Jak to dobrze że istnieje ten dział

bo inaczej nie dowiedziałabym sie o tym ogrodzie kaktusów w Barcelonie. Tak się sklada że pod koniec maja będę w Lloret de Mar i mam zamiar odwiedzić Barcelonę, a że najbardziej interesuje mnie roślinność wszelkie parki to właśnie im chciałabym poświęcić cały czas. Będąc 2 razy w okolicach Blanes odwiedziłam 2 ogrody "Pinya de Rosa" i "Marimutra" oba przepiękne, chociaż bardziej podobał mi się Pinya de Rosa i do niego chciałabym jeszcze w tym roku powrócić.
Wracając do Barcelony: obowiązkowo chcialam odwiedzic Park Guell no i teraz po przeczytaniu Waszych wypowiedzi ogrod kaktusów, dlatego bardzo prosiłabym was o udzielenie mi jakichkolwiek wskazówek gdzie ten ogród znajduje się, czym tam można dojechać, czy jak dojść, dodam, że bedę zdana wyłącznie na komunikacje miejska a z językiem krucho

więc chciałabym już tu w Polsce jak najwięcej dowiedzieć sie, żeby na miejscu niepotrzebnie nie błądzić. Bedę bardzo wdzięczna, jeśli ktoś z was tutaj czy na Pw poda mi jakieś informacje, zdjęcia wskazówki