Siew, rosada,pikowanie cz.1
-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r.
Ok w takim razie posieje1 marca by rosły w gruncie, a żeby rosły w tunelu to też 1 marca mam wysiać tego ożarowskiego?
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Elizko wysiej sobie kontrolnie kilkanaście sztuk 15 lutego-zobaczysz jaka rożnica,bedziesz miała własne doświadczenia z terminem wysiewu rozsady
-
- 1000p
- Kontakt:
Oki, dziękuje Ci bardzo
A miał ktoś może tego.... "pomidor wysoki czereśniowy - pokusa" ta odmiana ma takie małe pomidorki
A miał ktoś może tego.... "pomidor wysoki czereśniowy - pokusa" ta odmiana ma takie małe pomidorki
-
- 1000p
Elizko z czereśniowych wysiewam co roku: Pokusę,Cytrynka groniastego,Maskotkę,Koralika,Vilmę,Yellow Pear Shaped,Malinowy kapturek,Ola polka
-
- 1000p
- Kontakt:
i też 1 marca siejesz? i sadzisz też do gruntu czy do tunelu?
-
- 1000p
Do gruntu-sadzę ok10 maja
- Suppa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
1 marca to moim zdaniem za wcześnie do gruntu, potem wyrośnięte sadzonki żółkną i cierpią przed wysadzaniem z powodu braku podłoża. Ja do gruntu wysiewam między 25 a 30 marca
Pozdrawiam, Maciek.
Dodajmy do tego postu zdanie: "Następnie codziennie wieczorem biegam na działkę i przykrywam a rano znowu bieg i odkrywanie, jak kiedyś zapomniałam przykryć, to sadzonki kupione na targu sadziłam ponownie po 20 maja.Marzenka79 pisze:Do gruntu-sadzę ok10 maja
Pozdr
Dokładnie. A na pewno nie wcześniej niż 15 marzec.Suppa pisze:1 marca to moim zdaniem za wcześnie do gruntu, potem wyrośnięte sadzonki żółkną i cierpią przed wysadzaniem z powodu braku podłoża. Ja do gruntu wysiewam między 25 a 30 marca
Jak kogoś swędzi ręka do siewu, to proponuję cofnąć się o rok i poczytać i pooglądać jakie perypetie z rozsadami mieli forumowicze przy wczesnym siewie. Wybiegnięte, niedożywione i rachityczne roślinki. Z tego na pewno nie będzie wcześniejszych plonów o ile w ogóle.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Chyba trochę przesadzacie.
Moje były ładne :P , a siałam też wcześnie. Aaaa i ja dodam do mojego postu: biegałam codziennie rano i wieczorem - przykrywanie i odkrywanie i korona z głowy mi od tego nie spadła.
A pomidory mi się za to odwdzięczyły plonem.
Moje były ładne :P , a siałam też wcześnie. Aaaa i ja dodam do mojego postu: biegałam codziennie rano i wieczorem - przykrywanie i odkrywanie i korona z głowy mi od tego nie spadła.
A pomidory mi się za to odwdzięczyły plonem.
Miejże litość Kasiu . I dekada lutego to nie jest termin siewu pomidorów czy papryki do gruntu. Nawet do nieogrzewanego foliaka za wcześnie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Dagmara
- 200p
- Od: 24 mar 2010, o 18:11
Ale do ogrzewanego TAK. Kasencja już pisała wcześniej, że w ubiegłym roku dogrzewała tunel.
Gdy człowiek stawia sobie granice tego co zrobi, stawia sobie też granice tego co może zrobić .
No do gruntu to za wcześnie, niech będzie . Ale do foliaka już spokojnie można ( według mnie ).forumowicz pisze:Miejże litość Kasiu .