parapetowce Ani
- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- andzia0801
- 200p
- Od: 10 sty 2011, o 23:23
Re: parapetowce Ani
Witam,
Dziś Paphiopedilum, którego wyłaniający się z pochewki pęd kwiatowy pokazałam 22. stycznia na 27 str, teraz łodyżka ma ok 13 cm i wygląda tak:
Przyrost Cattlei pokazany 30. grudnia na 26 str. obecnie ma 14 cm.
(tu na pierwszym planie)
(a tu z tyłu)
Żeby nie było tak nudno, to wkleję jeszcze zdjęcia storczyka niespodzianki z str 28. Ciekawostką jest pędzelek, który ma na jednym płatku na pierwszym kwiatku, a na dwóch kolejnych pędzelki są już po obu stronach.
Dziś Paphiopedilum, którego wyłaniający się z pochewki pęd kwiatowy pokazałam 22. stycznia na 27 str, teraz łodyżka ma ok 13 cm i wygląda tak:
Przyrost Cattlei pokazany 30. grudnia na 26 str. obecnie ma 14 cm.
(tu na pierwszym planie)
(a tu z tyłu)
Żeby nie było tak nudno, to wkleję jeszcze zdjęcia storczyka niespodzianki z str 28. Ciekawostką jest pędzelek, który ma na jednym płatku na pierwszym kwiatku, a na dwóch kolejnych pędzelki są już po obu stronach.
mój wątek "wazonowce w keramzycie": http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=40124" onclick="window.open(this.href);return false;
- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Kontakt:
Ładne ma listki sobotek A wiesz jaki ma kwiat ?
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
- andzia0801
- 200p
Witam,
wiem jakie ma kwiaty ;), jak masz ochotę je zobaczyć to odsyłam, po pierwsze, do mojego awatara (chyba tak się nazywa te obrazek po lewej pod nazwą użytkownika), a po drugie do wątku, już na pierwszej stronie jest jego spore zdjęcie
Pozdrawiam
wiem jakie ma kwiaty ;), jak masz ochotę je zobaczyć to odsyłam, po pierwsze, do mojego awatara (chyba tak się nazywa te obrazek po lewej pod nazwą użytkownika), a po drugie do wątku, już na pierwszej stronie jest jego spore zdjęcie
Pozdrawiam
mój wątek "wazonowce w keramzycie": http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=40124" onclick="window.open(this.href);return false;
- luczek95
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widocznie trafiłaś na pelorica
(zauważ że nawet bliżej środka, na płatkach z pędzelkami są takie wyrostki ;) )
(zauważ że nawet bliżej środka, na płatkach z pędzelkami są takie wyrostki ;) )
- Domowi, zieloni przyjaciele cz.2
Łukasz- nick zakładany dawno temu
Łukasz- nick zakładany dawno temu
- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Kontakt:
Cudne Paphiopedilum w takim razie
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
Śliczne kwitnienia.U mnie tylko zielono, jeden tylko kwitnie ale zaczyna się robić ciekawie w w czterech
Powiedz mi czy Ty ucinasz pęd kwiatowy nad trzecim oczkiem jak storczyk przekwitnie.Bo ja zostawiłam,ucięłam tylko do miejsca gdzie miałam uschnięte. I teraz wiedzę ,ze właśnie w tych storczykach rosną chyyybbbaa nowe pedy ale na starych nic się nie dzieje
Powiedz mi czy Ty ucinasz pęd kwiatowy nad trzecim oczkiem jak storczyk przekwitnie.Bo ja zostawiłam,ucięłam tylko do miejsca gdzie miałam uschnięte. I teraz wiedzę ,ze właśnie w tych storczykach rosną chyyybbbaa nowe pedy ale na starych nic się nie dzieje
Pozdrawiam Beata
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudne kwitnienia storczyków, ale od zawsze zachwycały mnie kwiaty Paphiopedilum.
Kiedyś podziwiałam ich kształt, dziś również barwy - czekam na pełnię kwitnienia
Kiedyś podziwiałam ich kształt, dziś również barwy - czekam na pełnię kwitnienia
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- andzia0801
- 200p
Witam,
dzięki za odwiedziny na moim wątku
Jeśli chodzi o pędy kwiatowe na Phalaenopsis to nigdy ich nie ucinam. Czekam, aż roślina sama zdecyduje co dalej z nim zrobić. Najczęściej zdarza się, że po zrzuceniu wszystkich kwiatów, na końcu pędu pojawia się pąk:
Czasem z oczek bocznych wychodzą kolejne pędy, a czasem zaschnięty pęd służy jako podpórka dla kwitnącego kolegi:
I pozostałe moje kwiatuchy i pąki:
dzięki za odwiedziny na moim wątku
Jeśli chodzi o pędy kwiatowe na Phalaenopsis to nigdy ich nie ucinam. Czekam, aż roślina sama zdecyduje co dalej z nim zrobić. Najczęściej zdarza się, że po zrzuceniu wszystkich kwiatów, na końcu pędu pojawia się pąk:
Czasem z oczek bocznych wychodzą kolejne pędy, a czasem zaschnięty pęd służy jako podpórka dla kwitnącego kolegi:
I pozostałe moje kwiatuchy i pąki:
- dorciaj
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 17 lut 2012, o 08:48
Aniu obejrzałam wątek - piękne kwiatuchy
Strasznie mi się spodobała opcja hodowli w keramzycie - wygląda to o wiele ciekawiej niż w tradycyjnym podłożu do storków - będę "papugować" tą opcję przy przesadzaniu.
Strasznie mi się spodobała opcja hodowli w keramzycie - wygląda to o wiele ciekawiej niż w tradycyjnym podłożu do storków - będę "papugować" tą opcję przy przesadzaniu.
_Dorcia_
- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
Właśnie pobiegłam do mojej osiedlowej kwiaciarni po paczkę keramzytu (mimo niedzieli ):) jestem zafascynowana ich porostem, a mam też jednego zdechlaka miękkiego do uratowania to może się uda Pozdrawiam!!
- Karolina__
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przepięknie wyglądają te kwiatuszki w zimowej scenerii