Pokochałam storczyki ale..

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mariusz3357
1000p
1000p
Od: 10 paź 2011, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pokochałam storczyki ale..

Post »

Gratuluje pędzika na na miniaturce...! 8-)
Pozdrawiam Mariusz3357
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Rosarita, przywitam się najpierw ładnie w Twoim wątku. Twoje ostatnie nabytki są prześliczne!

Co do reanimka, to trzymam kciuki, żeby udało się z nim wyjść na prostą. Czy Ty go nadal trzymasz w tej folii?
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
marzenkaa
100p
100p
Od: 23 lis 2011, o 20:01

Post »

można wiedzieć po ile kupujecie takie miniaturki w ceramicznych osłonkach? ja widywałam takie tylko w plastikowych normalnych doniczkach
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Od: 9 gru 2011, o 15:07
Kontakt:

Post »

Mariusz3357 - śliczne dzięki, tylko że na razie nie widzę żeby rósł.

marzenkaa - czasami udaje się kupić. ja mam z Obi i z Kauflandu. Ja te małe z białymi osłonkami kupiłam po 18 zł.

Mala_MI - witaj :wit Ostatnio zaczęły mi się podobać takie maluchy. Czekam tylko aż przekwitną, nadejdzie marzec i je przesadzę do zwykłego podłoża, bo nie mam wyczucia co do mchu w którym są posadzone i zdarzało się, że wcześniejsze miniaturki po prostu po przelewałam.

A co do reanimka, to tak, nadal go trzymam w namiocie, ale ponieważ storczyk stracił trochę liści kosztem młodego to kwiatek zrobił się mniejszy więc i worek zmniejszyłam o połowę. Wietrze go codziennie i na razie jakoś się wciąż dobrze trzyma (odpukać w niemalowane...:) ) A to jego fotka z dzisiejszego dnia

Obrazek
x-xm-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 9 cze 2006, o 21:28

Post »

ooo jakby się wybudza ze śpiączki :D Pięknie o niego dbasz, naprawdę jesteś dzielna mądra i cierpliwa ;:63.

Powodzenie i ... tfu tfu przez lewe ramię :D
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Kontakt:

Post »

Ech... łatwo mi nie jest a jak teraz listek już tak nie rośnie w oczach jak na początku to strasznie mi się to wszystko wlecze, no ale dziękuje... staram się żeby mu było dobrze. Cieszę się, że ci się podoba. Ja też jestem happy, bo wszystko zmierza w dobrym kierunku. ;:33
Awatar użytkownika
dzika
500p
500p
Od: 17 lut 2012, o 21:43

Post »

Witaj :) Piękne masz te miniaturki. Dzisiaj w OBI widziałam podobne. Nawet miałam już dwie w ręce, ale zrezygnowałam. Mam jedną i rośnie jakby się jej nie chciało. Jakoś nie mam do miniaturek ręki. Trzymam kciuki za Twoje :D
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit śliczne te miniaturki,może i ja się porozglódam za takimi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Wpadłam w odwiedziny i widzę same śliczne storczyki. Miniaturki cudne. życzę powodzenia w reanimacji Phal.
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Kontakt:

Post »

Dzika, Oksi, Śnieżka witajcie :wit i dziękuje za odwiedzinki i tak miłe słowa. ;:196

Większość miniaturek niestety już przekwitła. Został mi tylko jeden kwitnący a reanimek nadal jest w dobrej kondycji co mnie bardzo cieszy. ;:108
Mam jeszcze jednego reanimka - miniaturkę o białych kwiatach i z początku spisałam ją na stratę, ale powiedziałam sobie - co tam mi szkodzi, też założę mu worek i teraz nie żałuję, bo po 3 tyg. wypuścił listka chociaż nie ma żadnych korzeni. :tan

A to dowód :)

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

No to super, że i drugiemu ma się na lepsze. Widać masz dobrą rękę do leczenia. Mnie nie udało się nic reanimować, a raczej odwrotnie.
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Kontakt:

Post »

Śnieżko - bardzo dziękuje. Pierwszy raz reanimuje storczyki i cieszę się jak ktoś tak mówi jak ty. ;:196 Byle tylko na tych listkach się nie skończyło, bo czasami zaglądam do keramzytu i nie widzę żadnych zalążków korzeni, ale może na to jeszcze przyjdzie czas. :(

A dzisiaj w Obi kupiła sobie na pocieszenie falenopsisa na którego już od dawna choruje czyli białego z fioletową ważką i jeszcze jedną miniaturkę :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mariusz3357
1000p
1000p

Post »

Super nowe nabytki...(U mnie w obi też jest świeża dostawa storczyków np vanda,cymbidium)...
Pozdrawiam Mariusz3357
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Kontakt:

Post »

Tak, w obi jest tego sporo, ale większość to aż żal patrzeć w jakim są okropnym stanie. Człowiek stoi przy tych storczykach i zastanawia się czy kupić jakiś, czy czasem już nie są zainfekowane jakąś chorobą.
Awatar użytkownika
Mariusz3357
1000p
1000p

Post »

Czasami w obi dają takie biedaki za spore pieniądze.U mnie vandy są po 140zl,mam nadzieję że je przecenią,a w najbliższym czasie będę cieszyć oko phal.piccolo red!!!
Pozdrawiam Mariusz3357
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”