Ogródek chatte - cz. 11, druga część lata i jesień ...
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek chatte - cz. 11, druga część lata i jesień ...
Ewulku, koniec z czerwcem, bo więcej zdjęć z tego miesiąca, co by sie do pokazania nadawały, nie mam! Ale znajdzie sie jeszcze coś z lipca, sierpnia ... To też piękne miesiące, choć u mnie zaczynają wtedy już atakować różne choróbska
Grażynko, faktycznie ogryzione Tak, to łoboda
Na szczęście mam też zdjęcia łobody nie ogryzionej Pokażę, ale może jutro
Grażynko, faktycznie ogryzione Tak, to łoboda
Na szczęście mam też zdjęcia łobody nie ogryzionej Pokażę, ale może jutro
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
No właśnie tak myślałam.
Nasiona jakie dostałam od Ciebie pięknie wzeszły ale potem jak zaczęło padać za trzy dni już nic nie było.
Wszystko pożarły mi wtedy ślimaki.
Nasiona jakie dostałam od Ciebie pięknie wzeszły ale potem jak zaczęło padać za trzy dni już nic nie było.
Wszystko pożarły mi wtedy ślimaki.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
A ja chcę jeszcze takiego czerwca trochę
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Łoboda fajne sie czerwieni . Nigdy nie wiedziałam jak to to się nazywa ,ale dzięki Tobie już wiem . Poznałam dużo nazw roslin ,o których nie miałam nawet pojęcia Izulko
Ech Iza ... skąd u Ciebie wspomnień mych czar ... i te maki tak czerwone ... Cudnie ! Tak jest cudnie :):)
Izuniu w twojej ziemi dobrze się kopie wystarczy tylko lekkie podłożenie łopata i roślina na zewnątrz, ale wiem ile masz z kolei problemu gdy jest susza.życzę Ci by to już był koniec formowania.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ZAPOWIADAJĄ jeszcze 19 st na dziś. Kiedy to się skończy.Śniegu mało napadało
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- chatte
- Przyjaciel Forum
Grażynko, nie poddawaj się! Łoboda to łatwa w uprawie roslina. Masz jeszcze nasiona? Jak nie, to Ci doslę. Wysiej wszystkie. Wszystkich chyba nie dadzą rady zeżreć slimaki?
Aniu, czerwca już nie będzie, bo zdjęć brak Ale będzie coś z lata, tylko nie dziś.
Jadziulku, jak zarejestrowałam się na forum, to myslałam, że znam trochę roslin, ale w krótkim czasie przekonałam się, że prawie nic nie znam Cały czas sie uczę i poznaję nowe rosliny, jak pewnie większość amatorów, którzy się tu znaleźli
Witaj Grzesiu!
Widzisz, zima zrównała nas wszystkich: i ci co mają ogród "przy sobie" na co dzień i ci co mogą go odwiedzać tylko od święta, wszyscy teraz mogą jedynie wspominać ...
Ale przyjdą dla wszystkich lepsze czasy ;)
Danusiu, wykopuje się rosliny lekko, ale jak trzeba posadzić, to już lekko nie jest. Wykopać i wywieźć 1-2 wiadra piasku, namieszać i przywieźć ziemiogliny i wiadro obornika, że nie wspomnę o noszeniiu wody do podlania. To zajmuje mnóstwo czasu i sporo sił. Najbardziej martwię sie właśnie o czas
Dziękuję za zyczenia Oby sie spełniły
Tosiu, u mnie napadało tyle, co kot napłakał, ale w ogródku została warstwa sniegu, więc łyso nie jest.
Aniu, czerwca już nie będzie, bo zdjęć brak Ale będzie coś z lata, tylko nie dziś.
Jadziulku, jak zarejestrowałam się na forum, to myslałam, że znam trochę roslin, ale w krótkim czasie przekonałam się, że prawie nic nie znam Cały czas sie uczę i poznaję nowe rosliny, jak pewnie większość amatorów, którzy się tu znaleźli
Witaj Grzesiu!
Widzisz, zima zrównała nas wszystkich: i ci co mają ogród "przy sobie" na co dzień i ci co mogą go odwiedzać tylko od święta, wszyscy teraz mogą jedynie wspominać ...
Ale przyjdą dla wszystkich lepsze czasy ;)
Danusiu, wykopuje się rosliny lekko, ale jak trzeba posadzić, to już lekko nie jest. Wykopać i wywieźć 1-2 wiadra piasku, namieszać i przywieźć ziemiogliny i wiadro obornika, że nie wspomnę o noszeniiu wody do podlania. To zajmuje mnóstwo czasu i sporo sił. Najbardziej martwię sie właśnie o czas
Dziękuję za zyczenia Oby sie spełniły
Tosiu, u mnie napadało tyle, co kot napłakał, ale w ogródku została warstwa sniegu, więc łyso nie jest.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak patrzy się na Twoje zdjęcia, to naprawdę chce się rzec: "czarodziejko" Gdyby nie Twój upór i ogromny wysiłek, roślny nie byłyby tak bujne, kwieciste, a wiele z nich pewnie wcale by nie chciało rosnąć na Twojej piaszczystej glebie. Szacunek
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Łał! Jakie piękne, kwieciste łąki! W sam raz dla nas, zmęczonych już bielą za oknem.
Łobodę też wszystkim polecam (zresztą z nasion od Gospodyni ) - jest bezproblemowa,
sama się rozsiewa (ale nie ma problemu, żeby to kontrolować) i jest mocnym, kolorowym
akcentem w ogrodzie.
Izuniu, widzę, że oczko jest już dojrzałym akwenem - świetnie wygląda!
Łobodę też wszystkim polecam (zresztą z nasion od Gospodyni ) - jest bezproblemowa,
sama się rozsiewa (ale nie ma problemu, żeby to kontrolować) i jest mocnym, kolorowym
akcentem w ogrodzie.
Izuniu, widzę, że oczko jest już dojrzałym akwenem - świetnie wygląda!
Pozdrawiam serdecznie
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Izuś właśnie wtedy wszystkie wysiałam licząc na mnogość wschodów większą od możliwości ślimaków.
Niestety się przeliczyłam.
Ale w tym roku będzie chyba już mało ślimaków bo wojnę z nimi wygrałam chyba Nemaslugiem czyli nicieniami.
W zeszłym roku było ich dużo mniej a w tym sądzę, że po takich mrozach bez śniegu powinno ich być już znacznie mniej.
Niestety się przeliczyłam.
Ale w tym roku będzie chyba już mało ślimaków bo wojnę z nimi wygrałam chyba Nemaslugiem czyli nicieniami.
W zeszłym roku było ich dużo mniej a w tym sądzę, że po takich mrozach bez śniegu powinno ich być już znacznie mniej.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
Podejrzewam, że masz całkowitą rację. Był taki jeden rok ( jeszcze nie miałam tylu roslin), kiedyJacekP pisze:Jak patrzy się na Twoje zdjęcia, to naprawdę chce się rzec: "czarodziejko" Gdyby nie Twój upór i ogromny wysiłek, roślny nie byłyby tak bujne, kwieciste, a wiele z nich pewnie wcale by nie chciało rosnąć na Twojej piaszczystej glebie
nie nawoziłam i niewiele podlewałam. Na skutki nie trzeba było czekać długo, a były załamujące.
Prawie wszystkie rosliny więdły i usychały, zapanowała plaga chorób. Gdybym tak chciała prowadzić ogród, to rosłaby w nim tylko lawenda, nachyłek okółkowy i gipsówka
Cóż, bez pracy nie ma kołaczy
Jadzieńko, oczko ma swoje dni świetności i ... powiedzmy gorsze dni ;) No, ale tymi gorszymi raczej się chwalić nie będę
Grażynko, skoro plaga slimaków się zmniejszyła, to znaczy że możesz posadzić trochę rpoślin, które dotąd te potwory Ci zjadały
Zatem wyślę Ci nasiona łobody!
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Grażynko jestem ciekawa czy nicienie na prawdę zdają egzamin ślimakowy . Byłabym skłonna wydać te pieniądze ,zeby się ich raz na zawsze pozbyć bez użycia chemii. Oglądałam ,ze preparat do tanich nie należy . No to Izulko teraz kolej na czerwiec ,lipiec i sierpień . Akuratnie do wiosny wystarczy a potem juz tylko real