Joasiu,Agatko, Reniu i Andrzejku - dziękuję za odwiedziny
Jo37 pisze:Witaj Robaczku . Prześliczny ten żyłkowany krokus.
Napisz więcej o swoim ogrodzie. Jak dużą przestrzenią
dysponujesz. Jakie rośliny lubisz.
Dzięki Joasiu, uwielbiam krokusiki, są takie urocze! I nigdy nie jestem do końca pewna jakie będą mieć kolorki, dlatego lubię ten moment oczekiwania jak wynurzają się na powierzchnię
Nasza działeczka ma prawie 1000 metrów, na niej usytuowany jest domek więc "zielonego" jest mniej więcej 600 m. Na początku, (jak to zwykle bywa), powstał trawnik i rabaty z iglakami, żeby osłonić działkę od strony sąsiadów. Moja lepsza połówka lubi iglaczki i zajmuje się trawnikiem, ale gdy ja zapałałam bezgraniczną miłością do kwiatów, zaraziłam Go na tyle, że pomaga sadzic i nawet sam kupuje rośliny

Od 2 lat systematycznie przybywa krzewów i kwiatów, bo oboje lubimy gdy wszystko wokół kwitnie :P Kolory dominujące na rabatach to błękity, fiolety i róże, ale nie brakuje też innych odcieni. Zaczęło sie od cebulek bez których nie wyobrażam sobie wiosny, potem kwitnące krzewy, byliny, powojniki, róże, w tym roku po raz pierwszy sadziłam lilie... Podoba mi się wiele kwiatów i za każdym razem gdy coś wypatrzę w Waszych pięknych ogrodach, to chciałabym od razu mieć te wszystkie cuda u siebie
A tymczasem mam plan na ograniczanie trawnika i nowe rabaty, które mam nadzieje powstaną, z Waszą pomocą
Jeżeli wątek nie będzie "sierocy"

będę Was po trochu oprowadzać...
agatka123 pisze:Witam rodaczkę z Wielkopolski

Witaj Agatko! W Wielkopolsce jestem w zasadzie od 3 lat, więc taka przyszywana ze mnie rodaczka ;-) Pochodzę z Krakowa
reniuniek pisze:Kasiu ,śliczne zwiastuny wiosny pokazałaś
Czekamy na więcej fotek

Reniu, jeśli Ci się podoba, to zaraz będzie wiecej!