Madzik - moje storczyki
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu ale niesamowity ten Twój sabotek
Hehe, a ja myślałam że jestem jedyna jeśli chodzi o erotyczne skojarzenia z tymi storczykami
Hehe, a ja myślałam że jestem jedyna jeśli chodzi o erotyczne skojarzenia z tymi storczykami
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- madzik
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Fajny linek - i naprawdę super zdjęcia, do tego dobrze opisane:
http://www.flickr.com/photos/kamilase/s ... 8966/show/
http://www.flickr.com/photos/kamilase/s ... 8966/show/
- Narine
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Madzik
Cudne Twoje storczyki Ten "postrzępiony" falenopsis.. bark słów...
A ten link ... no to poszłam już spać... :P ...
Cudne Twoje storczyki Ten "postrzępiony" falenopsis.. bark słów...
A ten link ... no to poszłam już spać... :P ...
Pozdrawiam
Ogrodowe impresje
Ogrodowe impresje
- madzik
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
To ja jeszcze troszkę poprezentuję
Moja cambria - ta, której pęd tak brzydko pękł - ma się dobrze i wygląda teraz tak:
Do tego na drugiej pseudobulwie (chociaż - jak widać na zdjęciach - to określenie znaaacznie na wyrost) wychodzi kolejny pęd Co widać tutaj (na drugim planie widać ten pęknięty):
Zaskoczył mnie ten drugi bardzo - wszędzie spotykałam informacje, że do pędu potrzebna jest już przyzwoicie rozwinięta pseudobulwa. A tu taka niespodzianka
Moja cambria - ta, której pęd tak brzydko pękł - ma się dobrze i wygląda teraz tak:
Do tego na drugiej pseudobulwie (chociaż - jak widać na zdjęciach - to określenie znaaacznie na wyrost) wychodzi kolejny pęd Co widać tutaj (na drugim planie widać ten pęknięty):
Zaskoczył mnie ten drugi bardzo - wszędzie spotykałam informacje, że do pędu potrzebna jest już przyzwoicie rozwinięta pseudobulwa. A tu taka niespodzianka
Witaj Madzik
Widzisz jak to nie trzeba wierzyć tak dokładnie w to ,co pisze .
Owszem, taki to warunek , ze coś musi być dojrzałe ,aby wydać na świat potomstwo.
Reguła jest zawsze .
I to co masz ,nie jest wyjątkiem od reguły- wyjątkowo to Oncidium X kwitnie nie tylko
przy samej pseudobulwie ale równiez z kącików przy lisciach.
Tak ono ma w swej naturze.
Tworzy wiekszy niz normalnie wachlarz liści i z kazdego kątka potrafi coś wystartować.Dalej to jest ta sama dojrzała psb.
Ona moze ulec podzieleniu ale....to już dalsza droga.
Podejrzewam,ze zakupiłaś okaz bez kwiatów, wiec większe dla Ciebie bedzie zaskoczenie, gdy rozwina się - zaskoczenie..... dla koloru i zapachu.
Przypuszczam , ze jest to z dużym prawdopodobiestwem Oncidium Sharry Baby- ale które ??
będzie nie wiadomo. Jest obecie wiele krzyżówek z tej serii , różnią się kwiatami, kolorem, zapachem i ilością kwiatów.
Wszystkie są piękne , lubię ten czekoladowy zapach -w przypadku Oncidium Sharry Baby 'Sweet Fragrance" jest on najciekawszy,łamany pomarańczami.
Dla ścisłości określimy też przynależność :P storczyka.
Czekamy na kwitnienie ,troszke to potrwa
Teraz, w oczekiwaniu na finał ,musisz sobie przerobić troszkę wiedzy na temat Oncidium, one sa bardzo wdzięczne pod warunkiem prawidłowej i umiejetnej uprawy.
Zyczę wspaniałego myszkowania po wiedzy
pozdrawiam J :P VANKA
Widzisz jak to nie trzeba wierzyć tak dokładnie w to ,co pisze .
Owszem, taki to warunek , ze coś musi być dojrzałe ,aby wydać na świat potomstwo.
Reguła jest zawsze .
I to co masz ,nie jest wyjątkiem od reguły- wyjątkowo to Oncidium X kwitnie nie tylko
przy samej pseudobulwie ale równiez z kącików przy lisciach.
Tak ono ma w swej naturze.
Tworzy wiekszy niz normalnie wachlarz liści i z kazdego kątka potrafi coś wystartować.Dalej to jest ta sama dojrzała psb.
Ona moze ulec podzieleniu ale....to już dalsza droga.
Podejrzewam,ze zakupiłaś okaz bez kwiatów, wiec większe dla Ciebie bedzie zaskoczenie, gdy rozwina się - zaskoczenie..... dla koloru i zapachu.
Przypuszczam , ze jest to z dużym prawdopodobiestwem Oncidium Sharry Baby- ale które ??
będzie nie wiadomo. Jest obecie wiele krzyżówek z tej serii , różnią się kwiatami, kolorem, zapachem i ilością kwiatów.
Wszystkie są piękne , lubię ten czekoladowy zapach -w przypadku Oncidium Sharry Baby 'Sweet Fragrance" jest on najciekawszy,łamany pomarańczami.
Dla ścisłości określimy też przynależność :P storczyka.
Czekamy na kwitnienie ,troszke to potrwa
Teraz, w oczekiwaniu na finał ,musisz sobie przerobić troszkę wiedzy na temat Oncidium, one sa bardzo wdzięczne pod warunkiem prawidłowej i umiejetnej uprawy.
Zyczę wspaniałego myszkowania po wiedzy
pozdrawiam J :P VANKA
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31