Domowy zielnik - fotorelacja ;)
- mniodkowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Domowy zielnik - fotorelacja ;)
szczypiorek ma na szczęście to do siebie, że odrasta więc na kanapkę jeszcze będzie
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Cebula fascynująca - podobnie jak cała fotorelacja! Od paru dni noszę się z zamiarem posiania czegoś - i już wiem dzięki Tobie co Notatki porobione, teraz tylko wyprawa do sklepu i do piwnicy przeglądnąć doniczki. A cebulę to zaraz jakąś sobie do czegoś szklanego "posadzę"
Natomiast ja bardzo lubię natkę pietruszki i hoduję sobie z pietruszki korzeniowej. Ucina się jej główkę (tak z 1 cm) i kładzie się na spodeczku na którym jest trochę wody a po paru dniach już pojawia się zieleninka na górze - polecam
Natomiast ja bardzo lubię natkę pietruszki i hoduję sobie z pietruszki korzeniowej. Ucina się jej główkę (tak z 1 cm) i kładzie się na spodeczku na którym jest trochę wody a po paru dniach już pojawia się zieleninka na górze - polecam
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
trochę nie skumałam z tą pietruszką chyba w takim razie trzeba kupić jakiś taki mały ten korzeń co?? bo ja to wybieram do gotowania zawsze takie większe, grubsze , od razu pomyślało mi się, że jak położę go w wodzie to mi zgnije... więc może postawić...? albo posadzić jak cebulę...? nawet w ziemi...
tak czy siak pojęcia nie miałam, że z korzenia pietruszki urosłaby zielenina, sama nie wiem czemu muszę spróbować tylko najpierw poczekam aż zakumam dokładnie co uczynić
tak czy siak pojęcia nie miałam, że z korzenia pietruszki urosłaby zielenina, sama nie wiem czemu muszę spróbować tylko najpierw poczekam aż zakumam dokładnie co uczynić
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
mniodkowa ja też na początku nie skumałam dopóty nie zobaczyłam zdjęcia w wątku Anankee.
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O matuchno dziewczyny, moja mama robiła to z pietruszką jeszcze jak chodziłam do podstawówki. trzeba obciąć czubek, ten z którego wyrastałaby natka, a który i tak się odcina robiąc zupę i włożyć na spodek z wodą. Moja mama używała przykrywki od weka. Czubek może może mieć nawet mniej niż centymetr.
- meandrzejew
- 500p
- Od: 28 sie 2011, o 08:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Stokrotko, parapecik ziołowy wyglądał super, nie ma to jak świeże ziółka. Porozglądam się w sklepie za nasionami bazylii i szczypiorku. Mam cebulę wsadzoną na słoik z wodą i na razie, czyli ok. od 2 tygodni, wypuszcza tylko korzenie. poczekam jeszcze trochę, może wypuszczanie szczypioru trwa dłużej. Wsadziłam natomiast do kubeczka z ziemią ząbek czosnku - wypuszczał już zieloną czuprynkę . Przejrzę lodówkę, może się ostała pietruszka i wypróbuję metodę Anankee.
- milkicja
- Od: 6 kwie 2010, o 18:19
Mój szczypiorek też już 2 razy obcinałam, pyszności. Teraz wypróbuje pietruszkę. Jeszcze nigdy nie hodowałam w ten sposób zieleniny.
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Myślę, że cel, który sobie wyznaczyłam ( stworzyć ziołowy parapet ) na początku tego wątku został osiągnięty.
Mam również nadzieję, że wątek okaże się przydatny dla innych początkujących.
Małe podsumowanie tego co tu się m.in działo:
Dziękuję wszystkim za cenne sugestie oraz pochwały.
Proszę moderatora o zamknięcie wątku.