Taki - sobie ogród cz.2
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Taki - sobie ogród cz.2
Ogród taki sobie, zdjęcia takie sobie, canny z nasion takie sobie...ech..wszystko takie sobie!
Ogólnie to jest ślicznie
Ogólnie to jest ślicznie
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miłko uzbroiłam się w papier ścierny. Brakuje mi tylko czasu, żeby zacząć moją akcję tarcia
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Magda! Ja pocierałam ziarnem o papier, nie odwrotnie! Łatwiej, szybciej i ziarenka nie wylatują z rąk.
Balinka! jest kilka wątków daliowych na forum, polecam, zebys miała szerokie spojrzenie na temat. Ja wysadzam pod koniec kwietnia do dołków z ziemia kompostową. Potem na bieżąco możemy się konsultować.
Dawid! też się wpisałeś "tak - sobie" Czyli ślicznie
Paula! A ja ciągle myślę, jak będzie wszystko wyglądać w tym roku! jesteś dzielna, ze wszystko przejrzałaś, ja nie dałabym rady, chyba
Mróz chwycił bez śniegu. Boję sie o moje hebe i różę Geisha. Co ma być, to będzie.
Nie mogę się doczekać prac w ogrodzie. Brakuje mi machania łopatą, widłami, pielenia, ciecia, przesadzania...
Nalewki coraz smaczniejsze, wiosna idzie...
Balinka! jest kilka wątków daliowych na forum, polecam, zebys miała szerokie spojrzenie na temat. Ja wysadzam pod koniec kwietnia do dołków z ziemia kompostową. Potem na bieżąco możemy się konsultować.
Dawid! też się wpisałeś "tak - sobie" Czyli ślicznie
Paula! A ja ciągle myślę, jak będzie wszystko wyglądać w tym roku! jesteś dzielna, ze wszystko przejrzałaś, ja nie dałabym rady, chyba
Mróz chwycił bez śniegu. Boję sie o moje hebe i różę Geisha. Co ma być, to będzie.
Nie mogę się doczekać prac w ogrodzie. Brakuje mi machania łopatą, widłami, pielenia, ciecia, przesadzania...
Nalewki coraz smaczniejsze, wiosna idzie...
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Hebe miałaś przykryć dużą doniczką! Ja tak je zimuję od lat. Mam nadzieję, że w tym roku też się uda
- takasobie
Dagmara! Obsypałam trocinami i ogaciłam agrowłókniną. Nie pozostawiłam ich samym sobie. Ale o doniczce zapomniałam Ja o wszystkim zapominam
Miłka
- Balinka
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 22 lut 2011, o 22:26
Dopiero pod koniec kwietnia?? a ja już się wyrywam po prostu nie mogę doczekać się wiosny człowieka jakoś dziwnie do ziemi ciągnie
jakoś ciężko mi idzie szukanie wątków daliowych. tzn są, ale same z fotkami (nie powiem, piękne), a na tym etapie chcę wyłącznie WIEDZIEĆ Tym bardziej, że na razie mam czas na szukanie, jak się zrobi kwiecień to zapomnij
jakoś ciężko mi idzie szukanie wątków daliowych. tzn są, ale same z fotkami (nie powiem, piękne), a na tym etapie chcę wyłącznie WIEDZIEĆ Tym bardziej, że na razie mam czas na szukanie, jak się zrobi kwiecień to zapomnij
- takasobie
Balinka! Można wysadzić daliewcześniej do donic, podpędzić je nieco. Ale nie radzę za wcześnie, bo jest za krótki dzień i będą miały za mało światła i będą wybiegnięte. Ja nigdy tego nie robiłam. Wystarczyło sadzić w kwiatniu, zeby już w czerwcu mieć pierwsze kwiaty aż do pierwszych przymrozków.
Igor! Witaj! Zdjęcia niektóre fajne mi wyszły, niektóre - tak sobie! Ale dobry aparat to podstawa. Chociaż czasami można z prostego kompaktu coś wydobyć fajnego. Muszę sobie poogladać Twoje zdjęcia, co Ci tam nie pasi
Igor! Witaj! Zdjęcia niektóre fajne mi wyszły, niektóre - tak sobie! Ale dobry aparat to podstawa. Chociaż czasami można z prostego kompaktu coś wydobyć fajnego. Muszę sobie poogladać Twoje zdjęcia, co Ci tam nie pasi
Miłka
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Miłeczko gratuluję wschodów kann
Bardzo fachowo do tego podeszłaś. Kiełkujące nasionka super się prezentują
Bardzo fachowo do tego podeszłaś. Kiełkujące nasionka super się prezentują
- damapi
- 500p
- Od: 15 gru 2008, o 09:13
Witaj Miłka obejrzałam wszystkie zdjęcia na "Garnku", śliczne są roślinki to wiadomo - wszyscy mamy na ich punkcie kręćka ale mnie urzekły zdjęcia ptaków to wszystko są goście Twojego ogrodu?
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Dałabyś radę jakbyś tylko chciała. A tak to chociaż jestem na bieżąco. A w tym roku będzie jeszcze lepiej, piękniej i w ogóle
A propos nalewek- masz jakiś dobry przepis?
A propos nalewek- masz jakiś dobry przepis?
- ankha
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Miłeczko Jejku, twoje nasionka śliczne, jak małe ośmiorniczki
- takasobie
Paula! Wyśmienite przepisy (w tym moje) na pyszne nalewki miżesz znaleźć TU. Tylko czekać aż nasze owoce dojrzeją! A w zasadzie nie trzeba czekać na owoce, bo ja czekam na pierwsze listki czarne porzeczki, bo mam zamiar zrobić listówkę.
Ankha! Precz z ośmiornicami! Mam już liście!:
Damapi ! Witaj! Nie wszystkie ptaki do ogrodu przylecą, ale jest ich sporo! Dzisiaj np sikoreczke dorwałam na śliwie, ale siedziała dośc daleko. Kupiłam im dziś dodatkowe 5 kg słonecznika z okazji mrozów. Nie przejedzą tego chyba, ale może się z kimś podzielę, albo na jesieni skarmię.
Igor! Masz rację, że sprzęt jest ważny. Potem się pochwal, co sobie sprawiłeś
Halinko! Po raz pierwszy mi się udało.
Ankha! Precz z ośmiornicami! Mam już liście!:
Damapi ! Witaj! Nie wszystkie ptaki do ogrodu przylecą, ale jest ich sporo! Dzisiaj np sikoreczke dorwałam na śliwie, ale siedziała dośc daleko. Kupiłam im dziś dodatkowe 5 kg słonecznika z okazji mrozów. Nie przejedzą tego chyba, ale może się z kimś podzielę, albo na jesieni skarmię.
Igor! Masz rację, że sprzęt jest ważny. Potem się pochwal, co sobie sprawiłeś
Halinko! Po raz pierwszy mi się udało.
Miłka
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Dziękuje za link- już sobie zaznaczyłam ku pamięci I sfociłaś moją ulubioną sikorkę- modrą. Do mnie przychodzi parka. Tylko nie wiem czy to tylko moje czy wszystkie ale te tutejsze są jakieś takie 'bystrzejsze' od innych gatunków. W sensie, że wykonują więcej ruchów, jakby (nie obrażając nikogo) miały ADHD. A co Ty tam posadziłaś/posiałaś kochana?