Hosta foto rok 2008
- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Małgosiu - cóż to za pytanie?
Po prostu z lasu.
A tak poważnie - przywieziono mi je jako drzewo do kominka - często wybieram z takich transportów jakieś ciekawe pnie do dekoracji ogrodu lub zostawiam w "rezerwie", aż staną się potrzebne.
Po prostu z lasu.
A tak poważnie - przywieziono mi je jako drzewo do kominka - często wybieram z takich transportów jakieś ciekawe pnie do dekoracji ogrodu lub zostawiam w "rezerwie", aż staną się potrzebne.
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
Wcale nie taki pikuś, różnice miedzyfortunei ALBOMARGINATA lub Antioch, sa niewielkie... Jak na Antiocha trochę za biały margines. W każdym razie jesteśmy w kręgu tych dwóch odmian.
Z tymi popularnymi jest największe zamieszanie, bo od wielu lat sprzedawcy mylą fortunei ALBO. z decoratą ALBOMARGINATą, która jest zdecydowanie delikatniejsza, ma płaczący wygląd i nie jest taka duża. Fortunei mają mocne i grubsze liście.
Jest jeszcze MOERHEIM, która uważa sie za europejski odpowiednik Antiocha. Ale różnica troszkę jest, bo Morheim ma ładniejszą i regularniejszą falbankę .
Z tymi popularnymi jest największe zamieszanie, bo od wielu lat sprzedawcy mylą fortunei ALBO. z decoratą ALBOMARGINATą, która jest zdecydowanie delikatniejsza, ma płaczący wygląd i nie jest taka duża. Fortunei mają mocne i grubsze liście.
Jest jeszcze MOERHEIM, która uważa sie za europejski odpowiednik Antiocha. Ale różnica troszkę jest, bo Morheim ma ładniejszą i regularniejszą falbankę .
- raistand
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Strona 11. Pierwszy post od góry ;)ANETA pisze:Kupiłam sobie hostę Stained Glass ciekawi mnie jak szybko ona rośnie , a może ma ktoś jej fotkę
Albo tu sam link:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/58c ... cff95.html
Zdjęcie zrobione dwa miesiące po posadzeniu.
No widzisz jak gapa ze mnie , a wystarczyło uważniej poczytac Dziękiraistand pisze:Strona 11. Pierwszy post od góry ;)ANETA pisze:Kupiłam sobie hostę Stained Glass ciekawi mnie jak szybko ona rośnie , a może ma ktoś jej fotkę
Albo tu sam link:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/58c ... cff95.html
Zdjęcie zrobione dwa miesiące po posadzeniu.
-
- 100p
- Od: 13 mar 2007, o 18:19