Moja domowa zielenina
- mmaryla
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja domowa zielenina
Witaj Dominiko, właśnie wysiałam nasionka rosiczki, Bardzo mnie ciekawi jak Ty długo czekałaś na swoje
Pierwsze zobaczyłam po 11 dniach, ale to było latem, więc więcej słonka i w ogóle. Ale Twoje Marylko z pewnością też dadzą radę, trzymam kciuki i czekam na zdjęcia maluszków w Twoim wątku. No moich jakiś czas nie było kropelek, ostatnio jednak się pojawiły i bardzo się ucieszyłam, teraz ciągle poluję na muszki owocowe, żeby móc je dokarmić, bo ostatnio jak złapałam, to się w ogóle nie przykleiła. A teraz jak są kropelki, to żadnej muszki nie ma, wczoraj jedną widziałam ale gdzieś mi zwiała
- Karolina__
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dominiko, to musisz własne wyhodować
Karolino, to nie jest zły pomysł, już o tym myślałam, ale gdzie ja teraz o tej porze nałapię muszek? Ale w przyszłym roku złapię chyba kilka, żeby móc dokarmiać rosiczki zimą. Gorzej, jak mi się ich tyle namnoży, że przekarmię roślinki
A teraz kilka zdjęć, bo już dawno nic nie pokazywałam. Storczyk, który wywoływał tyle zachwytu, od jakiegoś czasu straszy, zostały tylko 4 kwiatki na końcach badyli.
Jak już pisałam u kogoś w wątku, mój hiacynt niedługo zakwitnie. Przeniosłam go już do domu, w piwnicy i tak miał za ciepło.
Być może pamiętacie, jak pisałam niedawno, że dzbaneczniki, dużą rosiczkę i storczyka zaatakowały wciornastki. Rosiczkę obcięłam całkowicie, potem się przeraziłam, bo zdałam sobie sprawę, że bez zastanowienia obcięłam stożek wzrostu. Ale wczoraj zauważyłam, że z boku jednak coś wyrasta
A teraz kilka zdjęć, bo już dawno nic nie pokazywałam. Storczyk, który wywoływał tyle zachwytu, od jakiegoś czasu straszy, zostały tylko 4 kwiatki na końcach badyli.
Jak już pisałam u kogoś w wątku, mój hiacynt niedługo zakwitnie. Przeniosłam go już do domu, w piwnicy i tak miał za ciepło.
Być może pamiętacie, jak pisałam niedawno, że dzbaneczniki, dużą rosiczkę i storczyka zaatakowały wciornastki. Rosiczkę obcięłam całkowicie, potem się przeraziłam, bo zdałam sobie sprawę, że bez zastanowienia obcięłam stożek wzrostu. Ale wczoraj zauważyłam, że z boku jednak coś wyrasta
- Karolina__
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hmm zostaw kawałek jabłuszka przy otwartym oknie - myślę, że szybko znajdą się intruzy No ale w sumie teraz jest temp. poniżej zera, wiec pewnie nic się nie upoluje U mnie po pokojach to tylko ziemiórki latają
Widzę, że twój storczuś tak jak imój ma gigantycznie długi pęd kwiatowy;).
- mmaryla
Witaj Dominiko, widzę że i u Ciebie Hiacynt rwie się do kwitnienia Mój dzisiaj już całkiem się rozwinął.Będą kwitły po kolei i będziemy miały dłużej przyjemność patrzenia na nie.
Fajnie u Ciebie widać te malutkie Rosiczki,aby bylo ich sporo, bo te up........e ziemiórki fruwają już po całym domu i spacerują po monitorze Od soboty podlewam mikstura z czosnku a one nic sobie z tego nie robią Dla tego musimy rozmnażać owadożerne
Fajnie u Ciebie widać te malutkie Rosiczki,aby bylo ich sporo, bo te up........e ziemiórki fruwają już po całym domu i spacerują po monitorze Od soboty podlewam mikstura z czosnku a one nic sobie z tego nie robią Dla tego musimy rozmnażać owadożerne
Witaj Dominisiu
Zajrzałam sobie też do Ciebie i widzę same cudowności.
Bardzo zainteresowały mnie te hiacynty "na wodzie", wlaśnie wczoraj zakupiłam 3 okazy i chcę
jednego przenieść do hydroponiki. Widzę, że Twoje ładnie wypuściły korzonki, może i moim się uda
Będę zaglądać, pozdrawiam
Zajrzałam sobie też do Ciebie i widzę same cudowności.
Bardzo zainteresowały mnie te hiacynty "na wodzie", wlaśnie wczoraj zakupiłam 3 okazy i chcę
jednego przenieść do hydroponiki. Widzę, że Twoje ładnie wypuściły korzonki, może i moim się uda
Będę zaglądać, pozdrawiam
- mmaryla
Dominika , proszę zerknij u mnie , czy tak wygląda wykiełkowana rosiczka?????
- meandrzejew
- 500p
- Od: 28 sie 2011, o 08:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dominiko, przeleciałam w mega szybkim tempie Twój wątek i muszę Ci powiedzieć, że niektóre okazy robią wrażenie, np. szczawik (po prostu bajka, bardzo mi się podoba i na wiosnę porozglądam się za nim), hiacynty, przedszkole fiołasków czy też owadożerne.
Gratuluję też poletka rosiczek. Jeśli będzie taka możliwość, to uśmiechnę się na wiosnę.
Gratuluję też poletka rosiczek. Jeśli będzie taka możliwość, to uśmiechnę się na wiosnę.
- stynka0207
- 500p
- Od: 21 lut 2010, o 15:47
Hiacynty ,kocham ten zapach -wiosny
-
- 1000p
- Od: 30 maja 2011, o 15:50
- Kontakt:
Dominiko
Pięknie kwitnie ci hiacynt
Pięknie kwitnie ci hiacynt
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;