Domowe Kasi
Re: Domowe Kasi
śliczne kwiaty, aż mi gały wyszły na storczyka w kolorze łososiowym z pierwszej strony
a dzbanecznik przepiękny za niedługo zacznę na niego chorować
-
- 1000p
- Od: 30 maja 2011, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kasiuniu
Hojka i cissus piękne
Kaktusiki chodź klujące też mają swój czar w sobie
Hojka i cissus piękne
Kaktusiki chodź klujące też mają swój czar w sobie
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
- fiskomp
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Kasiu nic się nie martw Stefankowi nic nie jest, ja też w zeszłym roku kupiłam w styczniu przekwitnietego i oklapłego Stefanka, bardzo szybko odzyskał siły kwitł na poczatku maja w tym samym roku, a był przeceniony o 70%.
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka
Pozdrawiam - Baśka
- kasiuta74
- 500p
- Od: 1 sty 2012, o 21:21
Stokrotkaniu-Dzięki Rok temu cissusa przyniosła koleżanka w opłakanym stanie.Przesadziłam,postawiłam przy oknie i odzyskał siły.
Agucho-ta hojka też teraz słabo rośnie,mam nadzieję ,że na wiosnę ruszy
Viedzmo- dziękuję w imieniu łososiowego oraz innych kwiatuszków Ja zaczełam chorować na dzbanecznika jak zobaczyłam na wystawie kwiatów piękny okaz z wielkimi dzbankami. To było jakieś 2-3 lata temu więc się trochę zeszło
Adasiu-Dzięki Kaktusy lubię ale oglądać u innych
fiskomp- Dzięki Jak ja lubię czytać jak zmarnowane,przesuszone,przecenione kwiaty odzyskują siły Tutaj to była moja wina bo Stefanka podsuszyłam. Stoi na parapecie to od dołu ma gorąco,muszę uważać. Jak się napił to już listki ma ładne
Nolinka też ma chyba za sucho bo końcówki ma podsuszone jak radzicie ? poobcinać?
Agucho-ta hojka też teraz słabo rośnie,mam nadzieję ,że na wiosnę ruszy
Viedzmo- dziękuję w imieniu łososiowego oraz innych kwiatuszków Ja zaczełam chorować na dzbanecznika jak zobaczyłam na wystawie kwiatów piękny okaz z wielkimi dzbankami. To było jakieś 2-3 lata temu więc się trochę zeszło
Adasiu-Dzięki Kaktusy lubię ale oglądać u innych
fiskomp- Dzięki Jak ja lubię czytać jak zmarnowane,przesuszone,przecenione kwiaty odzyskują siły Tutaj to była moja wina bo Stefanka podsuszyłam. Stoi na parapecie to od dołu ma gorąco,muszę uważać. Jak się napił to już listki ma ładne
Nolinka też ma chyba za sucho bo końcówki ma podsuszone jak radzicie ? poobcinać?
-
- 1000p
- Kontakt:
Kasiu
Piękna nolina
Piękna nolina
Moje roślinki:
Piękna hoja. Też mam z tego gatunku ale coś jej nie odpowiada u mnie chyba, bo odkąd jest u mnei nie chce rosnąć.Już nie mam do niej sił.
- kasiuta74
- 500p
Adasiu dzięki za pochwały
Filigranowa27 może potrzebuje więcej czasu np. mój zamio po dwóch latach wypuścił młode a już go miałam komuś oddać bo stał jak zaczarowany
A to mój drugi ficus.Trochę się ogołocił.
A to kwiatowy " szkodnik "
ta róża w ogóle nie pachnie
różyczka na wiosnę zostanie wyeksmitowana do ogródka( jak dożyje)
Filigranowa27 może potrzebuje więcej czasu np. mój zamio po dwóch latach wypuścił młode a już go miałam komuś oddać bo stał jak zaczarowany
A to mój drugi ficus.Trochę się ogołocił.
A to kwiatowy " szkodnik "
ta róża w ogóle nie pachnie
różyczka na wiosnę zostanie wyeksmitowana do ogródka( jak dożyje)
- fiskomp
Bardzo ładny benek i wcale nie jest taki ogołocony, mój też teraz sieje liśćmi na potęgę, ale zaraz w kwietniu bedzie mały busz...
Pozdrawiam - Baśka
Pozdrawiam - Baśka
-
- 1000p
- Kontakt:
Kasiu
A może wrzuć do podstawki perlitu i wlej wody połóż na kamyki doniczkę z noliną i woda będzie parować a końce może przestaną usychać.
Piękny fikus
Widzę u ciebie Kasiu na ścianie ładną tapetę
A może wrzuć do podstawki perlitu i wlej wody połóż na kamyki doniczkę z noliną i woda będzie parować a końce może przestaną usychać.
Piękny fikus
Widzę u ciebie Kasiu na ścianie ładną tapetę
Moje roślinki:
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
hoja i cissus prześliczne ;)
Rzeczywiście może nolina ma za małą wilgotność wokół siebie? A może jakieś szklane wazony z wodą ( na przykład z ozdobnymi żelowymi kulkami) by pomogły?
Rzeczywiście może nolina ma za małą wilgotność wokół siebie? A może jakieś szklane wazony z wodą ( na przykład z ozdobnymi żelowymi kulkami) by pomogły?
- kasiuta74
- 500p
Basiu oj jest jest tylko tak bardziej od środka pogubił dlatego może na fotce nie widać
Adasiu tapeta to moje dzieło oczywiście motyw kwiatowy-róże które uwielbiam.Jest przyklejona tylko we wnęce żeby nie było zbyt przytłaczająco.
Justynko Dziękuję za pochwały
Kochani macie rację co do noliny.Dzięki Już poobcinałam suche końcówki a wieczorem postawię na kamieniach a potem coś może jeszcze wykombinuje
Wyszperałam fotę dzbanków z wystawy
Adasiu tapeta to moje dzieło oczywiście motyw kwiatowy-róże które uwielbiam.Jest przyklejona tylko we wnęce żeby nie było zbyt przytłaczająco.
Justynko Dziękuję za pochwały
Kochani macie rację co do noliny.Dzięki Już poobcinałam suche końcówki a wieczorem postawię na kamieniach a potem coś może jeszcze wykombinuje
Wyszperałam fotę dzbanków z wystawy
- fiskomp
Kasiu fajne te dzbanki, lubię chodzić na takie wystawy, zawsze coś ciekawego można zobaczyć i kupić
Pozdrawiam - Baśka
Pozdrawiam - Baśka
- kasiuta74
- 500p
Ja też bardzo lubię To była wystawa "zieleń to życie" i oczywiście pod koniec można było kupić kwiaty.Pojechałam tam z mamą bo ona też "kwiatkowa". Zostawiłyśmy samochód w domu żeby nie przesadzić z zakupami a właściwie tylko pooglądać a finał był taki że ledwo się z kwiatami do autobusu zapakowałyśmy .