Ismena,błonczatka( Hymenocallis)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ismena,błonczatka( Hymenocallis)
Jaka jest różnica między ismeną białą i żółtą?czy wielkość kwiatu jest taka sama?
- xipe
- Od: 19 sie 2007, o 11:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
W grupie "białej" jest u nas na rynku dostępnych kilka odmian i w zasadzie wszystkie one i "żółta" różnią się trochę między sobą formą kwiatu ale różnice można zauważyć dopiero gdy ma się przed oczami rośliny z poszczególnych odmian. W przypadku wielkości różnice są ale zależą głównie od wielkości cebuli.
Jeszcze jedna różnica "żółta" ma mniej trwałe kwiaty - barwa żółta kwiatów jest dodatnio skorelowana z mniejszą trwałością kwiatów oraz z intensywniejszym zapachem.
Jeszcze jedna różnica "żółta" ma mniej trwałe kwiaty - barwa żółta kwiatów jest dodatnio skorelowana z mniejszą trwałością kwiatów oraz z intensywniejszym zapachem.
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ismena zwana błonczatką
czy ktoś ma doświadczenie w uprawie tej piękności?
- Waleria
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dostałam jedną cebulę, po paru latach miałam tyle, że obdzieliłam nią kilka osób.
Zeszłoroczne moje doświadczenia są bardzo przykre z powodu ślimaków: najbardziej im smakowała spośród wszystkich roślin w ogrodzie. Zmusiło mnie to zakupu trutki i ustawienia jej koło ismeny, to jej uratowało życie, ale gorzej było z kwitnieniem.
Zeszłoroczne moje doświadczenia są bardzo przykre z powodu ślimaków: najbardziej im smakowała spośród wszystkich roślin w ogrodzie. Zmusiło mnie to zakupu trutki i ustawienia jej koło ismeny, to jej uratowało życie, ale gorzej było z kwitnieniem.
Waleria