O, tak tak, jak ja Cię rozumiemaguniada pisze:dziewczyny, najbardziej lubię siać wprost do gruntu: maciejkę, aksamitki, groszek pachnący... jeszcze parę roślinek w ten sposób mi się udało, ale do kuwetek się boję - że przesuszę albo przeleję...
Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zostawić Twój watek na kilka dni, i człowiek się gubi.
Omineła mnie dyskusja o różach i powojnikach.
Różę wiem jaką wybrałas, a powojnika?
Zostałas przy swoim pierwszym wyborze?
Omineła mnie dyskusja o różach i powojnikach.
Różę wiem jaką wybrałas, a powojnika?
Zostałas przy swoim pierwszym wyborze?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Raz się zyje Dobrze, że te nasze hedonistyczne zapędy kierują się w stronę chabazi, przecież mogło być gorzej
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agauś, pozdrawiam i rychłej wiosny życzę W nocy już było tylko - 19 C. Śmiesznie, to brzmi, ale miałam na działce podobno - 30 C według relacji mojej siostry, a inni mi mówili, że - 28 C. Co za różnica te dwa stopnie.
Teraz już będzie tylko cieplej i cieplej.
Teraz już będzie tylko cieplej i cieplej.
Majeczko, ja też Ci życzę rychłej wiosny, bo nie mogę się doczekać Twojego różanego wątku ;) to będzie znowu istne szaleństwo ;)
kurcze, zimno masz na tej swojej działce... u mnie dziś rano zaledwie -18st, więc faktycznie chyba wiosna idzie
Ewa, a propos... palisz? ;)
Gosiu, ostatecznie zdecydowałam, że na słupy pergoli puszczę róże Ilse Krohn Superior w towarzystwie powojnika Mikelite... nie mogę się doczekać tej chwili, kiedy będę mogła to wszystko sadzić ;) jak to zrobić, żeby już w pierwszym sezonie rośliny trochę zarosły pergolę? ;)
Małgosiu, no właśnie... to sianie jest zbyt skomplikowane ;) powinno się nasionka siać do gruntu i po krzyku... a tu trzeba tyle zachodu z tą domową uprawą, nie wspominając o braku miejsca ;)
Maju, podzielam to zdanie... zdecydowanie rozsądniej jest zainwestować w remont domu czy renowację ogrodu, niż trzymać kasę w skarpecie... dzięki temu my mamy co robić i jesteśmy szczęśliwsi ciesząc oczy efektami...
Julka, w jednym roku oszczędzamy, w kolejnym wydajemy... toż pewnie, że rzadko kto ma nieograniczone fundusze i nie musi się liczyć z wydatkami... Ty w tym roku też masz kilka planów, ale w granicach rozsądku, jeśli chodzi o kasę i bardzo dobrze.
niedziela pod Wawą póki co pochmurna, na termometrze -16st. W oczekiwaniu na Maję w ogrodzie idę po drugą kawę...
miłego dnia!
kurcze, zimno masz na tej swojej działce... u mnie dziś rano zaledwie -18st, więc faktycznie chyba wiosna idzie
Ewa, a propos... palisz? ;)
Gosiu, ostatecznie zdecydowałam, że na słupy pergoli puszczę róże Ilse Krohn Superior w towarzystwie powojnika Mikelite... nie mogę się doczekać tej chwili, kiedy będę mogła to wszystko sadzić ;) jak to zrobić, żeby już w pierwszym sezonie rośliny trochę zarosły pergolę? ;)
Małgosiu, no właśnie... to sianie jest zbyt skomplikowane ;) powinno się nasionka siać do gruntu i po krzyku... a tu trzeba tyle zachodu z tą domową uprawą, nie wspominając o braku miejsca ;)
Maju, podzielam to zdanie... zdecydowanie rozsądniej jest zainwestować w remont domu czy renowację ogrodu, niż trzymać kasę w skarpecie... dzięki temu my mamy co robić i jesteśmy szczęśliwsi ciesząc oczy efektami...
Julka, w jednym roku oszczędzamy, w kolejnym wydajemy... toż pewnie, że rzadko kto ma nieograniczone fundusze i nie musi się liczyć z wydatkami... Ty w tym roku też masz kilka planów, ale w granicach rozsądku, jeśli chodzi o kasę i bardzo dobrze.
niedziela pod Wawą póki co pochmurna, na termometrze -16st. W oczekiwaniu na Maję w ogrodzie idę po drugą kawę...
miłego dnia!
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś...Ty przewertowałaś te róże ostatnio ,chciałabym wybrać jakaś długokwitnącą do obrośnięcia łuku , absolutnie nie czerwoną...podpowiesz mi coś
ale te pergolki w Maji w ogrodzie dzisiaj szałowe były co i te krzesełka....
ale te pergolki w Maji w ogrodzie dzisiaj szałowe były co i te krzesełka....
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
AGNIESZKO
Witam
Podziwiam ;:25 ;:25 ;:25
Gratuluję
Sławek
Witam
Podziwiam ;:25 ;:25 ;:25
Gratuluję
Sławek
Sławku, dziękuję za odwiedziny i zapraszam! ale ilość emotikonek wrzuciłeś ;)
Dorotko, podobały mi się również pergole i krzesełka w dzisiejszej Mai - w ogóle sporo fajnych pomysłów można było podpatrzeć w tym odcinku... z różami może coś podpowiem, ale ze mnie żadna specjalistka...
Dorotko, podobały mi się również pergole i krzesełka w dzisiejszej Mai - w ogóle sporo fajnych pomysłów można było podpatrzeć w tym odcinku... z różami może coś podpowiem, ale ze mnie żadna specjalistka...
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
U mnie -9 bylo w nocy ale troche snieg posypal.
Agus, Agus, kupilas te donice? bo cos o przywozce pisalas a ja nie zalapalam A kule ogladalas czy nic nie bylo?
Agus, Agus, kupilas te donice? bo cos o przywozce pisalas a ja nie zalapalam A kule ogladalas czy nic nie bylo?
Juluś, zapowiadają, że prawie w całej Polsce spadnie śnieg - widocznie do Ciebie przyszedł w pierwszej kolejności... rano było u mnie -16st i w zasadzie potraktowałam tę temperaturę jako ocieplenie ;)
po kule jeszcze nie byłam, a donice muszę odebrać w najbliższych dniach... póki jednak mroźno i zimowo to jakoś nie mam ciśnienia, że muszę je mieć już, natychmiast ;)
po kule jeszcze nie byłam, a donice muszę odebrać w najbliższych dniach... póki jednak mroźno i zimowo to jakoś nie mam ciśnienia, że muszę je mieć już, natychmiast ;)
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Jestem strasznie ich ciekawa tz donic jestem ciekawa, uwielbiam donice Ale faktycznie, sadzic nie mozna, to czleka nie cisnie
Zamowilas juz Ilse? ja chyba jednak zrobie w R zamowienie, bo chyba nigdzie Boule de Neige kolo siebie nie dostane. Chociaz jutro jeszcze zadzwonie do tej szkolki co mam jechac w marcu... zapytam moze jakies burbonki maja.
Zamowilas juz Ilse? ja chyba jednak zrobie w R zamowienie, bo chyba nigdzie Boule de Neige kolo siebie nie dostane. Chociaz jutro jeszcze zadzwonie do tej szkolki co mam jechac w marcu... zapytam moze jakies burbonki maja.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Przymroziło, -25, jeszcze nie tragicznie. Nałóg górą, ale jutro wracam do pracy, będzie łatwiej
Julka, mam nadzieję, że Ci się spodobają ja też uwielbiam donice!
Ilse już zamówiłam w R. - na początku marca mają wysyłać, jeśli pogoda pozwoli... zamówiłam też Mikelite
moim zdaniem Boule de Neige zamawiaj i nie czekaj... no chyba, że jutro powiedzą Ci przez tel że mają.
Ewa, grożę Ci paluszkiem i trzymam kciuki nadal, że w końcu się uda! ;) -25st? kurczę, nie odpuszcza...
Ilse już zamówiłam w R. - na początku marca mają wysyłać, jeśli pogoda pozwoli... zamówiłam też Mikelite
moim zdaniem Boule de Neige zamawiaj i nie czekaj... no chyba, że jutro powiedzą Ci przez tel że mają.
Ewa, grożę Ci paluszkiem i trzymam kciuki nadal, że w końcu się uda! ;) -25st? kurczę, nie odpuszcza...