Pomysły na zabawki ogrodowe dla dzieci
- BRZOSKWINKA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomysły na zabawki ogrodowe dla dzieci
każdy ma inne możliwości. Wiesz, ja wyszłam z założenia, że skoro dzieci chodza do przedszkola to niech tam mają zabawki takie typowe, z placów zabaw. Twój synek pewnie też pójdzie do przedszkola od września? Tyle już masz atrakcji u siebie, że nie wiem czy warto coś jeszcze... Sama zobaczysz jak Twój syn stanie sie twórczy.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
-
- 100p
- Od: 12 cze 2010, o 13:08
Chciałabym, że by poszedł. Bo w domu ma kontakt tylko z dorosłymi. Poza tym ja pracuję, siedzi z nim moja mama. Nie chciałabym jej też za bardzo obciążać. Nie wiem tylko czy on się zaklimatyzuje w przedszkolu. Na razie chcę go już od marca lub kwietnia spróbować zaprowadzać na krótko, po 3-4 godziny i stopniowo wydłużać czas pobytu, żeby od września już chodził na cały dzień. Ale zobaczymy jak będzie. U Pani dzieci mają fajnie. W takiej gromadce łatwo wymyślić jakąś fajną zabawę. Wiem coś na ten temat, bo mam czterech braci. Mój niestety na razie jest sam. Brat, który mieszka po sąsiedzku ma rocznego smyka, więc pewnie w przyszłym roku będą się bawić już razem. Ale na razie synek nie ma towarzystwa w swoim wieku.
Pozdrawiam Ewa
- BRZOSKWINKA
Mnie to się wydaje, że jak dziecko puści się za wcześnie do przedszkola to może być falstart i potem ciężko naprawić. Ale to zależy od dziecka i... rodziców (czy przedszkole traktują z luzem czy na dziecko swoje obawy przenoszą). No, ale to
ps. Na forum zwykliśmy sobie mówić "per Ty"
ps. Na forum zwykliśmy sobie mówić "per Ty"
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
Uważam ,że 2,5 roku to zupełnie dobry wiek do pójścia do przedszkola
- BRZOSKWINKA
DOROTA 26 - fajny domek, choć jak dla mnie mało chłopięcy... Kupiony czy własny pomysł i wykonanie?
MarcinA - nie wiem jakie masz doświadczenie, ale z mojego wynika, że zdarzają się dzieci w wieku 2,5roku gotowe do przedszkola, tak samo jak zdarzają się 4-latki, które gotowe nie są. Dlatego mówi się o ukończonych 3latach. Oczywiście to tylko moje spostrzeżenia. Generalnie
MarcinA - nie wiem jakie masz doświadczenie, ale z mojego wynika, że zdarzają się dzieci w wieku 2,5roku gotowe do przedszkola, tak samo jak zdarzają się 4-latki, które gotowe nie są. Dlatego mówi się o ukończonych 3latach. Oczywiście to tylko moje spostrzeżenia. Generalnie
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
-
- 100p
Trochę odbiegamy od tematu. Generalnie plan mam taki, żeby zaprowadzać swojego 2,5 latka na trochę. Na początek tylko 2-3 godziny, a później stopniowo wydłużać ten czas. Mam nadzieję, że się uda. Mój mały ma problemy z aklimatyzacją wśród obcych osób, ale lubi bawić się z dziećmi. Mam nadzieję, że dzięki takiemu krótkiemu początkowemu pobytowi nie zrazi się, a przyzwyczai do nowych ludzi i dzieci i przedszkole nie będzie dla niego zupełnie obcym miejscem, kiedy będzie musiał zostać tam dłużej. A jak będzie to się zobaczy w praktyce... Myślę, że siedząc w domu będzie miał później jeszcze większy problem z akceptacją nowego miejsca i ludzi. W każdym razie próbę podejmę jak już otworzą u mnie przedszkole. Znam dzieciaczki w jego wieku, które już chodzą do przedszkola i muszę przyznać, że są bardziej śmiałe w grupie niż mój maluch.
Pozdrawiam Ewa
Witam
Jestem nowa na forum i trafiłam na ten wątek.
Oto dzieło mojego męża z zeszłego roku. Może kogoś zainspiruje
Jestem nowa na forum i trafiłam na ten wątek.
Oto dzieło mojego męża z zeszłego roku. Może kogoś zainspiruje
myszkapl bardzo zdolny M, super zabawka, chciałabym taką dla mojego synka
-
- 100p
Rewelacja. Ja właśnie coś takiego kupiłam. Tylko mam te domki zadaszone, a kładkę już nie i chyba wymiarowo są mniejsze te wieże. Tylko mam jeszcze jako przedłużenie podwójną huśtawkę. Moje dziecko bardzo lubi ten plac zabaw. Chciałabym, żeby mój mąż miał chęci, żeby robić takie rzeczy. Ale cóż, mój woli spędzać czas przy komputerze.
Pozdrawiam Ewa
No cóż mój został postawiony pod ścianą. Te w marketach były strasznie drogie. Przeliczyliśmy wszystko i wyszło, ze dużo można zaoszczędzić i dopasować elementy do potrzeb córki.
Huśtawka też jest ale osobno - niestety kupna.
Na początku M tez nie miał chęci do pracy, ale w miarę postępów coraz bardziej się angażował. Teraz sam wymyśla co można by było jeszcze dołożyć.
Huśtawka też jest ale osobno - niestety kupna.
Na początku M tez nie miał chęci do pracy, ale w miarę postępów coraz bardziej się angażował. Teraz sam wymyśla co można by było jeszcze dołożyć.
Wbrew pozorom wcale nie jest trudno zrobić taki placyk.aldi42 pisze: super zabawka, chciałabym taką dla mojego synka
niestety nie chodzi tu o stopień trudności tylko o czas, którego mój mąż nie może znaleźć na takie rzeczymyszkapl pisze:Wbrew pozorom wcale nie jest trudno zrobić taki placyk.
-
- 100p
A mojemu się zwyczajnie nie chce. Twierdził, że zakup drewna, impregnatów, itp. to się nie opłaca, bo teraz drewno drogie. Ja znalazłam na allegro. Przyjechali, zmontowali. Tak to by nie było nic.
Pozdrawiam Ewa