No to jestem ogrodnikiem
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to jestem ogrodnikiem
Witajcie ! No i stało się postanowiłam i ja pokazać swój ogród. Moja przygoda z ogrodem zaczeła się cztery lata temu , kupiliśmy działkę , postawiliśmy dom i do zagospodarowania zostało 1100m2. Nigdy do ziemi mnie nie ciągło , ja i robota na działce , rodzice skutecznie obrzydzili pracę na działce, ale działka jest trzeba było coś zacząć i się zaraziłam skutecznie. Początki były ciężkie ale kto mówił , ze ma być lekko pierwszy zakup na działkę to tuje posadzone w 2007 na działce u teściów w doniczkach
tam sobie rosły rok czasu później posadziłam je na właściwe miejsce
wygłądały strasznie wypłochy , zastanawiałam sie czy kiedyś urosną ...po 4 latach wyglądaja tak
skrawek mojego ogrodu
tam sobie rosły rok czasu później posadziłam je na właściwe miejsce
wygłądały strasznie wypłochy , zastanawiałam sie czy kiedyś urosną ...po 4 latach wyglądaja tak
skrawek mojego ogrodu
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Re: No to jestem ogrodnikiem
Witam jako pierwsza i czekamy na dalsze zdjęcia.Pozdrawiam.
- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Zapowiada się świetnie, duże pole do popisu Będę z chęcią zaglądać i czekam na dalsze zagospodarowanie działki
-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
i ja będę zaglądać.... poproszę o więcej zdjęć - koniecznie
- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Chyba najfajniejsze są zawsze początki, kiedy ogród jest jeszcze niewiadomą, a w głowie pełno różnych pomysłów. Z ciekawością będę tu zaglądała
- edi13
- 1000p
Witam pierwszych odwiedzających , Igor hortesjozja już mnie dopadła mam już ok 10 odmian hortensji , 7 nowych już kupiłam u Adriana, clematoholizm też mnie dopadł ma już 9 odmian trzy kolejne w planach . Zapierałam się nigdy nie będę miała warzywnika a już mam i pierwsze doświadczenia w hodowli własnych pomidorów z nasion, ogórków, pory ,selera , marchewki i pietruszki. W ogrodzie też pojawiły się poziomki .W tym roku planuje rabatę z trzech odmian truskawek , mam zamiar posadzić je w kamyczkach i zabrać trochę trawnika mężowi już się , rabata hortensjowa też przyjęta z aprobatą także plany mam duże
Lubię ciekawe roślinki i co wizyta w ogrodniczym to coś przytargam
sosna bośniacka i sosna giętka
sosna szczepiona na pniu i Jałowiec płożący 'Golden Carpet'
guzikowiec i Cyprysik japoński Nana
miałam stary kosz wiklinowy, kosz się rozsypał a stelaż został idealny dla powojnika Rooguchi
tu wspomniany warzywnik
Lubię ciekawe roślinki i co wizyta w ogrodniczym to coś przytargam
sosna bośniacka i sosna giętka
sosna szczepiona na pniu i Jałowiec płożący 'Golden Carpet'
guzikowiec i Cyprysik japoński Nana
miałam stary kosz wiklinowy, kosz się rozsypał a stelaż został idealny dla powojnika Rooguchi
tu wspomniany warzywnik
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
edi13 no, to witaj nowy ogrodniku, a właściwie Ogrodniczko
Napisz, proszę, jak masz na imię, albo jak się do Ciebie zwracać
Bardzo pięknie urządziłaś już swój ogród, jest co u Ciebie podziwiać
Napisz, proszę, jak masz na imię, albo jak się do Ciebie zwracać
Bardzo pięknie urządziłaś już swój ogród, jest co u Ciebie podziwiać
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jak była Maja w ogrodzie program emitowany teraz w styczniu, u nas w Rypinie,pokazywała własnie jak Ryncarze maja truskawki posadzone w kamykach.Podobno oprócz tego,ze są czyste,to jeszcze lepiej dojrzewają.
- edi13
- 1000p
- justyna_gl
Nie ma to jak własne warzywa
- edi13
- 1000p
U mnie zima na całego , spadł śnieg niewiele ok 10 cm ale jest biało . Juz mi się marzy kawusia na trasia ale na to musze poczekać , ale póki co mam już troszkę wiosny w domu
teraz troszkę wpomnień z jesieni na pierwszym zdjęciu hortensja Hydrangea Freedom Everbloom, na drugim zakątek z hotensjami jaśniutkie żółtawe liście to anabelka nie zakwitła w tym roku , tuż obok ogrodówka wzieła się za kwitnienie we wrześniu ,ale ta wielka kulka zieleni na pierwszym planie to powojnik Rooguchi
tu nieśmiała hortensja limelight a na piramidce trzy odmiany powojnika bieszczady
Omoshiro,Ernest Markham są to tegoroczne zakupy a więc mizerne. Na następnym pęcherznica w jesiennej odsłonie
teraz troszkę wpomnień z jesieni na pierwszym zdjęciu hortensja Hydrangea Freedom Everbloom, na drugim zakątek z hotensjami jaśniutkie żółtawe liście to anabelka nie zakwitła w tym roku , tuż obok ogrodówka wzieła się za kwitnienie we wrześniu ,ale ta wielka kulka zieleni na pierwszym planie to powojnik Rooguchi
tu nieśmiała hortensja limelight a na piramidce trzy odmiany powojnika bieszczady
Omoshiro,Ernest Markham są to tegoroczne zakupy a więc mizerne. Na następnym pęcherznica w jesiennej odsłonie
- justyna_gl
A tu zima na całego. U nas -20 stopni. I jak tu ma być ciepła wiosna już w marcu?
Dużo życzę
Dużo życzę