Canna - Paciorecznik przechowywanie,dzielenie karp
-
- 200p
- Od: 28 mar 2009, o 10:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Canna - Paciorecznik czy odbije wiosną?
W jaki sposób canny koniecznie muszą być przechowywane ?? Nie można ich wykopać z ziemi a później wsadzić do donic tak żeby przez zimę nawet z liśćmi sobie stały np w piwnicy w temp 10 C ? Czy przechowywanie karp "na sucho" wynika po prostu z oszczędności miejsca czy nie zakwitną bez takiego przygotowania ?
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Canna-Paciorecznik cz.5
To był męczący tydzień. Wykopywanie, przesadzanie,sadzenie to codzienne czynności minionego tygodnia..
Wczoraj początek wykopywanie kann. 30 karp zapakowanych w worki stoi w garażu. Nowa metoda przechowania u mnie. Przytrzymam w garaży do większych mrozów później zabiorę do podpiwniczenia.
Wczoraj początek wykopywanie kann. 30 karp zapakowanych w worki stoi w garażu. Nowa metoda przechowania u mnie. Przytrzymam w garaży do większych mrozów później zabiorę do podpiwniczenia.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Canna-Paciorecznik cz.5
Ja wykopałam dzisiaj moje canny bo przymrozek robił już swoje na liściach, pięknie urosły. Ziemia która nie odleciała zostawiłam i ścięłam górę. Teraz czekam aż się wysuszą i spróbuję z trocinami.

-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 25 sie 2022, o 20:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak podzielić karpę kanny?
Rok temu dostałam kannę, miała jeden pęd.Zimę przetrwała w piwnicy w donicy.W tym roku ma 9 pędów, kwitnie i wygląda pięknie.Jak ją przechować, aby nie zmarnować?Chyba trzeba będzie ją podzielić, ale jak? 

- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Canna - Paciorecznik przechowywanie,dzielenie karp

U mnie po wykopaniu zimują z bryłą ziemi a te co rosną w donicach to w nich zimują i te najlepiej się przechowują.
Dziele dopiero na wiosnę. Powodzenia.