Kolekcja PUMKI

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
echinopsis
200p
200p
Od: 2 mar 2011, o 21:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolekcja PUMKI

Post »

Witam
Piękna kolekcja Agaw.Przeglądam zdjęcia i nie mogę się napatrzeć;)Czy nie mają państwo problemu z utratą przebarwień u A.titanota(MEDIO PICTA)?. Moja co roku wydaje się bardziej zielona.Ja również sprowadziłem sobie dwie rośliny A.victoriae-reginae albo marginata i ukorzeniam je na podgrzewanym parapecie.
Pozdrawiam serdecznie. ;:3
Awatar użytkownika
mgr_
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2010, o 18:37

Post »

Zbiór agaw naprawdę pokaźny, a co najważniejsze wyjątkowy - bardzo mi się podobają ;:108
Pozdrawiam
Marek
Sukulenty zwyczajne i niezwyczajne part 1 part 2
Awatar użytkownika
PUMKA
500p
500p
Od: 16 sty 2009, o 10:25
Kontakt:

Post »

Rzeczywiście " kolorowe"odmiany agaw potrzebują dużej ilości światła do utrzymania prawidłowego wybarwienia. U nas w okresie zimy lekko tracą na intensywności kolorów, dopiero gdy są wystawione na zewnątrz ( jak pozwoli aura od końca kwietnia ) nabierają wigoru i kolorków ... ale to też cecha indywidualna każdej rośliny :roll:
Awatar użytkownika
PUMKA
500p
500p
Od: 16 sty 2009, o 10:25
Kontakt:

Post »

echinopsis pisze: Ja również sprowadziłem sobie dwie rośliny A.victoriae-reginae albo marginata i ukorzeniam je na podgrzewanym parapecie.
Pozdrawiam serdecznie. ;:3

Trzymam kciuki ! to wyjątkowo kapryśna Reginka... :uszy
Awatar użytkownika
xipe
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2007, o 11:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

PUMKA pisze:Rzeczywiście " kolorowe"odmiany agaw potrzebują dużej ilości światła do utrzymania prawidłowego wybarwienia. U nas w okresie zimy lekko tracą na intensywności kolorów, dopiero gdy są wystawione na zewnątrz ( jak pozwoli aura od końca kwietnia ) nabierają wigoru i kolorków ... ale to też cecha indywidualna każdej rośliny :roll:
Czyli UV im służy na lepsze wybarwienie?
Awatar użytkownika
chaveiro
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2011, o 17:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam, i tutaj też zostawię ślad po sobie :wink: bardzo ładna kolekcja agaw jak i pozostałych sukulentów, czy w naszym kraju jest możliwość zaopatrzenia się w jakieś kompaktowe niezbyt duże a ładne agawy? Byłyby świetnym prezentem dla mojej chrzestnej, której padły dwie dość spore agawy (jedna "zwykła" i dwie wariegaty)
Witam w kolekcji kaktusów i sukulentów - mój wątek
Mariusz "Chaveiro"
gusia12040
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 12 lip 2012, o 16:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam!!!Mam plumerie tylko nie do końca wiem jak sie nią zajmować!!Rosnie jak szalona nawożę ją, jakgdzies przeczytałam co 15 dni nawozem do kaktusów tylko dwa liście mi przyżółkły nie wiem o co jej chodzi jestw słonecznym miejscu podlewam ją myslę odpowiednio do instrukcji jakie wyczytałam. Samanie wiem!!!:(
Awatar użytkownika
eikoden
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2011, o 14:22

Post »

Piękna kolekcja, a to sedum i jeszcze kwitnie...... agawy...... ;:152 ;:152 ;:152 ;:152 ;:152 ;:152 ;:152 ;:152 ;:152 ;:152 ;:152 ;:152 ;:152 ;:152 ;:152
Chętnie się na coś wymienię... i zapraszam do mnie :wink:
chiara
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 3 mar 2013, o 14:56

Post »

Pumko - gratuluję Tobie i mężowi przepięknej kolekcji. Zazdroszczę - rośliny są imponujące, prawdziwe okazy. Mój faworyt to sedum.

Pozdrawiam
Bogusia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”