym, rośliny przy tarasie zawsze dają poczucie intymności, a unoszące się zapachy dają błogość - warto je posadzić w okolicy... jestem przekonana, że M. się zgodzi... pamiętaj - szczęśliwa kobieta to spokojny mężczyzna
zdjęcia jak zwykle wspaniałe; myślę, że tych wiosennych też się tu doczekamy...
pozdrawiam ciepło, A.
zdjęcia jak zwykle wspaniałe; myślę, że tych wiosennych też się tu doczekamy...
pozdrawiam ciepło, A.
- Marta_S
- 500p
- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śliczne ujęcia ale nowymi zdjęciami Twojego pięknisia też nie pogardzę
Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Moi mili, wpadam na chwilę tylko, bo zaraz wybieram się na koncert, nie zdążę poodpisywać i poprzeglądać innych wątków...
Własnie znalazłam informację, że forum nadal będzie działało (przynajmniej rok), za to dziś po moim powrocie niestety działało nie będzie - naprawa awarii http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=1&t=50503
dlatego pozdrawiam i znikam, oby szybko wszystko wróciło do normy!
Własnie znalazłam informację, że forum nadal będzie działało (przynajmniej rok), za to dziś po moim powrocie niestety działało nie będzie - naprawa awarii http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=1&t=50503
dlatego pozdrawiam i znikam, oby szybko wszystko wróciło do normy!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Agato co to za roślinka z czerwonymi kuleczkami skimmia?
moje prześlę mailemSure pisze:
jeśli to prawda, wiosennych zdjęć na forum się nie doczekam!
- Sure
Uf, nareszcie chwila czasu - i to w biały dzień, niebywałe! W nocy dosypało śniegu i teraz ta zima wygląda bardzo przyjemnie. Nic to, że wracając zakopałam się na wjeździe do garażu, mimo że było z górki. Nie zauważyłam, że zaspa zsunęła się z dachu!
Magdo, oprócz tego, że nie wiadomo, jakie dokładnie będą warunki, to jednak chyba planowanie w pustym ogrodzie jest łatwiejsze, ja mam ciągle ten problem, że jak coś już rośnie, to mi się ciągle nowe rośliny "nie komponują" ;)
A z rabatą różaną to jest taki, że ona mi nie tylko "do męża", ale ogólnie do stylu ogrodu średnio pasuje, a chciałabym mieć. I nie wiem, co robić, głowię się i głowię,szczęście jest jeszcze trochę czasu...
Dorotka, miło, że się znalazłaś - chyba baardzo zapracowana jesteś. Zaraz pójdę obejrzeć, co nowego!
Ewka, na razie byłam zdecydowana na the Fairy lub Bonicę, Mary Rose (chyba ją masz, tak?) i biały dopowiednik tej ostatniej, nie pamiętam nazwy. Takie będą, gdybym sadziła je pomiędzy roślinami. A jeśli cała rabata, to... nie wiem!
Agatko, po takiej zimie wiosna będzie jeszcze piękniejsza, choćby przez kontrast! ;)
A jeśli chodzi o ew. zamykanie forum, to na razie się pewnie odroczy...
Paweł, ten arktyczny mróz jutro to chyba nie u nas, na razie się nie zapowiada?... ;)
(choć w nocy jakieś -3 było, fakt)
Jule, dzięki
słuszna kolejność rozwiązywania problemów... tylko jak z tym m. ? Na pewno w końcu powie ok i nie będzie mówił, że mu się nie podoba, a tak to bym nie chciała... chyba powinnam stopniowo rozwijać temat?
Agu, masz całkowitą rację, "szczęśliwa kobieta to spokojny mężczyzna" i dlatego jestem przekonana, że m. ustąpi. Tylko znając jego upodobanie do przestrzeni, to zarośla przy tarasie pewnie nie będą mu się podobały... no, zobaczymy co się z tym da zrobić. Mam pomysł, żeby w zamian za obsadzenie tarasu zlikwidować część nasadzeń z bergenii pod płotem, coby był szczęśliwszy! ;)
Marto, dzięki
jeśli kociambry zechcą popozować, na chętnie też coś wrzucę...
Kasiu, czerwone liczne kulki to skimmia, a drugie pieris. Obydwa nie osłaniane, ciekawe, czy przetrwają?
Leszku, w końcu chyba będziesz musiał, bo nic na forum nie chcesz pokazać ;)
Magdo, oprócz tego, że nie wiadomo, jakie dokładnie będą warunki, to jednak chyba planowanie w pustym ogrodzie jest łatwiejsze, ja mam ciągle ten problem, że jak coś już rośnie, to mi się ciągle nowe rośliny "nie komponują" ;)
A z rabatą różaną to jest taki, że ona mi nie tylko "do męża", ale ogólnie do stylu ogrodu średnio pasuje, a chciałabym mieć. I nie wiem, co robić, głowię się i głowię,szczęście jest jeszcze trochę czasu...
Dorotka, miło, że się znalazłaś - chyba baardzo zapracowana jesteś. Zaraz pójdę obejrzeć, co nowego!
Ewka, na razie byłam zdecydowana na the Fairy lub Bonicę, Mary Rose (chyba ją masz, tak?) i biały dopowiednik tej ostatniej, nie pamiętam nazwy. Takie będą, gdybym sadziła je pomiędzy roślinami. A jeśli cała rabata, to... nie wiem!
Agatko, po takiej zimie wiosna będzie jeszcze piękniejsza, choćby przez kontrast! ;)
A jeśli chodzi o ew. zamykanie forum, to na razie się pewnie odroczy...
Paweł, ten arktyczny mróz jutro to chyba nie u nas, na razie się nie zapowiada?... ;)
(choć w nocy jakieś -3 było, fakt)
Jule, dzięki
słuszna kolejność rozwiązywania problemów... tylko jak z tym m. ? Na pewno w końcu powie ok i nie będzie mówił, że mu się nie podoba, a tak to bym nie chciała... chyba powinnam stopniowo rozwijać temat?
Agu, masz całkowitą rację, "szczęśliwa kobieta to spokojny mężczyzna" i dlatego jestem przekonana, że m. ustąpi. Tylko znając jego upodobanie do przestrzeni, to zarośla przy tarasie pewnie nie będą mu się podobały... no, zobaczymy co się z tym da zrobić. Mam pomysł, żeby w zamian za obsadzenie tarasu zlikwidować część nasadzeń z bergenii pod płotem, coby był szczęśliwszy! ;)
Marto, dzięki
jeśli kociambry zechcą popozować, na chętnie też coś wrzucę...
Kasiu, czerwone liczne kulki to skimmia, a drugie pieris. Obydwa nie osłaniane, ciekawe, czy przetrwają?
Leszku, w końcu chyba będziesz musiał, bo nic na forum nie chcesz pokazać ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Masz pewnie na myśli Winchester Cathedral Różankom nie zawsze przypada do gustu, wiele podkreśla, że ładniejsza jest Glamis Castle. Nie mam ani jednej, ani drugiej
- Sure
Ewuś, dzięki za info, tak, chodzi o tę różyczkę. A tej drugiej nie znam, muszę obejrzeć i poczytać, dlaczego ma być lepsza?
i jeszcze dzisiejsze zimowe fotki (kotów nie ma, bo nie chciały dziś pozować)
i jeszcze dzisiejsze zimowe fotki (kotów nie ma, bo nie chciały dziś pozować)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Su, Winchester Cathedral sie bialas nazywa Wiesz, tak z drugiej strony w Waszym przypadku, to pomysl moze najpierw o rozach w donicach. Taka donice mozna wszedzie postawic, mozna zawsze przestawic, mozna nawet schowac gdzies w kat jak bedzie dzialac na nerwy. Mozesz nawet na poczatek pokusic sie o kupienie zwyklych plastikowych donic, takich ciut lepiej wygladajacych w ktorych posadzisz roze i to mozesz postawic w miejscu przy tarasie tz tam gdzie bys chciala je docelowo. Jak po sezonie okaze sie ze Wam pasuja i ogolnie cacy wyglada i wszyscy beda zadowoleni, to zrobisz rabate i wkopiesz je do ziemi. Jak bedzie wrecz przeciwnie, to znajdziesz im nowe miejsce albo oddasz w dobre rece siostra na pewno sie nie obrazi
Ja mialam i mam zawsze donice na tarasie czy przy tarasie, bo wiem ze tu potrzeba mi kwitnacych kwiatow. To ze mam je pod nosem wystarcza mi w zupelnosci i wcale nie ciagnie mnie nadmiernie zeby ukwiecac rabaty ogrodkowe.
Ja mialam i mam zawsze donice na tarasie czy przy tarasie, bo wiem ze tu potrzeba mi kwitnacych kwiatow. To ze mam je pod nosem wystarcza mi w zupelnosci i wcale nie ciagnie mnie nadmiernie zeby ukwiecac rabaty ogrodkowe.