Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6

Post »

Witaj Izo, cieszę się, że do Was wróciłam :)
Ale optymizmem powiało z Twojego wątku. Nawet zimowe zdjęcia są przemiłe, a te żółtości, to od razu poziom optymizmu do rozsądnych granic podnoszą.
Dzwoneczki śliczne i fajny pomysł, że je tak zebrałaś do kupy. Oczywiście najbardziej podoba mi się pełny, ale też wysoki z prawdziwymi kielichami, prawie jak naparstnica.
Ja też w domu czy ubiorze za żółtym nie przepadam, ale w ogrodzie być musi. Kiedy w maju kwitną mi takie kępy wczesnych liliowców, to po prostu nie mogę oderwać się od okna, jak piję poranną kawę.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
basiac
100p
100p
Od: 20 lut 2011, o 13:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Izo piękne te Twoje dzwoneczki,różnej maści i kolorów.Gdybyś miała na zbyciu rozwar biały i niebieski to jestem chętna odkupić od Ciebie szczepki. :wit
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Dzwonek kropkowany pięknie się prezentuje :!: Ale u mnie wiecznie się kładą i każdy muszę wiązać z osobna. Ciekawe, czy zakwitną inne odmiany, które posadziłem w ub. roku :? A pełny - cudo :!: Mojego zjadły ślimaki.
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p
Od: 21 sty 2011, o 20:50

Post »

A u nas w dzień było -1 i 0 i padał śnieg cały dzień ;:108
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Izuniu :wink: najbardziej energetyczne to te lilie są , jak dla mnie.
A wiesz, że ten żółty kolor to ja też najbardziej lubię wczesną wiosną, kiedy jeszcze zielonego dużo nie ma.
Później, kiedy już rozwiną się liście już mnie trochę ta zółć w roślinach razi.

:wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Coś żółtego w ogrodzie musi rosnąć, szczególnie wiosną :D Późną jesienią to mój ulubiony kolor. Bardzo podobają mi się białe pełne dzwonki, jeszcze na takie nie trafiłam. Niebieski dzwonek drobny szaleje na skalniaku, mogę Ci trochę zostawić.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Ładny jest ten kropkowany , mam nadzieję że sadzoneczka od Ciebie przetrwa zimę i u mnie zakwitnie :D Iza thorpedo nie zdążył zakwitnąć ? nie mogę sobie przypomnieć czy wysłałam z pączkami czy bez ;:223 co do liliowca to muszę sprawdzić w swoich czy nie mam podobnego jak nie to machniom skoro mówisz że to stara odmiana w dodatku pachnąca :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Piekne dzwonki Izo,faktycznie trochę ci sie nazbierało.Ja kupiłam nasionka pełnego,ale kwiaty dopiero za rok.W brico jest tyle nasion,ze aż głowa boli od ilości jaka wpada do koszyka.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak miło, że zaglądacie :tan
Po kilku bardzo mroźnych dniach (rano na term. widziałam nawet -24 :shock: ) dzisiaj cieplej, ale prószy znów śnieg. Zima w pełni. Moja domowa wiosna przekwitła i czas chyba rozejrzeć się za nowymi egzemplarzami. Miarę goryczy dopełniło padnięcie mojej rocznicowej różyczki :cry: Kolejna ogrodnicza porażka zaliczona.

Danusiu też tęsknię za wiosną. Z niecierpliwością czekam na kwitnienie różnych zeszłorocznych nabytków i cudeniek od Ciebie. W zeszłym roku dopiero zakwitł mi żeleźniak od Ciebie. Długo kazał mi czekać na kwiaty, ale zachwycił mnie (chociaż jest żółty ;:224 )
Witaj Aniu! Cieszę się, że te wspomnieniowe fotki poprawiły Ci nastrój. Co by nie mówić o kolorze żółty to nie można mu odmówić tego, że jest energetyczny. Też mam duże kępy żółtych liliowców po poprzedniku. Mam do nich dziwną słabość i wciąż rosną w tym samym miejscu.
Basiu musimy koniecznie umówić się w sezonie. Niestety nie mam rozwarów na zbyciu. To co pokazałam to dzwonek karpacki - biały i niebieski. Mam jednak sporo innych roślin, którymi chętnie podzielę się z Tobą.
Jacku różowy dzwonek kropkowany też mi się pokłada. Ale chyba taka jego uroda, bo w innych ogrodach wygląda to podobnie. Pełny dzwonek biały uratowałam przed śmiercią w supermarkecie rok temu. To jego pierwsza zima na działce i jestem ciekawa czy sobie poradzi.
Dorbie u mnie ciut zimniej i śnieg dopiero dzisiaj pada. I niech pada. Zawsze to jakaś dawka wilgoci na wiosenny start. Jesień była masakrycznie sucha.
Krysiu widzę, że mamy podobne podejście do tego koloru. Ja żółty w ogrodzie doceniam jeszcze jesienią.
Ewo dzwonki przygarnę w każdej ilości ;:196 Jakoś nie mam do nich szczęścia. I kupowałam, i dostałam, i jakoś ich nie widać :( Może będę mogła odwdzięczyć się tym pełnym ( jeżeli przeżyje zimę )
Elu ja też nie pamiętam :oops: Liliowca szczerze polecam choć NN. O kropkowanego chyba nie musisz się martwić - to wytrzymała roślina i nawet bywa ekspansywna.
Dzięki Małgosiu! U mnie wciąż nie ma brico. W pozostałych marketach nasion nie widać jeszcze. Może to i lepiej. Mam tak dużą słabość do tych kolorowych torebek, że aż strach. Tylko siać nie ma komu :oops:

A na dobranoc kilka czerwcowych zdjęć, których chyba nie pokazywałam wcześniej :roll:
Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wiosną, niech się trochę świat ogrzeje, wpadnę do Ciebie w jakiś weekend :D Wezmę trochę dzwonków i obiecaną siewkę powojnika. Raczej nie powinna ucierpieć, bo u nas mrozy mroziły po śniegu. Zamówiłam sobie nasiona, więc jakieś siewki pewnie też będę miała :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

A ja szukam takiego zwykłego dzwonka brzoskwiniolistnego, niebieskiego. Już try razy wcisnęli mi białego :? Nigdy więcej nie kupować kwiatów bez kwiatów :wink:
Na dokładkę karpacki biały rośnie jak perz. niby maleństwo ale terorysta. ;:3
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Iza :wit pomysł z murkiem był rewelacyjny , kącik zupełnie inaczej wygląda i tak od razu pytanie dotyczące tego zdjęcia ;:108 napisz proszę co to za paproć między żurawkami no chyba że to coś innego a ja okulisty potrzebuję :;230
Na liliowca mogę się pisać z tym że ze swoich na ten rok już nie mam do dzielenia , jesienią mocno okroiłam więc nie wiem co mogę zaoferować na wymianę :(
U mnie wieje i "zakurza" bo chyba nie zamiecie skoro zaspy jak ta lala
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuniu serdecznie zapraszam. Wszelkie sadzonki i siewki mile widziane. Ja niestety mam drewniane ręce do siania :oops:
Witaj Izo moja imienniczko! ;:196 A wiesz, że ja chyba mam takiego dzwonka...Dostałam razem z białym w gratisie ;:224 Jak tylko go odkryję ( gdy zakwitnie) to Ci podeślę. Też lubię widzieć co kupuję. Chociaż czasem cena czyni cuda i kupuję w ciemno ;:223
Elu to co wypatrzyłaś to na pewno paproć. Ktoś mi nawet ją nazwał. Muszę tego poszukać i wtedy dam Ci znać. Znamy się już troszkę i chyba nie musimy robić wymiany sztuka za sztukę. No co Ty?! Mam to się podzielę. U Ciebie widziałam sporo innych roślinek, na widok których zaświeciły mi się oczy. Piękności pokazałaś ostatnio. Czytałam gdzieś, że też lubisz goździki. Mam sporo różnych, z których można coś uszczknąć. Pogoda u mnie podobna. Niby ciepło, ale kurzy drobny śnieżek od wczoraj. I to właśnie tak sobie kurzy, a nie sypie.

Wczoraj zaszalałam na wyprzedaży w NOMI. Przecenili wiosenne cebulki w doniczkach i to wcale nie przekwitnięte. Wszystko było w śmiesznej cenie po 1zł i 2 zł. Kupiłam więc 4 hiacynty i 3 doniczki narcyzów. Za całe 11 zł znów mam wiosnę w domu :tan

Obrazek

Obrazek
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Takich okazji to można pozazdrościć ;:3
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Słodka ta cienista rabatka pod drzewem. Szczególnie w powiększeniu na fotosiku.
Od czego pochodzi pierwszy czerwony kwiatostan, ten z pniem w tle?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”