Kolekcja PUMKI
- echinopsis
- 200p
- Od: 2 mar 2011, o 21:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolekcja PUMKI
Witam
Piękna kolekcja Agaw.Przeglądam zdjęcia i nie mogę się napatrzeć;)Czy nie mają państwo problemu z utratą przebarwień u A.titanota(MEDIO PICTA)?. Moja co roku wydaje się bardziej zielona.Ja również sprowadziłem sobie dwie rośliny A.victoriae-reginae albo marginata i ukorzeniam je na podgrzewanym parapecie.
Pozdrawiam serdecznie.
Piękna kolekcja Agaw.Przeglądam zdjęcia i nie mogę się napatrzeć;)Czy nie mają państwo problemu z utratą przebarwień u A.titanota(MEDIO PICTA)?. Moja co roku wydaje się bardziej zielona.Ja również sprowadziłem sobie dwie rośliny A.victoriae-reginae albo marginata i ukorzeniam je na podgrzewanym parapecie.
Pozdrawiam serdecznie.
- PUMKA
- 500p
- Od: 16 sty 2009, o 10:25
- Kontakt:
Rzeczywiście " kolorowe"odmiany agaw potrzebują dużej ilości światła do utrzymania prawidłowego wybarwienia. U nas w okresie zimy lekko tracą na intensywności kolorów, dopiero gdy są wystawione na zewnątrz ( jak pozwoli aura od końca kwietnia ) nabierają wigoru i kolorków ... ale to też cecha indywidualna każdej rośliny
- PUMKA
- 500p
- Od: 16 sty 2009, o 10:25
- Kontakt:
echinopsis pisze: Ja również sprowadziłem sobie dwie rośliny A.victoriae-reginae albo marginata i ukorzeniam je na podgrzewanym parapecie.
Pozdrawiam serdecznie.
Trzymam kciuki ! to wyjątkowo kapryśna Reginka...
- xipe
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sie 2007, o 11:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Czyli UV im służy na lepsze wybarwienie?PUMKA pisze:Rzeczywiście " kolorowe"odmiany agaw potrzebują dużej ilości światła do utrzymania prawidłowego wybarwienia. U nas w okresie zimy lekko tracą na intensywności kolorów, dopiero gdy są wystawione na zewnątrz ( jak pozwoli aura od końca kwietnia ) nabierają wigoru i kolorków ... ale to też cecha indywidualna każdej rośliny
- chaveiro
- Od: 26 sie 2011, o 17:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam, i tutaj też zostawię ślad po sobie bardzo ładna kolekcja agaw jak i pozostałych sukulentów, czy w naszym kraju jest możliwość zaopatrzenia się w jakieś kompaktowe niezbyt duże a ładne agawy? Byłyby świetnym prezentem dla mojej chrzestnej, której padły dwie dość spore agawy (jedna "zwykła" i dwie wariegaty)
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 12 lip 2012, o 16:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam!!!Mam plumerie tylko nie do końca wiem jak sie nią zajmować!!Rosnie jak szalona nawożę ją, jakgdzies przeczytałam co 15 dni nawozem do kaktusów tylko dwa liście mi przyżółkły nie wiem o co jej chodzi jestw słonecznym miejscu podlewam ją myslę odpowiednio do instrukcji jakie wyczytałam. Samanie wiem!!!:(
- eikoden
- Od: 12 kwie 2011, o 14:22
Piękna kolekcja, a to sedum i jeszcze kwitnie...... agawy......
Chętnie się na coś wymienię... i zapraszam do mnie
Chętnie się na coś wymienię... i zapraszam do mnie
Pumko - gratuluję Tobie i mężowi przepięknej kolekcji. Zazdroszczę - rośliny są imponujące, prawdziwe okazy. Mój faworyt to sedum.
Pozdrawiam
Bogusia
Pozdrawiam
Bogusia