Moja domowa zielenina

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja domowa zielenina

Post »

Witaj Dominiko, właśnie wysiałam nasionka rosiczki, Bardzo mnie ciekawi jak Ty długo czekałaś na swoje ;:196
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pierwsze zobaczyłam po 11 dniach, ale to było latem, więc więcej słonka i w ogóle. Ale Twoje Marylko z pewnością też dadzą radę, trzymam kciuki i czekam na zdjęcia maluszków w Twoim wątku. No moich jakiś czas nie było kropelek, ostatnio jednak się pojawiły i bardzo się ucieszyłam, teraz ciągle poluję na muszki owocowe, żeby móc je dokarmić, bo ostatnio jak złapałam, to się w ogóle nie przykleiła. A teraz jak są kropelki, to żadnej muszki nie ma, wczoraj jedną widziałam ale gdzieś mi zwiała :roll:
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dominiko, to musisz własne wyhodować :D
Domimika
500p
500p

Post »

Karolino, to nie jest zły pomysł, już o tym myślałam, ale gdzie ja teraz o tej porze nałapię muszek? :wink: Ale w przyszłym roku złapię chyba kilka, żeby móc dokarmiać rosiczki zimą. Gorzej, jak mi się ich tyle namnoży, że przekarmię roślinki :D

A teraz kilka zdjęć, bo już dawno nic nie pokazywałam. Storczyk, który wywoływał tyle zachwytu, od jakiegoś czasu straszy, zostały tylko 4 kwiatki na końcach badyli.
Obrazek

Jak już pisałam u kogoś w wątku, mój hiacynt niedługo zakwitnie. Przeniosłam go już do domu, w piwnicy i tak miał za ciepło.
Obrazek

Obrazek

Być może pamiętacie, jak pisałam niedawno, że dzbaneczniki, dużą rosiczkę i storczyka zaatakowały wciornastki. Rosiczkę obcięłam całkowicie, potem się przeraziłam, bo zdałam sobie sprawę, że bez zastanowienia obcięłam stożek wzrostu. Ale wczoraj zauważyłam, że z boku jednak coś wyrasta :tan
Obrazek
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hmm zostaw kawałek jabłuszka przy otwartym oknie - myślę, że szybko znajdą się intruzy :twisted: No ale w sumie teraz jest temp. poniżej zera, wiec pewnie nic się nie upoluje :wink: U mnie po pokojach to tylko ziemiórki latają :;230
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Widzę, że twój storczuś tak jak imój ma gigantycznie długi pęd kwiatowy;).
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Dominiko, widzę że i u Ciebie Hiacynt rwie się do kwitnienia :D Mój dzisiaj już całkiem się rozwinął.Będą kwitły po kolei i będziemy miały dłużej przyjemność patrzenia na nie. :heja
Fajnie u Ciebie widać te malutkie Rosiczki,aby bylo ich sporo, bo te up........e ziemiórki fruwają już po całym domu i spacerują po monitorze ;:14 Od soboty podlewam mikstura z czosnku a one nic sobie z tego nie robią ;:223 Dla tego musimy rozmnażać owadożerne ;:196
Awatar użytkownika
mysza007
100p
100p
Od: 3 gru 2011, o 14:52
Kontakt:

Post »

Witaj Dominisiu :wit
Zajrzałam sobie też do Ciebie i widzę same cudowności.
Bardzo zainteresowały mnie te hiacynty "na wodzie", wlaśnie wczoraj zakupiłam 3 okazy i chcę
jednego przenieść do hydroponiki. Widzę, że Twoje ładnie wypuściły korzonki, może i moim się uda ;:138

Będę zaglądać, pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominika , proszę ;:196 zerknij u mnie , czy tak wygląda wykiełkowana rosiczka?????
Awatar użytkownika
meandrzejew
500p
500p
Od: 28 sie 2011, o 08:27

Post »

:wit Dominiko, przeleciałam w mega szybkim tempie Twój wątek i muszę Ci powiedzieć, że niektóre okazy robią wrażenie, np. szczawik (po prostu bajka, bardzo mi się podoba i na wiosnę porozglądam się za nim), hiacynty, przedszkole fiołasków czy też owadożerne.
Gratuluję też poletka rosiczek. Jeśli będzie taka możliwość, to uśmiechnę się na wiosnę.
Kwiatowy: cz 1 i cz 2 oraz warzywny świat Moniki.

Sprzedam/wymienię/poszukuję... rośliny
Awatar użytkownika
stynka0207
500p
500p
Od: 21 lut 2010, o 15:47

Post »

Hiacynty ,kocham ten zapach -wiosny :)
Domimika
500p
500p

Post »

Hiacynt już mi pięknie pachnie :tan Spójrzcie tylko jak wygląda :) (Niestety zdjęcie nie oddaje prawdziwych kolorów, robiłam rano i było jeszcze troszkę ciemno.)
Obrazek

Obrazek

Jutro pojadę do babci, to zobaczę jak miewa się fioletowy :wink:
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

:wit Dominiko
Pięknie kwitnie ci hiacynt ;:138
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”