Storczyki Marzenkii
- Karolina__
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Storczyki Marzenkii
Przepiękny biały storczyk... jeszcze trochę a i mnie dopadnie storczykoza
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też zakupiłam z netto białego i fioletowego ;) Biały szybko przekwitł,ale zaczął się rozgałęziać, parę pączków mu spadło.
Pozdrawiam - Justyna
Duju - widziałam miniaturki w twoim wątku, prześliczna ta różowa, ja niestety trafiłam do Netto jak były dwa ostatnie białe ale i tak sie cieszę że upolowała mi się miniaturka, już przekwitła (kwitła1,5 miesiąca) i zasuszyła pęd ale wypuszcza listka. Teraz lada dzień rozwiną się pączki mojego pierwszego falka, niestety ma tylko 4, ale może jeszcze cos wyprodukuje
Marzenkaa ja bym wzięła pensetę i to co się da - zasuszone resztki (przykeramzycie) i te ledwo trzymające się liście usunęłąbym. Przy okazji zobaczysz czy trzon nie gnije i w jakiej jest kondycji, do takiej operacji potrzebne jest szkło powiększające
Moim zdaniem 4 liście - 2 z prawej i 2 z lewej na zdjęciu nie dadzą rady na pewno. W tej chwili roślina za bardzo się wysila, żeby je utrzymać kosztem wszystkich liści. Ja bym usunęła.
Moim zdaniem 4 liście - 2 z prawej i 2 z lewej na zdjęciu nie dadzą rady na pewno. W tej chwili roślina za bardzo się wysila, żeby je utrzymać kosztem wszystkich liści. Ja bym usunęła.
- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Wg mnie to podłoże nie zatrzymuję wilgoci i w tym problem.
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
Drodzy Forumowicze!
Oto wlaśnie po pół roku hodowania storczyków, doczekałam się pierwszego własnego kwitnienia!
Gdy go kupiłam w sierpniu , był przekwitnięty i tak zaczęła się moja falkowa przygoda.
No i co mnie dzisiaj zaskoczyło
Kolejna sesyjka, jak otworzy wszystkie kwiatki, zapraszam do oglądania
Oto wlaśnie po pół roku hodowania storczyków, doczekałam się pierwszego własnego kwitnienia!
Gdy go kupiłam w sierpniu , był przekwitnięty i tak zaczęła się moja falkowa przygoda.
No i co mnie dzisiaj zaskoczyło
Kolejna sesyjka, jak otworzy wszystkie kwiatki, zapraszam do oglądania
- KwiAnna
- Od: 16 gru 2010, o 10:28
radość jest ogromna, prawda
ja się strasznie cieszyłam jak zobaczyłam nowy pędzik u mojego
ja się strasznie cieszyłam jak zobaczyłam nowy pędzik u mojego
- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
A dziękuję, dziękuję
- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Marzenko gratuluję pierwszego własnego kwitnienia,bardzo ładne.Co do reanimka to faktycznie korzeniom potrzeba więcej wilgoci,może dobrze było by je zraszać .Z obcinaniem liści bym się wstrzymał wyglądają na zdrowe,ich kondycję możesz poprawić okładami z mokry ręczników jednorazowych.Powodzenia w dalszej uprawie.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
- KwiAnna
- Od: 16 gru 2010, o 10:28
a może reanimek ma za sucho... podłoże na zdjęciu wydaje się zasuszone...